Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Ob obali Istre opazili večjo koncentracijo strupenih alg

18.8.2015|Okolje

Znanstveniki hrvaškega centra za raziskave morja so avgusta ob hrvaški obali na več plažah med Porečem in Puljem zaznali večjo koncentracijo strupenih alg iz rodu ostreopsis.

Shell pridobil dovoljenje za iskanje nafte na Arktiki

18.8.2015|Okolje

Naftna korporacija Shell je pridobila končno dovoljenje za vrtanje pod oceanskim dnom in iskanje nafte na Arktiki. Ameriška vlada zagotavlja, da skrbi za varnost.

Na festivalih po Španiji biki pokončali sedem ljudi

17.8.2015|Okolje

Od začetka julija so na festivalih po Španiji biki do smrti nabodli sedem ljudi - štiri konec tedna.

S petjem in tolčenjem po prsih si je prislužil prepoved vstopa v živalski vrt

17.8.2015|Okolje

Osebje živalskega vrta Orana v Christchurchu je prepovedalo obiske moškemu, ki je s svojim petjem in tolčenjem po prsih vznemirjal gorile.

Medvedu Timu se stanje izboljšuje. Policije išče strelca nanj.

17.8.2015|Okolje

Medvedu Timu iz ZOO parka Rožman v Horjulu, na katerega je v noči na soboto streljal neznanec, se zdravstveno stanje izboljšuje. "Rana je zaprta. Je pod vplivom zdravil in se obnaša umirjeno," je . . .

EU bo za projekta oskrbe s pitno vodo prispeval 40 milijonov evrov

17.8.2015|Okolje

EU bo prispeval okoli 40 milijonov evrov za projekta oskrbe s pitno vodno v občinah Postojna, Pivka in Sodražica ter Ribnica in Kočevje.

Lani prečistili petino več odpadnih voda

16.8.2015|Okolje

Količina prečiščenih izpuščenih voda iz javne kanalizacije je na letni ravni narasla za 19,5 odstotka, kažejo podatki državnega statističnega urada. Gospodinjstva so lani proizvedla 68,7 milijona . . .

Na javnih površinah v Ljubljani ni več dovoljeno hraniti živali

15.8.2015|Okolje

Z današnjim dnem so začele veljati spremembe odloka, ki prepovedujejo hranjenje živali na ljubljanskih občinskih cestah in zelenicah.

Ponekod po Sloveniji že plohe in nevihte

15.8.2015|Okolje

Marsikje v Sloveniji so se že začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v prihodnjih dneh znatno osvežile ozračje.

Vročinski val pustošil med koruzo in bučami

14.8.2015|Okolje

Zadnji vročinski val povzroča številne težave, saj rastline in živali doživljajo temperaturni stres. Največja škoda je na posevkih buč in koruze, pojasnjuje Anton Medved.

Video: Sočna lubenica za slonico, ribja torta za morska leva

13.8.2015|Okolje

Z vročino se spopadajo tudi delavci ljubljanskega živalskega vrta.

Prometna napoved do 21. avgusta

13.8.2015|Promet

Konec tedna znova pričakujemo povečan promet zlasti proti slovenski in hrvaški Istri, na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Starod in Jelšane, nekoliko krajše zastoje kot doslej pa na podravski avtocesti A4 proti mejnemu prehodu Gruškovje. Turisti se bodo že bolj množično vračali, zato bo promet povečan v obe smeri na primorski avtocesti A1, na gorenjski avtocesti A2 na slovenski in avstrijski strani predora Karavanke. Povečan promet iz smeri Ljubljane je pričakovati tudi od avtocestnega izvoza Lesce naprej po regionalni cesti R1-209, Lesce–Bled ter na cesti R2-452, Lesce – Črnivec proti Brezjam.

Hidrometeorološke razmere in stanje vodnih zalog v Sloveniji

13.8.2015|Okolje

Stanje, 13. avgust 2015 Vročina ob četrtem vročinskem valu in suho obdobje sta se stopnjevali vse do sredine avgusta. V Portorožu smo od junija do sredine avgusta zabeležili kar 40 vročih dni, ko je temperatura zraka dosegla ali presegla 30 °C, v Biljah 45, v Ljubljani 36, 10 jih je bilo celo v Ratečah. V primerjavi s preteklimi tremi leti so podobne razmere vladale v letu 2013. Avgusta je bila bera padavin skromna v večjem delu Slovenije. Padavine so bile le v obliki lokalnih neviht in ploh. Padavinska slika od …

Teš: Velenjski župan opozarja na pretečo lokalno katastrofo

13.8.2015|Okolje

Prednostno pripravljajo uredbi, ki bosta v skladu z evropsko direktivo omogočili podaljšanje delovanja Tešovega bloka 4. Pozimi bi tako v primeru izpada bloka 6 lahko zagotavljali ogrevanje.

Foto: Na jugu Italije zaradi neurij evakuirali številne turiste

12.8.2015|Okolje

Silovita neurja in zemeljski plazovi so na jugu Italije prestrašili številne turiste. Zaradi obilnih padavin so morali v deželi Kalabrija evakuirati več avtokampov, hotelov in turističnih naselij.

Visoke temperature, vendar suše (še) ni

12.8.2015|Okolje

Letošnja pridelovalna sezona v kmetijstvu je zaznamovana z obdobji ekstremno visokih temperatur, vendar razpored padavin ni bil tako slab, da bi lahko govorili o suši.

Na norveški nacionalki ves teden na sporedu selitev severnih jelenov

12.8.2015|Okolje

Potem ko je norveška nacionalna televizija prenašala 7-urno vožnjo z vlakom in maraton v pletenju, bo tokrat s konceptom "počasne televizije" presegla samo sebe - ves teden bodo spremljali selitev . . .

Območje Cinkarne Celje je močno onesnaženo z arzenom, kadmijem, kobaltom in svincem

11.8.2015|Okolje

Okoljsko poročilo poljskega podjetja Environ, ki ga je lani naročila Cinkarna Celje, kaže, da so tudi na novi lokaciji Cinkarne v tleh in vodi prisotne izjemno visoke koncentracije strupenih snovi.

Četrti in najverjetneje zadnji vročinski val se s petkom končuje

10.8.2015|Okolje

S petkom se bo končal letošnji že četrti vročinski val, je napovedal vremenoslovec Brane Gregorčič. S tem je najbrž za letos tudi konec vročinskih valov.

Klasični repelenti so učinkovitejši od alternativnih metod

10.8.2015|Okolje

Primerjalni test odganjalcev komarjev, ki so ga izvedle potrošniške organizacije, je razkril, da so klasična razpršila učinkovitejša od zapestnic in "celo" od aplikacij za mobilne telefone.

195

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani