Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Foto: Kondor - velika ptica, ki ima v naravi čistilno vlogo

9.4.2015|Okolje

Kondor je največji jastreb Južne Amerike, njegov razpon peruti je večji od treh metrov, izvira iz Andov, enega pa lahko vseeno zasledimo tudi v slovenskem zatočišču za prostoživeče živalske vrste.

Bo Slovenija obogatela z vodo kot Savdska Arabija z nafto?

8.4.2015|Okolje

Voda je za Slovenijo, poleg gozdov, najpomembnejši strateški naravni vir.

Rojstva so v živalskem vrtu skrbno načrtovana, lahko pa se pojavijo tudi presenečenja

8.4.2015|Okolje

Pomlad ni le letni čas, ko se razcveti narava, to je tudi letni čas, ko imajo številne živali naraščaj. Nič drugače ni v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer so dobili letos kar nekaj mladičev.

Foto: Po 505 dneh se je mali nosorog opotekel v svet

8.4.2015|Okolje

V živalskem vrtu v Salzburgu so se razveselili dolgo pričakovane skotitve malega nosoroga - mati Tamu ga je namreč nosila skoraj leto in pol.

V škatli odvrgel morske prašičke in jih pustil umreti

8.4.2015|Okolje

Na Cerovcu pri Šentjurju je neznanec odvrgel škatlo, v kateri je bila skupina morskih prašičkov oziroma buder. K sreči so živali opazili dovolj zgodaj in jih rešili.

Sevanje iz Fukušime doseglo kanadsko zahodno obalo

8.4.2015|Okolje

Kanadski znanstveniki so v vzorcu, odvzetem v bližini kanadske zahodne obale, našli sledi radioaktivnosti, ki izvira iz japonske jedrske elektrarne v Fukušimi.

Kalifornija prvič v zgodovini omejila porabo vode

8.4.2015|Okolje

V okviru boja proti suši bodo morala kalifornijska mesta svojo porabo vode zmanjšati za 35 odstotkov, sicer jim utegnejo groziti visoke kazni.

Svetovni dan Zemlje, Dan odprtih vrat - ogled radarja na Pasji ravni

8.4.2015|Okolje

22. april je svetovni dan Zemlje. Letos ga bomo praznovali že petinštiridesetič. Cilj je spodbuditi vse ljudi k aktivnemu in odgovornemu ravnanju z okoljem, saj se je potrebno zavedati ranljivosti in enkratnosti planeta, na katerem živimo.   Agencija RS za okolje ob tem dnevu organizira ogled novega vremenskega radarja na Pasji ravni, ki bo v soboto 25. aprila 2015. Nameščen je na tromeji občin Dobrova-Polhov Gradec, Gorenja vas-Poljane in Škofja Loka. Prijave sprejemamo na elektronski …

Osveženi kazalci okolje in energija na spletni strani »Kazalci okolja v Sloveniji«

8.4.2015|Okolje

Vpliv rabe energije na okolje se zmanjšuje Vpliv rabe energije v Sloveniji na okolje se zmanjšuje. Na področju obnovljivih virov energije zaostajamo za cilji EU. Zaradi onesnaževanja zunanjega zraka ostaja problematična raba lesa za ogrevanje, predvsem zaradi neučinkovitih kurilnih naprav. Kazalci okolje-energija so na dogovorjen način izbrani in predstavljeni podatki, s katerimi zasledujemo izvajanje ciljev, določenih v zakonodaji EU. Kot taki, so v pomoč pri odločanju in pri ozaveščanju javnosti o okoljski problematiki. Primerno …

Obnova vozišča na odseku A1, Arja vas - Šentrupert

7.4.2015|Promet

Na štajerski avtocesti bo na odseku A1, Arja vas - Šentrupert potekala obnova vozišča ter priključka Šempeter v skupni dolžini 3,46 km v obeh smereh.

Pritlikavi kunec – krotka žival, ki pa ni za vsakogar

7.4.2015|Okolje

Pritlikavi ali hišni kunci lahko zelo popestrijo družinsko življenje, a zanje je treba tudi primerno poskrbeti. Številni zmotno menijo, da so to idealne živali za majhne otroke.

Foto in video: Vetrovni velikonočni ponedeljek prinesel tudi snežinke

6.4.2015|Okolje

Prejšnji teden sta osrednjo Slovenijo presenetili sodra in toča, danes pa so večji del države še bolj osupnile snežinke, ki so krajši čas precej močno naletavale izpod neba.

Tudi letošnja letina oljk lahko plača davek zaradi lanskih temperatur in vlage

6.4.2015|Okolje

Oljkarje skrbi, da bo zaradi lanskih vremenskih razmer predvsem v nižjih legah slovenske Istre tudi letos nekoliko manj pridelka, zlasti pri sorti istrska belica.

Med velikonočnimi prazniki pomislimo tudi na (rejne) živali

6.4.2015|Okolje

V času velikonočnih praznikov lahko na različnih razglednicah, fotografijah, tudi risankah, vidimo piščance in kunce, a za te (rejne) živali vse še zdaleč ni tako idilično, kot se želi prikazati.

Foto: Še en ljudski politik – britanski premier Cameron v objemu z jagenjčkom

5.4.2015|Okolje

Ko se britanska kraljeva družina odpravi na velikonočno mašo, slike hitro obkrožijo svet. Letos pa ji je naslovnice tabloidov ukradel premier David Cameron.

Zelena morska palčica

5.4.2015|Okolje

Tudi v našem morju raste ogrožena sredozemska orjaška morska trava Posidonia oceanica, ki je spoznana pred kratkim za najstarejše bitje na Zmelji, saj ima častitljivo starost med 12 in 200 tisoč . . .

Miško – vitalen mačji starosta, ki se bliža četrt stoletju

5.4.2015|Okolje

Skrbniki mačk redko pomislijo, da lahko živali z njimi živijo tudi dve desetletji in več. Tokrat predstavljamo zgodbo mačjega veterana Miška, ki skrbnico Heleno Štor razveseljuje že 23 let.

Nutrije – prijazne priseljenke iz Južne Amerike

4.4.2015|Okolje

Nutrije, simpatične tujerodne prebivalke obrežij vedno več slovenskih rek, z našimi podganami niso v sorodu. Izvirajo iz Južne Amerike, imajo dolge oranžne prednje zobe in rdečkaste smrčke.

Sivi žako - najbolje govoreča papiga

3.4.2015|Okolje

Sivi žako je zelo inteligentna in družabna papiga. Doseže visoko starost, tudi do 70 let. Za ptico ima izjemne možganske sposobnosti.

Pri Zbiljah imajo pravo labodje jezero

2.4.2015|Okolje

Zbiljsko jezero že dlje časa privablja številne ljubitelje živali, predvsem tiste, ki radi opazujejo vodne ptice.

212

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani