Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Izredne razmere v Srbiji, ohromljen promet na Hrvaškem in v Avstriji

2.2.2014|Okolje|Voda

V več delih Srbije, predvsem v Vojvodini, so danes zaradi orkanskega vetra in snežnih zametov razglasili izredne razmere. Te veljajo v Zrenjaninu, Pančevu, Kanjiži in Bački Topoli.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

2.2.2014|Okolje

Psička Nera je stara štiri leta in je skoraj vse življenje preživela zaprta v kurniku. Iz neprimernih razmer je bila rešena skupaj s svojim mladičem, ki že ima nov dom. Nera (na sliki desna) je . . .

Foto in video: V Sloveniji rdeči alarm, na poti agregati iz tujine

2.2.2014|Okolje

Agencija za okolje je zaradi vremenskih razmer za celotno Slovenijo razglasila rdeči alarm. Ob prehajanju padavin v sneg bo ta še dodatno obremenjeval drevesa in konstrukcije. Brez elektrike je . . .

Strašno me jezi, da postanejo živali prva kolateralna škoda!

1.2.2014|Okolje

"Ljudje imajo do živali še vedno odnos kot do neke stvari, neke lastnine. Človek si reče: 'nimam denarja, bo šel pa pes stran'," je dejala predstavnica društva Lajka, Melita Trbovšek.

V Avstriji snežni kaos, v Srbiji izredne razmere

1.2.2014|Okolje|Voda

Po petkovem obilnem sneženju razmere v večini predelov Avstrije ostajajo napete, saj vremenoslovci za nedeljo napovedujejo nove snežne padavine. Zapadlo naj bi več kot meter snega, še naprej pa . . .

Notranjcem, ki so ostali brez elektrike, pomaga tudi vojska

1.2.2014|Okolje

Sneg, poledica in žled še vedno povzročajo težave na Primorskem in Notranjskem, kjer je prebivalcem na pomoč pri oskrbi z elektriko priskočila tudi vojska. O polomljenem drevju poročajo tudi z . . .

Novinarske konference zaradi izjemnih vremenskih razmer v Sloveniji

31.1.2014|Okolje

Video posnetki Izjemno Vremensko dogajanje v Sloveniji na ARSO sproti predstavljamo na novinarskih konferencah. Objavljamo video posnetke v MP4 formatu.

Foto: Snežni kaos - v Avstriji dva mrtva, v Srbiji rešili 84 ljudi

31.1.2014|Voda

Obilne snežne padavine so zasule tudi Avstrijo, kjer sta zaradi snežnih razmer umrla človeka, v Veliki Britaniji se spopadajo s hudimi poplavami, v Srbiji pa ljudi pozivajo, naj se ne odpravijo na . . .

Napovedovanje preseganja mejne vrednosti za delce PM10

31.1.2014|Okolje

Dnevne napovedi Vlada Republike Slovenije je v decembru 2012 na podlagi Zakona o varstvu okolja in Uredbe o kakovosti zunanjega zraka sprejela odloke o načrtu za kakovost zraka za kraje, kjer je bila izmerjena raven onesnaženosti zraka z delci nad dovoljeno vrednostjo: Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota in Zasavje, za Ljubljano pa bo odlok sprejet v kratkem. V odlokih je določeno, da Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO)dnevno napoveduje možnost čezmerne onesnaženosti z delci PM10 za …

Poplave, plazovi, žled in poledica ohromili Notranjsko in Primorsko

31.1.2014|Okolje

V Sloveniji so zavladale prave izredne vremenske razmere. Največ preglavic sta povzročila dež in žled, pod katerim so se lomila drevesa. Težave z električno energijo so bile celo v okolici . . .

Roshydromet support for Winter Olympic Games “Sochi-2014”

30.1.2014|Vreme

The XXII Olympic / XI Paralympic Games «Sochi-2014» will be held in Sochi, Russia, on February 8-23 and/ March 7-16, 2014, respectively. Roshydromet (the Russian Federal Service for Hydrometeorology and Environmental Monitoring) is responsible for providing hydrological and meteorological support and services to ensure the safety of the guests and participants and the smooth running of the Games.
The city of Sochi is located at approximately 44°N, 40°E on the Black sea coast. Sochi Olympic venues are separated between two clusters: a coastal cluster for ice sport competitions and a mountain cluster for snow sport events.
Roshydromet, supported by the international meteorological community, is responsible for three main activities — meteorological services, avalanche risk advisories and environmental pollution monitoring. Roshydromet is also providing aviation meteorological forecasts to ensure the safety and efficiency of air transport during the period of the Olympic Games.

Arso po novem objavlja napovedi onesnaženosti zraka

30.1.2014|Okolje

Potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija pred meseci na seznam najbolj rakotvornih dejavnikov uvrstila onesnažen zrak, je pozvala države, naj ukrepajo.

Foto: Sneg in leden dež upočasnjujeta promet. Potrebna je previdnost.

30.1.2014|Okolje

V večjem delu države še vedno sneži. Sneg se oprijemlje cestišč, na delu pa so tudi vse razpoložljive plužne in posipne skupine, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Bat populations recovering, according to largest ever European study

30.1.2014|Okolje

Bat numbers increased more than 40 % between 1993 and 2011, after declining for many years, according to a new report by the European Environment Agency (EEA), which considers the state of bat populations in a handful of countries across Europe.

Hoteli Bernardin se zdaj ogrevajo s pomočjo morja

29.1.2014|Okolje

V Hotelih Bernardin so zagnali dve toplotni črpalki, ki bosta pozimi izkoriščali energijo morja za ogrevanje, poleti pa za hlajenje prostorov.

V Šibeniku so zaradi snega odpovedali pouk

29.1.2014|Okolje

V torek je sneg pobelil tudi hrvaško obalo, snežilo je na otoku Brač ter na območju Zadra in Šibenika, pa tudi v notranjosti Dalmacije. V Šibeniku so zato odpovedali pouk.

Pričakovano močno sneženje v prihodnjih dneh

29.1.2014|Okolje

Za vremensko dogajanje na območju Evrope ob tem koncu tedna bo značilen velik kontrast med globokim ciklonskim območjem nad vzhodnim Atlantikom in deloma tudi nad Sredozemljem, ter izrazitim anticiklonom s središčem nad Rusijo. Razlika v zračnem tlaku med obema baričnima tvorbama bo občasno tudi več kot 100 hPa. Na našem območju se bo vedno znova obnavljala frontalna cona, saj se bosta srečevala hladen zrak polarnega izvora v tanki prizemni plasti ozračja in pa močan dotok toplega in …

Čaka nas obilnejše sneženje, Gorenjce pa vsaj pol metra snega

29.1.2014|Okolje

Agencija za okolje opozarja, da je pred nami štiridnevno padavinsko obdobje, ko bo v četrtek, soboto in nedeljo snežilo, v petek pa deževalo.

Ker so krave rigale in spuščale vetrove, je v hlevu eksplodiralo

28.1.2014|Okolje

Tuje tiskovne agencije poročajo o nevsakdanji nesreči, ki se je v ponedeljek zgodila v Nemčiji. V hlevu je nastala eksplozija, za katero so krive - krave.

Promet skozi predor Karavanke zaradi del izmenično enosmerno

28.1.2014|Promet

Konec januarja 2014 se je začela sanacija talnega oboka v predoru Karavanke. Dela bodo potekala v dveh fazah. V okviru prve, zimsko-pomladne faze, bo promet skozi predor do 17. aprila 2014 potekal izmenično enosmerno, s čakanjem pred predorom do pol ure. Do 17. aprila so predvidene tudi nočne popolne zapore, in sicer med 23. in 4.30. Izjema so noči z nedelje na ponedeljek, ko ne bo popolnih zapor predora. Ravno tako ne bo popolnih zapor v času napovedanih snežnih padavin.

259

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani