Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Zima se vrača, ponedeljek bo bel

13.1.2015|Okolje

V prihodnjih dneh vremensko gledano ne bo večjih pretresov. V soboto in nedeljo bo predvidoma deževalo, mogoče bi lahko padla tudi kakšna snežinka na Gorenjskem in Koroškem. V ponedeljek čez dan in popoldne pa bo predvidoma pobelilo tudi nižine in v Ljubljani bi lahko padlo od pet do 10 centimetrov snega. Na Primorskem bo medtem pihala burja, je napovedal Pečenko. Kot kaže, bo prihodnji teden hladnejši, z najvišjimi temperaturami okoli nič stopinj Celzija. "Sicer pa že čakamo, da bi bilo malo zime," je še dejal Pečenko.

Varuhinja Nussdorferjeva: Inšpektorji morajo delati hitreje

13.1.2015|Okolje

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je obiskala okoljsko ministrico Ireno Majcen in ji predstavila najbolj pereče okoljske probleme, s katerimi se srečujejo njeni uradniki.

Vzhodno Slovenijo bo prepihal močan veter

13.1.2015|Okolje

Arso opozarja na močan veter, ki bo v torek popoldne in v prvi polovici noči na sredo pihal v višjih legah vzhodne Slovenije. Sunki jugozahodnega vetra bodo presegli hitrost 70 km/h.

Dela v predoru Karavanke

13.1.2015|Promet

V času med 13.01. in 30.01.2015 bodo potekala dela v predoru Karavanke. Predvidene so popolne zapore predora Karavanke zaradi geoloških raziskav in vrtin na avstrijski strani.

Pri kodrih je nega ušes zelo pomembna

12.1.2015|Okolje

Ljubitelji psov radi skrbijo za svoje štirinožne prijatelje. Marsikatera pasma potrebuje temeljito nego. Tokrat vam predstavljamo nego (kraljevega) kodra.

Z minimalno invazivno kirurgijo se čas okrevanja živali precej zmanjša

12.1.2015|Okolje

Minimalno invazivna operacija je poseg, kjer je kožni rez manjši, okrevanje po operaciji pa bistveno hitrejše. To je dobrodošlo tudi pri operativnih posegih na živalih, kot je, denimo, sterilizacija.

Masaža ne vpliva blagodejno le na ljudi, tudi na živali

11.1.2015|Okolje

"Po navadi se kužki med masažo sprostijo. Paše jim, jim koristi. Imajo v redu izkušnje, se sprostijo in uživajo. " Zakaj bi se človek sploh odločil zmasirati svojega psa? Razlogov je več.

Veverice doma v gozdovih, a obožujejo tudi mestne parke

10.1.2015|Okolje

Ste vedeli, da pri nas obstaja le ena vrsta veveric in da je pri ljudeh med najbolj priljubljenimi divjimi živalmi? Veverice so doma po vsem svetu, čeprav jih v Avstraliji prvotno ni bilo.

Veter z 221 km/h podrl rekord na Kredarici

10.1.2015|Okolje

"Absolutni rekord v hitrosti vetra na Kredarici: med 3. in 4. uro je bil izmerjen sunek severozahodnika 221 km/h," je prek Twitterja sporočila agencija za okolje.

V Nemčiji pričakujejo veter z močjo orkana, več ranjenih

9.1.2015|Okolje

Nad Škotsko se je razbesnelo hudo neurje, kjer je veter dosegel 180 kilometrov na uro. Brez elektrike je ostalo 70. 000 gospodinjstev, šole so zaprte. Ujma je zajela tudi Nemčijo.

Eko krog ovadil okoljsko inšpekcijo

9.1.2015|Okolje

Okoljski aktivisti Eko krog so kazensko ovadili inšpekcijsko službo, ker ni spoštovala odločbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da Lafarge Cement ni imel dovoljenja za uporabo petrolkoksa kot . . .

Vrane so se razširile v mestih, kjer je hrane na pretek

8.1.2015|Okolje

V Sloveniji živi osem vrst vran, med njimi tudi krokar, za katerega vraževerneži še vedno menijo, da oznanja smrt. Najpogostejša vrana pri nas je siva vrana. Vrani so družina ptic iz reda pevcev.

Snaga nagrajuje ločevanje odpadkov. Decembrskih storitev ne bo zaračunala.

7.1.2015|Okolje

Javno podjetje Snaga je vsem uporabnikom izdalo dobropis v višini decembrskega računa. Razlog so "odlični rezultati pri ravnanju z odpadki" in posledično nižji stroški.

Leto 2014 je bilo rekordno tako po temperaturah kot po padavinah

4.1.2015|Okolje

Leto 2014 je bilo, vsaj kar se tiče vremena, leto rekordov. Izmerjene temperature so bile najtoplejše v zgodovini merjenja. Zahvala gre januarju, ki je bil skoraj 5 stopinj toplejši od povprečja.

Neslavna statistika: V letu 2014 pobili rekordno število nosorogov

4.1.2015|Okolje

Južna Afrika, kjer domuje dobrih 90 odstotkov svetovne populacije nosorogov, je v letu 2014, ko se je divji lov še razbesnel, izgubila rekordno število nosorogov - od 20. 000 so jih pobili več kot . . .

Ljubljana, ena redkih prestolnic na svetu, kjer je še mogoče piti vodo iz pipe

2.1.2015|Okolje

V Mestnem muzeju Ljubljana bodo letos posebno pozornost namenili vodi. Sredi leta bodo odprli razstavo, na kateri bodo ta naravni element obravnavali celostno.

Po silvestrskem mrazu se bo nekoliko otoplilo

1.1.2015|Okolje

Silvestrska noč sicer ni prinesla rekordno nizkih temperatur, a te so bile v večjem delu države pod lediščem. V prihodnjih dneh se bo nekoliko otoplilo.

Na Primorskem burja, na Gorenjskem sneženje, povsod mrzlo

31.12.2014|Okolje

Gorenjsko so zajele snežne padavine, na Primorskem je napovedana močna burja, zvečer pa se pričakujejo zelo nizke temperature, zato previdno na cesti.

Prognozirano plimovanje morja 2015

31.12.2014|Okolje

Na spletnem naslovu ARSO tudi letos objavljamo Prognozirano plimovanje morja v Koprskem zalivu za prihajajoče leto 2015. Prognozirano plimovanje morja je v pričujoči publikaciji izračunano za mareografsko postajo v Kopru in dobro velja za celotno področje slovenskega morja. Dejansko izmerjene višine gladine morja se lahko od prognoziranih astronomskih višin razlikujejo zaradi vpliva meteoroloških dejavnikov (spremembe zračnega pritiska, močnejši vetrovi) ter lastnega nihanja Jadranskega …

Ognjemeti prispevajo k povišani koncentraciji delcev v zraku

30.12.2014|Okolje

Že več let ugotavljamo, da so koncentracije delcev PM10 v prazničnem času, predvsem v silvestrski noči, močno povišane. Ob zelo mrzlem in stabilnem vremenu koncentracijo delcev v zraku povečajo predvsem izpusti zaradi ogrevanja stavb in prometa. Obremenjenost zraka z delci pa dodatno poveča še uporaba pirotehničnih sredstev.

223

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani