Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Voda zaliva kleti, prekinjena dobava elektrike, požari

13.6.2014|Okolje

Na Koroškem so meteorne vode ponekod zalile kletne prostore, v južnem delu države pa se nekje spopadajo tudi s prekinjeno dobavo elektrike.

Izobraževanje mladih o vodah

13.6.2014|Voda

Agencija za okolje je v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije na prizorišču kajakaških tekem za Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Tacnu organizirala izobraževalno delavnico za osnovnošolsko mladino. Namen delavnice je, ob boku tekmovalnega programa povečati ozaveščenost mladih o pomenu voda v Sloveniji, o pomenu poznavanja škodljivega delovanja voda in zaščiti pred poplavami. Mladim smo želeli posredovati sporočilo, da se s poznavanjem in znanjem o vodah lahko prilagodimo njeni …

Opozorila pred točo, na Štajerskem in Koroškem voda zalivala kleti

12.6.2014|Okolje

V severni, zahodni in južni Sloveniji se že pojavljajo nevihte, do večera pa se lahko močnejši nalivi pojavljajo po celotni Sloveniji, izključena ni niti toča, opozarjajo na Arsu.

Climate Services for Action in Malawi

12.6.2014|Vreme

Malawi has embarked on an ambitious drive to integrate weather and climate information into its national health planning in a move which could radically improve surveillance and management of diseases like malaria, diarrhea and malnutrition, which are all influenced by weather and climate.

V Franciji poginil medved, ki ga je podarila Slovenija

11.6.2014|Okolje

V francoskih Pirenejih so našli poginulega medveda Balouja, ki ga je Franciji podarila Slovenija. Po mnenju strokovnjakov je komaj 11-letni medved najverjetneje padel in se ubil.

Spain hosts WMO Sand and Dust Storm Operational Centre

11.6.2014|Vreme

A new international centre has been established to improve predictions and provide operational forecasts of sand and dust storms which have a major impact on the economy, the environment and people's health and which are expected to worsen as a result of climate change and land degradation.

Vrhunec vročinskega vala

11.6.2014|Okolje

Danes naj bi se temperatura približala junijskemu vročinskemu rekordu. Obenem je pred vrati tudi ohladitev, ki naj bi se začela s četrtkovimi popoldanskimi nevihtami.

Foto: Besneče neurje nad Nemčijo vzelo šest življenj

10.6.2014|Okolje

V ponedeljek se je nad Severnim Porenjem -Vestfalijo razbesnelo neurje, ki je zahtevalo šest življenj. Veter je podiral drevesa in ustavil javni promet.

Ljubljanski Parkplaci: male zelene oaze sredi asfalta namesto vladavine pločevine

10.6.2014|Okolje

Na petih koncih Ljubljane so zaživeli Parkplaci, namenjeni posedanju in druženju ljudi tudi tam, kjer so prostor doslej zasedali avtomobili.

Prvi vročinski val letošnjega poletja

9.6.2014|Okolje

Osvežitev v drugi polovici tedna Vročina, ki se je pričela ob koncu minulega tedna se še stopnjuje in bo predvidoma najhujša v sredo, ko pričakujemo okoli 35 stopinj, kar bo zelo blizu rekordnim junijskim vrednostim. Le na Primorskem bo podobno vroče tudi še v četrtek 12. junija. V drugi polovici tedna bodo nevihte prinesle osvežitev, vročina se nato predvidoma vsaj kakšnih 10 dni ne bo vrnila. Vročinski valovi se pri nas junija pojavijo vsaj vsako drugo leto, a ponavadi v drugi polovici meseca. Nazadnje smo v prvi …

Velika čistilna akcija v arboretumu Volčji Potok

7.6.2014|Okolje

Februarski žledolom je v precejšnji meri poškodoval tudi drevje v arboretumu Volčji Potok.

Z Maršalovih otokov naraslo morje odnaša mrtve

7.6.2014|Okolje

Zaradi višanja morske gladine, ki je posledica podnebnih razmer, je morje na obali Maršalovih otokov izrinilo na površje okostja padlih vojakov med drugo svetovno vojno.

Prvi vročinski val in večja gneča na cestah

6.6.2014|Okolje

Temperature bodo konec tedna po napovedih vremenoslovcev prvič presegle 30 stopinj. Podobno suho in zelo toplo vreme naj bi se nadaljevalo nekje do sredine prihodnjega tedna.

Povečan promet zaradi binkoštnih praznikov in počitnic v Avstriji in Nemčiji

4.6.2014|Promet

Čeprav se vsako leto promet zaradi večjega števila turistov poveča šele konec junija, najbolj pa v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, pa letos pričakujemo prvi val že ob binkoštnih praznikih, ko se v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije začnejo krajše počitnice. Ob ugodni vremenski napovedi bo prometa še več.

JEK uspešno prestal varnostno preverjanje

4.6.2014|Okolje

JEK Krško je po desetih letih uspešno prestal varnostno preverjanje, ki je potekalo tri leta.

Ovire in zapore ob kolesarskem Maratonu Franja

4.6.2014|Promet

Petek, 6. 6. 2014, vožnja na čas

Zelena luč GSO-jem, a članice jih lahko zavrnejo

3.6.2014|Okolje

Dosežen je bil kompromis glede gensko spremenjenih organizmov, ki so ga sprejele članice EU-ja, zdaj pa ga mora potrditi še Evropski parlament, kjer pa bitka ne bo lahka.

EU reports lowest greenhouse gas emissions on record

3.6.2014|Vreme

The European Union's greenhouse gas emissions continued to fall in 2012, as a 1.3 % decrease cut emissions to 19.2 % below 1990 levels, according to official data from the European Environment Agency (EEA). This puts the EU within reach of its 20 % reduction target, with eight years to go until the 2020 deadline.

Signals 2014: Our well-being depends on a resource-efficient, circular economy

3.6.2014|Okolje

How do we create a performing economy that creates jobs and ensures our well-being, yet respects the limits of our planet? This question is considered in the latest edition of Signals, an annual publication from the European Environment Agency (EEA).

Towards better tools for decision-making – EEA indicators and accounts

2.6.2014|Okolje

Effective environmental policy should be based on robust information on trends. The European Environment Agency (EEA) has published two reports today which demonstrate how indicators and environmental accounting support policy and decision making.

244

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani