Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Sodni dnevi na Hrvaškem, alarm tudi v Avstriji

30.7.2014|Okolje

Na hrvaških otokih je divjalo neurje, ki je povzročilo pravo razdejanje. Za Istro, Kvarner in Dubrovnik so razglasili rdeči alarm, močna nevihta pa je zajela tudi Zagreb.

The World Weather Open Science Conference 2014 (WWOSC2014): The Weather: what's the outlook?

30.7.2014|Vreme

"The Weather: What's the Outlook," is the theme of the World Weather Open Science Conference 16-21 August, bringing together the entire weather science and user communities for the first time.

Rekordno moker julij na naši obali

30.7.2014|Okolje

Julij 2014 se bo v Slovenski Istri v vremensko zgodovino vpisal kot najbolj moker v obdobju po letu 1976. Ta poletni mesec je sicer v našem Primorju ponavadi suh in vroč (povprečna količina padavin znaša okoli 70 mm). Najbolj suha sta bila julij 1983 (4 mm) in julij 2013 (5 mm dežja). Doslej najbolj moker je bil julij 1977, ko je v 13 padavinskih dneh v Portorožu padlo 197 mm dežja. Letos smo že pred koncem meseca presegli tako doslej največje število padavinskih dni, kot tudi največjo …

Neurja: v Murski Soboti strela poškodovala lastnico hiše, turisti bežijo iz kampov

30.7.2014|Okolje

Popoldne so močnejši nalivi prizadeli predvsem vzhodno Slovenijo, najbolj Prekmurje. Na zahodu so bile padavine redkejše, a svoj (turistični) davek je plačala tudi Obala.

Sreda bo prinesla močne nalive in morda tudi točo

29.7.2014|Okolje

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v sredo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi. Predvsem popoldne je v severovzhodni Sloveniji tudi možnost toče in močnih sunkov vetra.

V okolici Ormoža voda zalivala kleti in poplavila gasilski dom

28.7.2014|Okolje

Na vzhodu države so imeli gasilci polne roke dela - zaradi močnih nalivov je meteorna voda zalivala kleti in pritličja hiš, gospodarskih objektov in gasilskega doma.

Latin America Climate Services Workshop

28.7.2014|Vreme

A regional workshop aimed at strengthening the provision of climate services like seasonal outlooks and El Nino forecasts and tailoring them to user needs in Latin America takes place in San Jose, Costa Rica 28-30 July.

Borut Pahor: Podnebne spremembe so še obvladljive

25.7.2014|Okolje

V Koper je priplula Greenpeaceova jadrnica Rainbow Warrior III. Na krovu so pripravili srečanje z gospodarstveniki in politiki o zelenem gospodarstvu, ki se ga je udeležil predsednik Borut Pahor.

Zaščitili naraščaj sokola selca na plezalni smeri v Ospu

24.7.2014|Okolje

V Ospu so februarja začasno zaprli plezalno smer, ki je potekala prav čez gnezdo sokola selca. Zapora smeri se je izkazala za dobro odločitev, saj so opazili, da sokol že hrani najmanj enega mladiča.

NOAA and JMA: June is hottest June on record

24.7.2014|Vreme

The globally averaged temperature over land and ocean surfaces for June 2014 was the highest for June since record keeping began, driven by record sea surface temperatures, according to the U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) and the Japan Meteorological Agency's Tokyo Climate Center. May was also the hottest May on record.

Naplavine legokock poglabljajo uganko skrivnostnih zakonov morskih tokov

23.7.2014|Okolje

V morje ob obali Cornwalla je leta 1997 padel zabojnik, poln legokock. Namesto da bi za vedno potonile na dno morja, se posamezni delci še danes pojavljajo na tamkajšnjih plažah.

Najbolj vroč junij zadnjih 130 let

22.7.2014|Okolje

Odkar poteka sistematično merjenje temperature na kopnem in morju, še niso izmerili tako vročega junija, kot je bil letošnji. Gre za povprečje celotnega sveta.

Aeronautical Meteorological Services Face the Future _ Meeting focused on efficiency and safety as passenger numbers soar

22.7.2014|Vreme

The future provision of meteorological services vital to the safety and efficiency of the rapidly growing and globalizing airline industry was discussed at a major gathering in Montreal, Canada. Challenges such as volcanic ash and the impact of so-called space weather were also high on the agenda.

V Dalmaciji dež in toča ponoči povzročila preplah

22.7.2014|Okolje

Območje med Zadrom in Šibenikom je ponoči zajelo hudo neurje. Močne padavine so zalile nekaj deset hiš. Na kvadratni meter je padlo tudi več kot 50 litrov dežja.

Šibek potres pri Ratečah

20.7.2014|Potresi

Po poročanju urada za seizmologijo in geologijo so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 16. 44 zaznali šibek potresni sunek.

Na najbolj vroč dan pijte veliko vode in poiščite senco

20.7.2014|Okolje

Sončna nedelja bo eden najbolj vročih dni, saj se bodo temperature povzpele do 34 stopinj. Vremenoslovci opozarjajo na veliko toplotno obremenitev in svetujejo: pijte vodo in ostanite v senci.

Veliko nesreč v gorah je mogoče preprečiti že z osnovnimi ukrepi

18.7.2014|Okolje

V slovenskih gorah je letos umrlo že 12 ljudi. Gorska policijska enota opozarja na nevarnosti ter svetuje dobro telesno pripravljenost, načrtovanje tur in spremljanje vremenske napovedi.

Število smrtnih žrtev tajfuna na Filipinih - najmanj 38

17.7.2014|Okolje

Tajfun Ramasun, ki je v sredo dosegel Filipine, je po zadnjih podatkih zahteval 38 smrtnih žrtev. Oblasti se bojijo, da je žrtev dejansko še več.

Nizke temperature rek za poletni čas

17.7.2014|Okolje

Julij kot kopalni mesec se letos v prvi polovici ni posebej izkazal. Nižje temperature zraka in »muhasto« vreme se je namreč odrazilo tudi na temperaturah vode rek, jezer in morja. Za kopanje je bila prva polovica julija zaradi nižje temperature vode v slovenskih rekah in jezerih manj primerna, kot je običajno v tem času, saj temperature vode povečini niso presegle 18 °C. Alpske reke so bile v prvi polovici julija tako v primerjavi z obdobnim povprečjem nižje za 1-2 °C, ostale reke pa za …

Spremenjena prometna ureditev v razcepu Kozarje

17.7.2014|Promet

Na ljubljanski obvoznici, na razcepu Kozarje (razcep, ki vodi iz Ljubljane proti Primorski), je med letošnjimi poletnimi prometnimi konicami spremenjena prometna ureditev. Z njo želi Dars povečati pretočnost prometa, skrajšati najdaljše kolone in s tem povečati varnost, saj je ob največjih zgostitvah prometa kolona segala tudi do predora Šentvid (zapiranje predora), kar je veliko tveganje s stališča prometne varnosti.

240

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani