Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 5. junija

28. maj 2015, Promet.si, Novice, Promet

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, prav tako od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri saj se približujemo poletnem času.


Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, prav tako od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri saj se približujemo poletnem času.

V torek in sredo, 2. in 3. junija se pričakuje povečano število tovornih vozil pred prehodi z Italijo zaradi torkovega praznika v Italiji.

Zgostitve prometa je pričakovati tudi v četrtek, 4. junija saj je praznik v Avstriji, na Hrvaškem in večjem delu Nemčije, predvsem pa v nedeljo, 7.6. iz turističnih krajev proti urbanim središčem.

Voznike opozarjamo tudi na ovire zaradi prireditev. Tako bo popolna zapora ceste R3-638, Žirovnica – Begunje, 29. maja med 16.45 in 17.45 uro. Obvoza ne bo.

Priporočamo pozornost tudi zaradi cestnih del.

PREDVIDENA DELA

A1, LJUBLJANSKA JUŽNA OBVOZNICA

V soboto, 30. 5. 2015, bodo ves dan potekala dela na ljubljanski južni obvoznici, in sicer od priključka Ljubljana-jug proti razcepu Kozarje (razcep za Postojno) ter pri priključku Ljubljana – Vič proti razcepu Malence (razcep za Novo mesto). Na obeh mestih bo naenkrat zaprt po en vozni pas. En vozni pas pri priključku Ljubljana – Vič bo v obe smeri zaprt tudi v nedeljo, 31. 5. 2015.

V času del pričakujemo tudi daljše zastoje, zato voznikom priporočamo, da se ta konec tedna povsem izognejo ljubljanski južni obvoznici.

A1, ŠTAJERSKA AVTOCESTA

Med Šentrupertom in Žalcem v smeri Ljubljane, kjer v okviru obnove potekajo zaključna dela, promet v dolžini približno 2,5 km poteka po dveh zoženih pasovih. Odstranitev zapore bo potekala v soboto, 30. maja, ko bo promet v obdobju zmanjšanega prometa potekal samo po enem voznem pasu v vsako smer. Zapora bo v celoti odstranjena v nedeljo, 31. maja, ko bosta v smeri Ljubljane zaradi del v zvezi z odstranjevanjem zaprta vozni in odstavni pas, tako da bo promet potekal le po prehitevalnem pasu.

Med počivališčem Lopata in izvozom Žalec bo v smeri Ljubljane od četrtka, 28.5., do nedelje, 31.5., promet na razdalji približno 300 metrov potekal le po prehitevalnem pasu (zaprta bosta vozni in odstavni pas); izvedli bomo nujna sanacijska dela zaradi poškodovane dilatacije na mostu čez Pirešico (smer Ljubljana). Pričakovati je zastoje.

Na odseku Celje – Arja vas bodo v začetku prihodnjega tedna, predvidoma v ponedeljek, 1. junija, začeli postavljati delovno zaporo zaradi obnove objektov in vozišča v smeri Maribora. Promet bo med izvedbo del, ki bodo trajala do začetka avgusta, potekal v dolžini nekaj več kot pet kilometrov po dveh zoženih pasovih v vsako smer, pri čemer bo proti Ljubljani en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. V času zapore bosta izmenično zaprta priključka Žalec in Celje zahod (Lopata) v smeri Maribora, vsak predvidoma deset dni.

A2, GORENJSKA AVTOCESTA

Predor Karavanke bo v noči s četrtka na petek (28./29.5.) med 20.00 in 5.00 zjutraj zaprt za ves promet (izvajale se bodo meritve pretoka zraka). Obvoz za tovorna vozila bo po avtocesti čez Videm (I) ali Gradec (A), medtem ko bo obvoz čez Rateče (priporočamo tudi za počitniške prikolice in avtodome), Korensko sedlo in Ljubelj dovoljen samo za osebna vozila.

Pri CP Hrušica bo predvidoma do 15.6. oviran promet zaradi sanacije nadvoza Kompas, vključno s povratno dostopnimi cestami. V tem obdobju bo zaradi izvedbe del vzpostavljena delna zapora avtoceste pod nadvozom med predorom in priključkom Hrušica ter popolna zapora odseka kamionske ceste Karavanke (zaprta sta izvoz in uvoz na ploščad za tovorna vozila v obe smeri).

H5, H6, OBALNA HITRA CESTA

Na odseku hitre ceste H6 Koper–Žusterna potekajo dela zaradi dokončanja navezave hitre ceste v predor Markovec, predvidoma do začetka junija bo zaprt izvoz Semedela proti Ljubljani.

Na odseku hitre ceste H5 Bertoki–Koper od torka, 26. maja, poteka popravilo vozišča; v smeri Ljubljane je zapora prehitevalnega pasu (približno dva kilometra), ki se naveže na obstoječo zaporo Koper–Žusterna. Dela bodo zaključena predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

Na odseku H5 Škofije–Srmin

Na odseku H5 Škofije–Srmin promet zaradi sanacijskih del v predoru Škofije poteka dvosmerno skozi drugo predorsko cev; delovna zapora je sicer skupno dolga približno kilometer. Dela bodo zaključena predvidoma v začetku junija.

R1-203, Predel - Bovec

Na cesti čez prelaz Predel je promet na italijanski strani zaradi plazu dovoljen za vsa vozila, ki ne presegajo 13,5 metrov dolžine. Promet poteka izmenično enosmerno.

R1-216, Črmošnjice - Črnomelj

Zaprta je cesta med Ručetno vasjo in Lokvami, predvidoma do 24. junija. Obvoz je možen po cesti Soteska - Novo mesto - Metlika – Črnomelj (24. Junij).

R2-404, Podgrad - Ilirska Bistrica, na območju križanja z železniško progo Pivka – Ilirska Bistrica

Cesta Podgrad - Ilirska Bistrica je zaprta v Ilirski Bistrici med mostom čez reko Reko in Vojkovim Drevoredom, do 15. 6. 2015. Za polpriklopnike in vlačilce v tranzitu v smeri Postojna - Hrvaška in obratno bo obvoz urejen preko MP Starod/Pasjak. Po cesti G1-6 bo za polpriklopnike in vlačilce iz Postojne dovoljen promet do MP Jelšane/Rupa. Vsi polpriklopniki in vlačilci, ki potujejo v smeri iz ali na območje med Postojno in Jelšanami bodo obravnavani kot lokalni promet. Za ostala vozila bo urejen obvoz preko gradbišča in po glavni cesti G1-6 Pivka – Ilirska Bistrica.

Napotki

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč, posebej pred delovnimi zaporami. Varnostna razdalja v normalnih okoliščinah ne sme biti manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti s katero vozimo, prevozimo v dveh sekundah (če upoštevamo hitrost 100 km/h, je varnostna razdalja vsaj 54 metrov, pri hitrosti 130 km/h pa znaša minimalno 72 metrov).

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave tudi na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44 ali pokličete Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970, sledite na

https://twitter.com/dars_si.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani