Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Elektrika prihaja in spet odhaja. Grozijo pa še poplave.

7.2.2014|Okolje|Voda

Razmere v državi so se po ledeni ujmi večinoma umirile, se je pa zdaj povečala splošna poplavna ogroženost na območjih vodotokov. Težave so zaradi veliko podrtih dreves ob žledolomu ter taljenja . . .

Sporočilo za javnost

6.2.2014|Okolje

kakovost zraka v gorenjski regiji Kranj,6.februar 2014. Agencija RS za okolje (ARSO) je skupaj z MO Kranj in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje organizirala strokovno srečanje »Kakovost zraka in zdravje ljudi–skupen interes nas vseh«. Srečanje v Kranju sodi v sklop dogodkov, ki potekajo v slovenskih občinah, v Kranju tokrat že sedmič, pod okriljem leta zraka. Namen dogodkov je podati informacijo o stanju kakovosti zraka ter vplivih na zdravje ljudi, cilj pa povezati različne ravni odločanja ter izmenjati …

V boj z žledom in s snegom kar 25.000 junakov - prostovoljnih gasilcev

6.2.2014|Okolje

Gasilci so dovolj usposobljeni za tako nevarna dela, kot jih morajo opravljati v tokratni naravni katastrofi, težave so le pri opremi, pojasnjuje poveljnik prostovoljnih gasilcev,

Živolovka ujela risjega samca

6.2.2014|Okolje

Dežurni veterinar Živalskega vrta Ljubljana je ob 4. uri in 6 minut prejel SMS-sporočilo, da se je nekaj ujelo v živolovko. Tam je naletel na risjega samca, ki se je vrnil k ulovljenemu plenu, gamsu.

Elektriko bodo v Postojno poskušali pripeljati prek podeželskega voda iz Pivke

6.2.2014|Okolje

V Postojni čakajo na dva 800-kilovatna agregata iz Bratislave in tri večje agregate iz Italije. Elektrika prek omrežja pa se jim obeta šele v nedeljo.

Foto: Zamrznjeni prizori Slovenije, vkovane v led in sneg

6.2.2014|Okolje

In kako se je vse skupaj začelo? Agencija za okolje je pripravila vremensko poročilo o preteklih dneh, ki opisuje "šolski recept za obilno sneženje, žled in poledico na južnem obrobju Alp".

WMO: 2013 Among Top Ten Warmest on Record

5.2.2014|Vreme

The year 2013 was among the top ten warmest years since modern records began in 1850, according to the World Meteorological Organization (WMO). It tied with 2007 as the sixth warmest year, with a global land and ocean surface temperature that was 0.50°C (0.90°F) above the 1961–1990 average and 0.03°C (0.05°F) higher than the most recent 2001–2010 decadal average.

Nevarnost za nov žled mimo šele prihodnji teden

5.2.2014|Okolje

Vreme se vsaj še dober teden ne bo ustalilo, svarijo vremenoslovci in dodajajo, da bodo padavine še bolj obremenile že požledenela drevesa in konstrukcije, svoje pa bo dodal še veter.

Risa še vedno na prostosti, vrstijo se lažne prijave

5.2.2014|Okolje

Risa, ki sta v noči na nedeljo pobegnila iz podrte ograde v živalskem vrtu, naslednje jutro pa ubila "soseda" gamsa, sta še vedno na prostosti, a to noč nista plenila.

Pri sanaciji pretrganega daljnovoda umrl 20-letni električar

5.2.2014|Okolje

Odpravljanje posledic vremenske ujme je zahtevalo smrtno žrtev - na PU-ju Maribor so za MMC potrdili, da je pri delu na terenu na Pohorju umrl mlad električar.

Zaradi dežja in vetra številni Angleži brez električne energije

5.2.2014|Okolje

Jugozahod Anglije in Wales je v torek zvečer zajela nevihta, ki je s seboj prinesla obilno deževje in močan veter. Več kot 15. 000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike. Vreme povzroča težave tudi . . .

Foto: Padajoča drevesa ogrožajo tudi živali v parku Rožman pri Horjulu

5.2.2014|Okolje

V zadnjih dneh hude naravne nesreče po vsej Sloveniji so nemilost posledic ledene ujme občutile tudi oskrbovane divje in eksotične živali v ZOO Parku Rožman.

V Iranu dva metra snega, negotove razmere v Avstriji

4.2.2014|Okolje

Z velikimi vremenskimi nevšečnostmi se poleg dela Evrope spopadajo tudi v Iranu, kjer je zapadlo kar dva metra snega. Medtem so na Hrvaškem za celotno območje Gorskega kotarja razglasili naravno . . .

Dokler gozdovi ne bodo prevetreni, ne bodo varni

4.2.2014|Okolje

"Najbolj se bojimo padavin konec tedna, če bi še prihajale na poledenelo, podhlajeno podlago, da bi se žled debelil," pravi Damjan Oražem, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove.

Risa pobegnila iz ograde. Njuna žrtev: sosed gams.

4.2.2014|Okolje

Oba risa, ki živita v ljubljanskem živalskem vrtu, sta ponoči pobegnila iz svoje ograde in napadla in ubila gamsa. Oskrbniki poudarjajo, da risa nista nevarna za ljudi.

V zavesti čeških jelenov železna zavesa še ni padla

4.2.2014|Okolje

Mnogi jeleni na Češkem še vedno ne prečkajo točke, kjer je nekoč stala bodeča žica, ki je ločevala nekdanjo Češkoslovaško od Zahodne Nemčije.

Po Sloveniji zunaj obratovanja 174 kilometrov daljnovodov

4.2.2014|Okolje

Po približno 24-urnem vremenskem zatišju nas je že dosegel rob nove vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla to noč.

Mleka ne smejo prodajati še tri kmetije z Gorenjskega

3.2.2014|Okolje

Prepoved prodajanja mleka velja še za tri kmetije, pri katerih so tudi preiskave dokazale prisotnost aflatoksina v mleku. Krmo so kupile v Sloveniji.

Minister prisluhnil kolesarjem in umaknil omejitve

3.2.2014|Okolje

Zaradi burnega odziva javnosti na predlog, da bi v zakonu omejili možnosti kolesarjenja v naravi, je minister Židan ta del iz osnutka zakona zdaj umaknil.

ARSO: Ponovna nevarnost žleda že v noči na sredo

3.2.2014|Okolje

Na Arsu opozarjajo, da se bo nestanovitno vreme še nadaljevalo. Nekaj padavin, ki lahko povzročijo žled, bo padlo v noči s torka na sredo, predvsem na Notranjskem in Primorskem.

258

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani