Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Razmere se po včerajšnjem deževju umirjajo

6.1.2014|Okolje

Po včerajšnjih nevšečnostih z obilnim deževjem, zaradi katerega so narasle reke predvsem v zahodni polovici države, se razmere umirjajo. Po podatkih hidrologov trenutno pretoki večine rek upadajo.

Vodotoki se postopoma umirjajo

5.1.2014|Okolje|Voda

Po zadnjih podatkih poplavljajo Vipava, Poljanska Sora, Sava Bohinjka, Ljubljanica in Sava v Šentjakobu, a se pretoki počasi umirjajo oz. upadajo.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

5.1.2014|Okolje

Poleg psov in mačk na odgovorne posvojitelje čakajo tudi druge živali. Zeus je bil kot žrebiček rešen s pomočjo veterinarske inšpekcije. Njegova mama je zaradi podhranjenosti umrla, Zeus pa je . . .

Zahod države je že dodobra namočilo

4.1.2014|Voda

V slabih osmih urah je v zgornjem Posočju padlo skupaj okoli 40, drugod po zahodni Sloveniji pa okoli 20 litrov na kvadratni meter dežja. Mogoče so poplave.

V okolici Krškega so se zjutraj rahlo stresla tla

4.1.2014|Potresi

V zgodnjih jutranjih urah so se v Sloveniji stresla tla. Zmeren potresni sunek so zaznali 75 kilometrov vzhodno od Ljubljane, blizu Krškega.

Kdo in kaj – Agencija RS za okolje

3.1.2014|Okolje

Predstavitvena knjižica S publikacijo želimo na razumljiv način širši javnosti predstaviti delo agencije in ga ilustrirati z nekaj nazornimi dosežki v letih 2012 in 2013 z vseh področij delovanja: meteorologije, hidrologije, upravljanja z vodami, spremljanja stanja okolja, ohranjanja biodiverzitete, podnebnih sprememb, seizmologije, geoinformatike, okoljskih kazalcev in zagotavljanja kakovosti. K reševanju okoljskih problemov prispevamo z izvajanjem okoljske zakonodaje. Vodimo …

Foto: Sneg in mraz na severovzhodu ZDA zahtevala enajst žrtev

3.1.2014|Okolje

Velik del Združenih držav so zajeli hud mraz in siloviti snežni viharji, ki so do zdaj zahtevali enajst smrtnih žrtev. Prizadet je predvsem severovzhod države, kjer živi skoraj tretjina vsega . . .

Prvi kosi zaplenjenega lesa že romajo na javno dražbo

2.1.2014|Okolje

Inšpektorat za kmetijstvo in okolje je razpisal prvo dražbo gozdno lesnih sortimentov, ki so bili odvzeti zaradi transporta brez prevoznice oz. zaradi dajanja nezakonito pridobljenega lesa na trg.

New Year, new focus: EEA priorities in 2014

1.1.2014|Okolje

The start of the year is often a time for new projects and change. At the European Environment Agency, 2014 marks the start of a new 5-year work programme and a new set of environmental policy priorities.

Srečno 2014

31.12.2013|Okolje

Prvi novoletni dan med najbolj onesnaženimi dnevi v letu

31.12.2013|Okolje

Onesnaženost z delci se v dnevih okoli novega leta močno poveča tudi zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, zato je opuščanje uporabe koristno za zdravje, opozarjajo na Arsu.

V Salvadorju se ljudje umikajo pred grozečim ognjenikom

30.12.2013|Okolje

V srednjeameriški državi Salvador je v nedeljo ognjenik Chaparrastique začel bruhati vroč pepel in dim, zato so evakuirali okoli 3. 000 ljudi.

A summary of the Year of Air – what we know about air pollution in 2013

30.12.2013|Okolje

In 2013 Europe’s air was a central theme of work at the European Environment Agency (EEA), with several assessments looking at issues related to the gases, liquid droplets and solid particles polluting the atmosphere in many parts of Europe.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

29.12.2013|Okolje

Psička Lajla je odraščala na ulicah Bosne in Hercegovine, kjer jo je dvakrat povozil avto. Začasen dom v BiH-u so ji priskrbeli člani društva Animal Angels, na stalnega skrbnika pa čaka že več kot . . .

Trije mladički zelo ogrožene vrste legvanov razveselili Dunajčane

27.12.2013|Okolje

Dunajski živalski vrt je pred dnevi postal bogatejši za tri mladičke legvanov z otoka Fidži, ki veljajo za eno izmed najbolj ogroženih vrst. Letos se v nobenem drugem evropskem živalskem vrtu ni . . .

Po celodnevnem deževju reke še naraščajo

26.12.2013|Voda

Padavine bodo še vedno povzročale nevšečnosti po državi. Pretoki rek so še povečani, manjši hudourniki pa lahko poplavijo.

Hude poplave v Angliji, veter v Avstriji, neurja na Poljskem

25.12.2013|Voda

Potem ko sta Veliko Britanijo v preteklih dneh prizadela orkanski veter in silovito deževje, danes na jugu in jugozahodu Anglije težave povzročajo poplave, zaradi katerih so številne ljudi prek noči . . .

Prihajajo močne padavine in povečani pretoki rek

25.12.2013|Okolje

Agencija za okolje opozarja, da se bodo zaradi povečanih padavin na zahodu države začeli povečevati tudi pretoki rek na tem koncu države.

Neurje v Veliki Britaniji in Franciji zahtevalo žrtve

24.12.2013|Okolje

Hudo neurje z orkanskim vetrom in obilnim deževjem, ki je prizadelo Veliko Britanijo in Francijo, je zahtevalo več smrtnih žrtev. Na tisoče gospodinjstev je ostalo brez elektrike.

Visoke koncentracije delcev v silvestrski noči

24.12.2013|Okolje

Pirotehnična sredstva neugodna za zdravje Onesnaženost zraka je v zimskem času večja kot poleti zaradi slabših vremenskih razmer. Pozimi se širijo onesnaževala v večji prostor, poleg tega pa se povečajo emisije zaradi ogrevanja. Največ preseganj mejne vrednosti izmerimo pri koncentracijah delcev, ki so med onesnaževali z najbolj neugodnim vplivom na zdravje ljudi. Iz študije, opravljene v 22 evropskih mestih o vplivih delcev PM10 na umrljivost za boleznimi pljuč, srca in ožilja, v kateri je sodelovala tudi Ljubljana, je razvidno, …

262

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani