Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Foto: Zasnežen dan največ preglavic povzročal v prometu

14.1.2013|Okolje

Primorska avtocesta je spet odprta za ves promet, medtem ko na dolenjski avtocesti velja prepoved za tovorna vozila v obe smeri. Padavine bodo ponehale do večera, a ne za dolgo.

Prihaja obilna pošiljka snega

13.1.2013|Okolje

Po državi je spet začelo snežiti, glavnino padavin vremenoslovci pričakujejo zvečer. Na Primorskem bo rahlo deževalo.

Sneg beli pokrajino

13.1.2013|Okolje

Po državi je začelo snežiti, padavine naj bi se postopoma širile vse do večera. Na Primorskem bo rahlo deževalo.

Sneg se vrača v nedeljo

11.1.2013|Okolje

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v nedeljo pa se bodo padavine razširile na večji del Slovenije. V notranjosti bo snežilo.

Video: Kiti ujeti pod zamrznjenim Hudsonovim zalivom

10.1.2013|Okolje

Kanadski Inuiti in oblasti skušajo rešiti več deset kitov ubijalcev, ujetih pod ledeno ploskvijo zamrznjenega Hudsonovega zaliva.

Video: Prvič posneli orjaškega lignja v naravnem okolju

9.1.2013|Okolje

Japonski filmski ekipi in ekipi znanstvenikov je prvič uspelo posneti orjaškega lignja v njegovem naravnem okolju. Posnetke tri metre dolgega morskega bitja so posneli na globini 600 metrov pod . . .

Avstralija: Zaradi ekstremne vročine meteorologi uvedli dve novi barvi

9.1.2013|Okolje

Avstralski urad za meteorologijo je zaradi izredne vročine na lestvico za merjenje temperatur dodal dve novi barvi, ki označujeta temperaturo med 50 in 54 stopinjami Celzija.

2013: Kicking off the ‘Year of Air’

8.1.2013|Okolje

Clean air will be the focus of EU environmental policy discussions throughout 2013, the Year of Air. The European Environment Agency (EEA) provides a wealth of information underpinning the review of air pollutant legislation.

Po Tasmaniji straši nov vrag - ognjeni zublji

6.1.2013|Okolje

V avstralski zvezni državi Tasmanija se sredi vročinskega vala gasilci bojujejo z velikimi gozdnimi požari, ki so uničili več kot sto hiš, 3. 000 ljudi pa so oblasti preselile na varno.

Tla so se spet stresla pri Pivki

6.1.2013|Potresi

Z Urada za seizmologijo in geologijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje so sporočili, da so ob 10. 05 v okolici Pivke zaznali zmeren potresni sunek.

Nova milijardna poravnava zaradi izlitja nafte v Mehiškem zalivu

3.1.2013|Okolje

Podjetje Transocean, ki je leta 2010 dalo naftni družbi BP v najem naftno ploščad Deepwater Horizon, se je dogovorilo za poravnavo, vredno 1,4 milijarde dolarjev.

Dovoljenje za vetrnice na Volovji rebri znova razveljavljeno

3.1.2013|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je že četrtič razveljavilo okoljevarstveno soglasje za vetrno elektrarno na Volovji rebri, Arsu pa naložilo, da o zadevi še enkrat odloči.

Poplave: Slovenija zaprosila EU za solidarnostno pomoč

2.1.2013|Okolje

Ker je škoda ob poplavah presegla 0,6 odstotka BDP-ja, je Slovenija upravičena do pomoči iz Bruslja. Leta 2010 smo po poplavah prejeli 7,4 milijona, tokrat si lahko država obeta več.

Alpe Adria Green: Vlada naj takoj toži Italijo zaradi terminalov

28.12.2012|Okolje

Mednarodna nevladna okoljska organizacija opozarja, da bi morala vlada takoj vložiti tožbo proti Italiji zaradi plinskih terminalov. Morda bodo zbirali podpise za referendum o terminalih.

EEA reviews new findings from 2012, the Year of Water

27.12.2012|Voda

Europe needs to work harder to protect its water resources from increasing pressures. This was one of the messages that emerged during 2012, ‘European Year of Water’. The European Environment Agency (EEA) also presented important findings in many other areas, including air, climate, biodiversity and chemicals.

Italijani bodo znova razmislili o plinskih terminalih

26.12.2012|Okolje

Italijanski minister za okolje Corrado Clini je naročil nove študije o posledicah gradnje načrtovanih plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, ki naj upoštevajo vplive na okolje, dejavnosti . . .

Močan veter podiral drevesa in odkrival strehe

25.12.2012|Okolje

Močan veter, ki je pihal že ponoči, je povzročil kar nekaj preglavic po državi. Najhuje je pihalo na Štajerskem, kjer je veter podrl nekaj dreves in električnih drogov ter razkrival strehe.

Še za Ruse (pre)mrzla zima

24.12.2012|Okolje

Župan Moskve je dovolil učencem, da so ostali doma, saj je zaradi nizkih temperatur, ki so se do nedelje spustile do minus 30 stopinj Celzija, umrlo 88 ljudi. Zaradi ozeblin so oskrbeli 538 ljudi.

Foto: Vojska zadnje upanje v boju proti morilcem slonov

22.12.2012|Okolje

Kamerunu v boju proti neizprosnim divjim lovcem na slone ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokliče vojsko, ki bo s 600 vojaki in helikopterji varovala naravni park Bouba Ndjida.

Končna škoda po poplavah znaša 373 milijonov evrov

20.12.2012|Okolje

Vlada se je seznanila s poročilom o škodi po novembrskih poplavah. Škodo je utrpelo 7. 892 oškodovancev, država pa lahko zaprosi za solidarnostno pomoč EU-ja.

295

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani