Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Dan podnebnih sprememb

11.5.2015|Okolje

Kaj prinašajo podnebne spremembe Sloveniji? Pričakujemo, da bodo svetovni voditelji decembra v Parizu sprejeli obvezujoč globalni dogovor o zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov. V pričakovanju tega pomembnega dogodka se mnogi sprašujemo, koliko toplogrednih plinov v ozračje spuščamo v Sloveniji. Če vas zanima, kateri sektorji prispevajo največ izpustov in v katerih se izpusti zmanjšujejo, se nam pridružite ob dnevu podnebnih sprememb, ki ga bomo obeležili na Agenciji RS za okolje. A ne bomo govorili le o toplogrednih plinih, …

Množična živinoreja je ena največjih groženj človeštvu

11.5.2015|Okolje

"Na kmetiji oziroma v kmetijstvu lahko pridelujemo hrano, živimo z vsemi življenjskimi oblikami čim bolj v miru in tudi z vsemi ljudmi - ne glede na razlike, ki smo si jih naredili," je dejal . . .

Slovenija ni izpolnila ciljev pri izpustih toplogrednih plinov

10.5.2015|Okolje

Izpusti toplogrednih plinov v Sloveniji so v letu 2012 znašali 18. 911 gigagramov ekvivalenta ogljikovega dioksida, kar je za 6,4 odstotka manj od izhodiščnega leta 1986.

Posvojite žival: mačja bratec in sestrica iščeta skupen dom

10.5.2015|Okolje

Ela in Erik sta prijazna in mirna mačka. Bila sta posvojena v zavetišču, vendar so se njuni skrbniki odločili, da ju ne morejo več imeti.

Foto: Vojaška parada tjulnjev - v Rusiji

9.5.2015|Okolje

Rusi 70. obletnico konca druge svetovne vojne praznujejo po vsej državi, tudi v živalskih vrtovih.

Kraški ovčar – slovenski ponos

9.5.2015|Okolje

Kraški ovčar ali kraševec je srednje velik in močan pastirski pes. Gre za edino priznano avtohtono slovensko pasmo, o njenem izvoru pa obstaja več teorij.

Foto: Mala šimpanzovka prepotovala pol ZDA za topel mačehin objem

8.5.2015|Okolje

Živalska vrtova v Baltimoru in v Floridi sta se povezala, da bi rešila malo šimpanzovko Keevo, ki jo je mamica kmalu po rojstvu zavrnila.

Princeska Charlotte si, kot kaže, le ne bo delila imena z opico

8.5.2015|Okolje

V živalskem vrtu na jugu Japonske razmišljajo o novem imenu za mlado opico, ki so jo v skladu z rezultati ankete poimenovali Charlotte, kot je ime tudi novorojeni britanski princeski.

S psi malo drugače – PoPasje

8.5.2015|Okolje

»Verjamemo, da je vsako živo bitje dragoceno in si zasluži živeti, zato se bojujemo za živali, za njihove pravice, udeležujemo se protestov, organiziramo dobrodelne akcije. « Takole so zapisali na . . .

Pogrešana žival: Mačka Kiti (Skaručna, občina Vodice)

8.5.2015|Okolje

Opis živali: Sliši na ime Kiti. Stara je 6 let, je mahjne rasti, zelo je plašna, je pasemska mačka eksota (ima potlačen gobec, podobna kratkodlaki perzijki). Je bele, črne in oranžne barve.

Vonarsko jezero bo pomembna turistična točka

8.5.2015|Okolje

Gospodarsko ministrstvo je dalo zeleno luč za vzpostavitev Turistično-rekreacijskega centra Vonarsko jezero, ki bo povezal Rogaško Slatino in Podčetrtek, saj bi lahko center postal pomembna . . .

Opaziti je vse manjše število poljskih vrabcev v Sloveniji

8.5.2015|Okolje

Dolg je 14 centimetrov, vasi in mesta obiskuje samo pozimi. To je poljski vrabec, čigar število v Sloveniji in drugod po Evropi upada.

V Jadranu znova ujeli strupeno ribo napihovalko

7.5.2015|Okolje

V zalivu Lapad pri Dubrovniku so nedavno ujeli srebrnoprogo napihovalko, eno izmed najbolj strupenih rib na svetu. Njen strup tetrodotoksin je 1250-krat bolj strupen kot cianid.

Križi in težave slovenskih v EU-ju zaščitenih živil

7.5.2015|Okolje

Slovenija ima 22 zaščitenih prehrambenih proizvodov na ravni EU, toda nekateri se več ne proizvajajo ali v neznatnih količinah.

Prometna napoved od 8. do 15. maja

7.5.2015|Promet

Konec tedna je pričakovati povečan promet poti turističnim krajem in nazaj, promet pa bo ponekod upočasnjen in oviran zaradi številnih prireditev. Ker je 14. maja v Avstriji in Nemčiji praznik, se tega dne pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako pa se bo povečalo število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankam).

Arso: Vloga za dovoljenje za rafinerijo ne vključuje postopka frackinga

7.5.2015|Okolje

Na Agenciji za okolje zagotavljajo, da vloga za okoljevarstveno dovoljenje za rafinerijo zemeljskega plina ne vključuje postopka t. i. frackinga.

Ustna obravnava za Petrol Geoterm

7.5.2015|Okolje

Vloga ne vključuje metode fracking Ljubljana, 7.5.2015. Na ARSO poteka ustna obravnava v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za stranko Petrol Geoterm za Rafinerijo zemeljskega plina, v kateri bo potekal tehnološki postopek čiščenja surovega plina in bazna separacija nafte. Vloga ne vključuje postopkov črpanja plina z metodo hidravličnega drobljenja oz. frackinga, kot je bilo zmotno navedeno v nekaterih medijih. Namen ustne obravnave je ugotovitev vseh dejstev in okoliščin pomembnih za odločitev ter zagotovitev …

Bioterapija pri živalih bojda zelo učinkovita

7.5.2015|Okolje

Zdravljenje z bioenergijo je povsem preprosta tehnika polaganja rok na telo ali v njegovo neposredno bližino. Bioterapije pa obstajajo tudi za živali.

Dolenjski projekt Cerod II gre v smeti

6.5.2015|Okolje

Župani 15 občin Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločili, da 32 milijonov evrov vreden projekt Centra za ravnanje z odpadki Dolenjske ustavijo.

Točka preloma: Slovenija energetsko neodvisna?

6.5.2015|Okolje

Evropska unija, ki uvozi kar 53 odstotkov energije, kar jo stane 400 milijard evrov na leto, želi zmanjšati energetsko odvisnost od fosilnih goriv.

207

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani