Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

17,5 stopinje Celzija - na Antarktiki izmerili najvišjo temperaturo!

30.3.2015|Okolje

V torek, 24. marca, so na Antarktičnem polotoku v argentinski znanstveni bazi Esperanza namerili 17,5 stopinje Celzija, kar je najvišja izmerjena temperatura na ledeni celini.

Čmrlj - prikupen in nenevaren brenčalec

30.3.2015|Okolje

So sorodniki s čebelami in osami, a niso tako nevarni. Imajo bolj čokato telo in so znani tudi kot brenčeči znanilci pomladi. To so čmrlji. Čmrlji so poddružina pravih čebel z več kot 200 vrstami.

Foto: Golf s štirimetrskim aligatorjem? Na Floridi nič nenavadnega.

29.3.2015|Okolje

Velikanski aligator, ki je na začetku marca prihlačal na igrišče za golf v Englewoodu, je v hipu postal medijska zvezda. Zdaj pa se je vrnil in spotoma še pomalical želvo.

Posvojite žival: od medijske zvezde do čakanja v zavetišču

29.3.2015|Okolje

Zgodba o psu, ki so ga gotove smrti rešili policisti , je v začetku leta dvignila veliko prahu. A medijska prepoznavnost psu, ki so mu nadeli ime Lucky, še vedno ni prinesla stalnega doma.

Zdravila, namenjena ljudem, niso primerna za živali

29.3.2015|Okolje

Skrbniki živali za dobro počutje le-teh večkrat sežejo tudi po zdravilih domače lekarne, kar je lahko zelo nevarno. Preverite, katerim zdravilom se je treba najbolj izogniti.

Kako nevarna za pse je hrana z naših krožnikov?

28.3.2015|Okolje

Velike rjave oči gledajo ob mizi in spremljajo vsak vaš grižljaj. Ljudje velikokrat dajo hrano z mize, trajnih posledic to nima, ampak ni pa vsaka hrana primerna za psa.

Pasji povodec - kako in kdaj ga uporabljamo?

27.3.2015|Okolje

Psi se po naravi gibljejo hitreje kot ljudje, zato je dobro, če že mladička navajamo na povodec. Pravilna uporaba povodca vpliva tudi na dobro komunikacijo s psom.

Gouldova amadina

26.3.2015|Okolje

Ptički - mladički - golički gouldovih amadin imajo modro fosforescentno svetleče biserne vozličke vzdolž njihovih ust, ki služijo temu, da jih starši v temnem genzdu lažje opazijo med hranjenjem; ko . . .

Bostonski terier - vse bolj priljubljena pasma v Sloveniji

26.3.2015|Okolje

Bostonski terierji v Sloveniji postajajo vse bolj priljubljena pasma. Gre za prilagodljive, majhne in inteligentne pse, ki pa znajo včasih biti tudi precej trmasti.

Lansko vreme v številkah: nadpovprečno toplo in mokro leto

26.3.2015|Okolje

Lani je bila povprečna temperatura zraka v Sloveniji 10,3 stopinje Celzija, kar je za celo stopinjo več kot leta 2013, lansko leto pa je bilo tudi nadpovprečno mokro.

Prometna napoved od 26. marca do 3. aprila

26.3.2015|Promet

Prihaja čas praznikov in počitnic, zato se bo na mejnih prehodih in vseh glavnih smereh skozi Slovenijo povečal promet že ta konec tedna. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato je pričakovati zgostitve in občasno tudi zastoje pred večjimi delovnimi zaporami.

Prometna napoved od 28. marca do 3. aprila

26.3.2015|Promet

Prihaja čas praznikov in počitnic, zato se bo na mejnih prehodih in vseh glavnih smereh skozi Slovenijo povečal promet že ta konec tedna. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato je pričakovati zgostitve in občasno tudi zastoje pred večjimi delovnimi zaporami.

Sočutja se ne da deliti na ljudi ali samo na živali. Ga imaš ali pa ga nimaš.

25.3.2015|Okolje

"Sama si prizadevam,da bi se prodajanje živali prenehalo, sploh eksotičnih živali, ki nimajo v našem okolju in domovih kaj za početi," je na MMC-jev tematski dan živali v spletni klepetalnici . . .

Foto: Kdo pravi, da mačka in miš ne moreta jesti z istega krožnika?

25.3.2015|Okolje

Psička, ki doji tigrčka, osel, ki na hrbtu prenaša ovco, labod, ki krmi krapa in opica, ki obira uši papigi. Zakaj pa ne?

Živali med vojno - nenadomestljiva pomoč, zadnja rešitev in zavrženo blago

25.3.2015|Okolje

Ljudje smo si vzeli pravico, da smo živali uporabili v vojnah, po opravljenih nalogah pa smo jih zavrgli, pomorili in pozabili, opozarja zgodovinar Žiga Koncilija. V smrtonosni ples orožja, nasilja . . .

Mučenje je tudi, če pes spi v postelji z gospodarjem, pokrit z odejo

25.3.2015|Okolje

Kdor bežno spremlja kasaške dirke, bi utegnil pomisliti, da kasači mučijo konje in jih pretepajo, kar pa večinoma ni res.

Z udomačitvijo divjih živali se spremeni tudi njihov videz

25.3.2015|Okolje

Udomačitev živali je bil eden izmed pomembnih korakov pri razvoju civilizacij. Potekala je z izbiranjem in nadaljnjim parjenjem manj agresivnih, laže vodljivih živali.

Živalim ni nič bolje

25.3.2015|Okolje

Živalim tudi letos ni nič bolje. Čeprav nam je v Sloveniji uspelo prepovedati cirkuse z nastopi divjih živali, kljub zakonski prepovedi reje živali zaradi njihovih kožuhov in podobnih uspehov.

Ste izgubili ali našli izgubljeno žival? Izpolnite naš formular!

24.3.2015|Okolje

Strah vsakega vestnega skrbnika je izguba svojega štirinožnega prijatelja. Kaj (najprej) storiti, če se to dejansko zgodi? Na koga se obrniti?

Upravljanje voda bo (kmalu) učinkovitejše

24.3.2015|Okolje

"Ugotovili smo, da z vodo kot pomembnim virom neučinkovito upravljamo. To želimo spremeniti," je v zvezi z nameravano reorganizacijo področja upravljanja voda dejala sekretarka na ministrstvu za . . .

213

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani