Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 31. julija

23. julij 2015, Promet.si, Novice, Promet

Vse vikende do konca avgusta je pričakovati zelo visoko gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.


Vse vikende do konca avgusta je pričakovati zelo visoko gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.

Večje zgostitve je pričakovati tudi ob sobotah na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke, na gorenjski avtocesti tudi na izvozu za Bled v smeri Karavank ter na cesti Lesce–Bled, na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda do razcepa Kozarje in naprej proti Vrhniki, občasno tudi na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in razcepom Kozarje, na avtocesti Maribor – Ptuj na koncu avtoceste pri Ptuju ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Na Primorskem pričakujemo zastoj od izvoza s hitre ceste v Kopru proti mejnemu prehodu Dragonja torej na cesti Koper – Šmarje – Dragonja, na koncu hitre ceste pri Izoli in naprej proti Portorožu in Izola - Portorož, ter proti mejnima prehodoma Sečovlje in Jelšane.

V soboto, 25. julija se začnejo počitnice v nekaterih deželah Nemčije, predvsem pa opozarjamo na močno povečan promet na obalnih cestah ter naprej proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Močno povečan promet v obratni smeri je zlasti na obalnih cestah ter primorski avtocesti pričakovati vsako soboto čez dan in v nedeljo od popoldneva proti večeru.

V sredo, 5. avgusta je pričakovati povečano gostoto tovornih vozil pred mejo s Hrvaško zaradi praznika na Hrvaškem.

Možnost spremenjenih prometnih poti je tudi zaradi prireditev na različnih lokacijah.

PREDVIDENA DELA

Odsek Vransko – Blagovica bo proti Ljubljani zaradi izvajanja sanacijskih del v predoru Trojane (v okviru odprave napak pred iztekom garancijske dobe) zaprt v nočeh od 25. julija do vključno 3. avgusta, in sicer med 20. in 5. uro zjutraj. V tem času bo zaprt tudi avtocestni priključek Trojane, in sicer v smeri Ljubljane in Maribora. Med avtocestnima priključkoma Vransko in Blagovico bo tako ponoči v smeri Ljubljane obvoz (tudi za tovorna vozila) urejen po vzporedni glavni cesti. Od 3. do 13. avgusta bodo nočne zapore odseka Vransko–Blagovica proti Mariboru.

Na šestkilometrskem odseku med Žalcem in Celjem so sicer glavna dela pri obnovi vozišča in objektov v sklepni fazi in bodo v prihodnjih dneh končana ter zapora v večjem delu odstranjena, vendar pa bo zaradi zaključnih del promet na krajših razdaljah dolžini približno 500 metrov oviran predvidoma še do 12. avgusta.

Na odseku med Celjem in Dramljami promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje. V smeri proti Ljubljani je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. Priključki Celje - center, Celje - vzhod (Ljubečna) in Dramlje so odprti za promet, ravno tako obojestransko malo počivališče Zima.

Na avtocesti preko Trojan potekajo med Blagovico in predorom Podmilj obnovitvena dela na viaduktih Petelinjek in Vranke. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje; pri tem je en pas speljan na drugo polovico avtoceste.

NAPOTKI

Voznikom priporočamo, da načrtujejo daljši čas potovanja in si vnaprej pripravijo alternativne poti in predvidene postanke.

Na pot se odpravimo naspani in spočiti, s tehnično brezhibnim vozilom, v vozilu imejmo dovolj tekočine za pitje, najbolje vodo. Poskrbimo za primerno hlajenje v vozilu, na pot se odpravimo zgodaj zjutraj ali pozno popoldan, v času manjše vročine in manjše gostote prometa, saj bomo za volanom tako bolj pozorni in varni.

Glede na poletno obdobje in povečane temperature se je močno povečalo število okvarjenih/ustavljenih vozil na počasnih in voznih pasovih.

Posledično s tem se je povečalo število intervencij in napotitve vzdrževalnih služb na lokacije. Pozivamo vse, da pri zbiranju informacij o ustavljenih vozilih posredujejo čim več podatkov na 1970. Pomembna je tudi točna lokacija ter kakšno pomoč potrebujejo.

Predlagamo, da najprej poskrbite za svojo varnost s postavitvijo varnostnega trikotnika, oblečete varnostni telovnik, ter se umaknete za ograjo v primeru dogodka…

S pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost preživetja tudi do 40 odstotkov.

Vedno ko pride na avtocesti do zastoja, mora biti med kolonama vozil na prehitevalnem in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Razmere na cestah lahko preverimo na www. promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet Prometno-informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani