Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Z okoljem ravnajmo preudarno

7.12.2014|Voda

Podnebne spremembe, ki so zagotovo povezane tudi z neodgovornim ravnanjem z okoljem, nas s poplavami in žledom v zadnjem času večkrat opominjajo, da je treba v vsakdanjem življenju korenito . . .

Pariz želi do leta 2020 prepovedati dizelska vozila

7.12.2014|Okolje

Pariška županja se zavzema, da bi v mestu do leta 2020 prepovedali vožnjo z dizelskimi avtomobili in bi oblikovali soseske le za pešce.

Foto: Evakuacija uspešna, katastrofa tajfuna Haijan se ni ponovila

7.12.2014|Okolje

Tajfun Hagupit je z močnimi vetrovi in dežjem dosegel vzhod Filipinov. Ruval je drevesa, odnašal strehe in uničeval električno napeljavo, pred njim pa je na varno pobegnilo več kot milijon ljudi.

Ljudje vse bolj spoznavajo terapijo s pomočjo živali

7.12.2014|Okolje

Ste vedeli, da lahko živali pomagajo otrokom s posebnimi potrebami? Ambasadorji nasmeha jim pomagajo s terapevtskimi živalmi.

Foto: Plastične, pletene, natisnjene - ptičje krmilnice za vsak kljun

7.12.2014|Okolje

Hranjenje prostoživečih ptic pozimi lahko ohranja dragoceno družinsko tradicijo in spodbuja vez med človekom in živaljo.

Preveč smeti konča v napačnih zabojnikih. Predvsem hrana.

6.12.2014|Okolje

V tematski delavnici v sklopu akcije za zmanjšanje količin odpadkov, so na Špici v Ljubljani obrnili zabojnik za smeti in v njem našli veliko odpadkov, ki vanj ne sodijo, tudi precej hrane.

Velika oksigenacija ali kako je Zemlja zadihala

6.12.2014|Okolje

Biološki nastanek kisika (kemijska formula O2) v Zemljini atmosferi, ki ga imenujemo velika oksigenacija, se je zgodil pred približno 2,3 milijarde let, kažejo geološki, izotopski in kemijski dokazi.

Predstavitev načrta del zaradi poplav v Sloveniji

5.12.2014|Voda

Ljubljana, 5.12.2014. Na Agenciji RS za okolje (ARSO) je potekala novinarska konferenca, na kateri je bil predstavljen Akcijski načrt interventnih aktivnosti zaradi poplav v Republiki Sloveniji, ki ga je potrdila Vlada RS. Slednja je imenovala tudi delovno skupino, ki jo vodi ministrica za okolje in prostor gospa Irena Majcen. Načrt, ki vsebuje nabor ukrepov, interventnih del ter plan dela na vodotokih in vodni infrastrukturi, so predstavili člani delovne skupine iz Ministrstva za okolje in …

Celovita ureditev poplavne varnosti bi stala okoli 600 milijonov evrov

5.12.2014|Voda

Država je poplavam, ki v zadnjih letih redno prizadenejo različne dele Sloveniji, napovedala učinkovit boj z najrazličnejšimi ukrepi.

Not just dirt: the importance of soil

5.12.2014|Okolje

Soil is connected to almost all aspects of our lives, yet we often take it for granted. To mark the International Day of Soil on December 5, we interviewed several project managers at the European Environment Agency (EEA) about this precious resource.

Ljubljano bodo poplave stale 1,5 milijona evrov

5.12.2014|Voda

Skupna ocenjena škoda ob oktobrskih in novembrskih poplavah na območju Ljubljane znaša dobrih 1,5 milijona evrov.

Na Planinskem polju voda znova narašča

5.12.2014|Okolje

Na Arsu so opozorili, da se je višina vode na Planinskem polju v zadnjih 24 urah zvišala za osem centimetrov, danes in v soboto pa se vodna gladina lahko še nekoliko poviša.

EL NIÑO/LA NIÑA - Current Situation and Outlook

5.12.2014|Vreme

Steady warming of the tropical Pacific Ocean over the past two months has resulted in ocean surface temperatures reaching weak El Niño levels. However, the overlying atmosphere is showing a mix of responses, with some indicators exceeding El Nino thresholds, while others remain neutral. Models and expert opinion suggest there is approximately a 70% chance that a weak El Niño event will become established before the end of February 2015. If an event does occur, it is most likely to be weak and persist for the first quarter of 2015. Some El Nino-like impacts have already been observed in several countries, and impacts in other areas may develop regardless of whether an El Nino becomes fully established. National Meteorological and Hydrological Services and other agencies will continue to monitor Pacific Ocean conditions for further El Niño developments, and will assess the most likely local impacts.

Kakšna bo po prodaji Telekoma usoda Sečoveljskih solin?

4.12.2014|Okolje

Čeprav bodo tudi ob menjavi lastnika zemljišča in nepremičnine Krajinskega parka ostali v lasti države, je zaskrbljenost nad prihodnostjo več kot upravičena.

Vabilo na novinarsko konferenco

4.12.2014|Voda

Na novinarski konferenci bo predstavljen program izvedbe akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav v Republiki Sloveniji. Novinarska konferenca bo v petek, 5.12.2014, ob 11.uri, v veliki sejni dvorani Agencije RS za okolje, Vojkova 1b, Ljubljana. Načrt vsebuje nabor potrebnih interventnih ukrepov in program izvedbe rednih in dodatnih vzdrževalnih del na vodotokih. Zanje je vlada namenila skupaj dobrih 37 milijonov evrov. Na novinarski konferenci bodo sodelovali …

Foto: Žled polomil električne drogove po hribih nad Ajdovščino

4.12.2014|Okolje

Žled je največ preglavic povzročil pri Ajdovščini, kjer je zaradi polomljenih električnih drogov 400 odjemalcev ostalo brez elektrike.

2014 on course to be one of hottest, possibly hottest, on record

3.12.2014|Vreme

The year 2014 is on track to be one of the hottest, if not the hottest, on record, according to preliminary estimates by the World Meteorological Organization (WMO). This is largely due to record high global sea surface temperatures, which will very likely remain above normal until the end of the year. High sea temperatures, together with other factors, contributed to exceptionally heavy rainfall and floods in many countries and extreme drought in others.

Oranžni alarm - žled grozi višje ležečim krajem, voda narašča na Planinskem polju

3.12.2014|Okolje

Arso je razglasil oranžno stopnjo ogroženosti za poledico in žled za območja na nadmorski višini med 600 in 1200 metri, saj naj bi ponoči in jutri na teh območjih zmrzovalo.

41 podjetij in sindikatov proti novim okoljskim dajatvam

2.12.2014|Okolje

Predstavniki 30 podjetij in 11 panožnih ter podjetniških sindikatov so se podpisali pod peticijo vladi proti novim okoljskim dajatvam. Predsedniku vlade in ministrom jo je izročil GZS. Podpisniki

Foto: Obnove bežigrajskega stadiona ne bo. Povzročala bi prevelik hrup.

2.12.2014|Okolje

Agencija za okolje (Arso) je zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja za projekt Bežigrajskega športnega parka oziroma obnove Plečnikovega stadiona.

226

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani