Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Gornji vrt: za zelene strehe in terase Ljubljane, za sožitje mesta in narave

23.4.2015|Okolje

"Ozelenjene strehe bi lahko pripomogle k zmanjševanju pregrevanja mesta, hkrati pa bi postale nov prostor druženja z možnostjo pridelave lastne zelenjave, rekreacije in drugih dejavnosti. "

Izredne razmere v Avstraliji zaradi neurij

22.4.2015|Okolje

Avstralske oblasti so napovedale, da bodo po hudih neurjih, ki so prizadela vzhod države, razglasile izredne razmere v delih zvezne države Novi Južni Wales.

Ob dnevu Zemlje pomislite na ranljivost in edinstvenost našega planeta

22.4.2015|Okolje

Po vsem svetu danes praznujemo dan Zemlje, ki na prvo mesto postavlja pomen varovanja okolja in našega planeta.

Družabna kronika iz ZOO-ja Ljubljana: zmenkarije, rojstva pa tudi slovo

22.4.2015|Okolje

Pomlad je ljubljanski živalski vrt obdarila s številnimi mladiči, poleg dveh mladih bobrov iz Brna je iz Zagreba za družbo trem odraslim samicam prispel šimpanz Boris.

Izobraževanje o živalih z živalmi premaga strah in odpor

22.4.2015|Okolje

V Bioparku Lipovec domujejo številne živali, tam pa se izvajajo tudi različna izobraževanja, kot so delavnice in predavanja.

Norveška prvič poslala za zapahe lovce na volkove

21.4.2015|Okolje

Norveške oblasti so zaradi organiziranja lova na volkove na zaporno kazen obsodile pet moških. Gre za prvi primer sojenja zaradi lova na volkove.

Vse več umorov okoljskih aktivistov

20.4.2015|Okolje

Število umorov okoljevarstvenih aktivistov se je lani povečalo za 20 odstotkov, kažejo podatki skupine Global Witness.

Kaj storiti ob nepričakovanem srečanju z medvedom?

20.4.2015|Okolje

Srečanja med človekom in medvedom so v naravi redka, saj je medved previdna žival, ki se človeku praviloma izogiba.

Ena lastovka ne prinese pomladi. Ampak pošiljko snega.

18.4.2015|Okolje

Po toplih dneh jo je ponekod april za kratek čas zagodel - tudi s snegom do nižin. V prihodnjih dne bo spet pomladno toplo.

Koncesija podjetju, ki je ogrozilo prejemanje evropskih sredstev

18.4.2015|Okolje

Po desetletju nezakonitega stanja pri podeljevanju koncesij za urejanje vodotokov je ministrstvo za okolje naposled izbralo koncesionarje na podlagi razpisa.

Kako pripraviti psa na novega družinskega člana?

18.4.2015|Okolje

Pes je ves čas v središču pozornosti, potem pa se družini pridruži novi član - novorojenček.

Najtoplejši marec na Zemlji od začetka merjenj temperature

17.4.2015|Okolje

Letošnji marec je bil najtoplejši marec na Zemlji od leta 1880, ko so začeli zapisovati podatke, so sporočili ameriški vremenoslovci.

Foto: Dimasta leopardja mladička - tako redka in posebna mačkona

17.4.2015|Okolje

V živalskem vrtu v belgijskem mestecu Olmen so javnosti predstavili dva nova člana - dober mesec stara dimasta leopardja mladiča, ki sta že osvojila srca obiskovalcev.

Foto: Pasji portreti - ko se ljubezen do živali izriše na papir

17.4.2015|Okolje

Lara Kristan iz ljubezni do živali riše pse, ustvarja nakit in pasje pripomočke. Izkupiček namenja društvom za reševanje psov tistih pasem, ki med ljudmi veljajo za nevarne.

Prometna napoved od 17. do 24. aprila

16.4.2015|Promet

Povečan promet je konec tedna pričakovati predvsem proti turističnim krajem in nazaj. Priporočamo pozornost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.

Slovenski čebelarji v Bruslju: Brez čebel ni življenja

16.4.2015|Okolje

"Čebela si ta poseben dan zasluži. 30 odstotkov svetovne hrane je odvisne od opraševanja čebel, 70 odstotkov sadja je odvisno od opraševanja čebel," je v prid podpori, da se 20. maj razglasi za . . .

Ustava bo varovalka pred privatizacijo vodnih virov

16.4.2015|Okolje

Poslanske skupine ZaAB-ja, DeSUS-a , SD-ja in ZL-ja predlagajo spremembo ustave - da ima vsakdo pravico do pitne vode in da za oskrbo z vodo skrbijo neprofitne javne službe.

Voda ima svojo moč

16.4.2015|Voda

Izobraževanje o poplavah Ljubljana, 15.4.2015. Agencija RS za okolje organizira izobraževanja o poplavah in akcije s postavitvami oznak visokih voda za učitelje, mentorje in zainteresirano javnost v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Zvezo geografov Slovenije in Komisijo za hidrogeografijo. Prvo letošnje izobraževanje poteka 15.4. v dvorani Zemljepisnega muzeja v Ljubljani s predstavitvami: poplavne direktive, mednarodnega porečja, poplav v Sloveniji ter predstavitvijo dveh akcij: "Moč voda" - postavi …

Voda ima svojo moč

16.4.2015|Voda

Izobraževalne aktivnosti Ljubljana, 15.4.2015. Agencija RS za okolje organizira izobraževanja o poplavah in akcije s postavitvami oznak visokih voda za učitelje, mentorje in zainteresirano javnost v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Zvezo geografov Slovenije in Komisijo za hidrogeografijo. Prvo letošnje izobraževanje poteka 15.4. v dvorani Zemljepisnega muzeja v Ljubljani s predstavitvami: poplavne direktive, mednarodnega porečja, poplav v Sloveniji ter predstavitvijo dveh akcij: "Moč voda" - postavi …

Ali je lahko tudi skladiščenje jedrskih odpadkov nacionalni interes?

16.4.2015|Okolje

Hrvaška išče svojo lokacijo za odlagališče polovice jedrskih odpadkov iz krške nuklearke, kar razburja tamkajšnjo javnost.

210

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani