Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Gozdovi so lani poraščali več kot 58 odstotkov Slovenije

3.10.2015|Okolje

Lesna zaloga se je lani povečala za 1,1 odstotka na dobrih 345 milijona kubičnih metrov, letni prirastek je bil za isti odstotek višji in je znašal dobrih osem milijonov in pol kubičnih metrov.

Mačja vasica - prehodni dom za zapuščene mačke

3.10.2015|Okolje

V Kočevju lahko obiščete pravo mačjo vasico, kjer tamkajšnje društvo za zaščito živali oskrbuje večje število mačk. Ideja za mačjo vasico se je nekaj predanim ljubiteljem porodila pred desetimi leti.

Domači dietni pasji piškoti

3.10.2015|Okolje

Sestavine: 350 g konjskega mesa, 150 g ajdove moke, malo olivnega olja, čajno žličko lanenega semena, peteršilj, čisto neslano juho (vodo, v kateri smo kuhali meso).

Orkan Joaquin divja po Bahamih, ZDA se pripravljajo na najhujše

2.10.2015|Okolje

Silovit orkan Joaquin, ki se je okrepil že do četrte stopnje po petstopenjski lestvici, z vetrovi s hitrostjo 215 kilometrov na uro besni nad Bahami in se približuje ameriški vzhodni obali.

Posvojite žival: mali Casper želi v svoj dom

2.10.2015|Okolje

V društvu Lajka iščejo dom za tri mesece starega mačjega mladiča, ki pa ima mačjo levkozo. Zanj iščejo izključno notranji dom, kjer ni drugih muc ali pa so tudi FeLV-pozitivne.

O evtanaziji

2.10.2015|Okolje

Beseda evtanazija je sestavljena iz dveh besed. Eu – dobro in thanatos – smrt, torej dobra smrt. Za evtanazijo se odločimo, ko je trpljenje preveliko, možnosti zdravljenja pa so izčrpane.

4. oktober - Svetovni dan varstva živali

2.10.2015|Okolje

Svetovni dan varstva živali obeležujemo vsi ljubitelji živali in člani različnih organizacij. Ta dan so določili živalim leta 1931 na kongresu ekologov v Firencah. Namen tega dneva je bil javnost opozoriti na zaskrbljujoči položaj ogroženih živalskih vrst. Sčasoma je svetovni dan živali zaobjel vse živalske vrste, njegovo obeleževanje pa se je razširilo po vsem svetu. V zadnjih letih je ta dan prerasel že kar v svetovni teden živali od 4. do 10. oktobra, poteka pa pod okriljem Svetovnega …

Polovica Evrope že rekla ne gensko spremenjenim živilom

1.10.2015|Okolje

Polovica članic Evropske unije se je že odločila za geografsko izključitev svojega ozemlja iz pridelave gensko spremenjenih rastlin (GSR), s čimer so zadali velik udarec biotehnološki industriji.

Delavnica o modelu mesečne vodne bilance v Sloveniji

1.10.2015|Okolje

Agencija RS za okolje je 28. in 29. septembra 2015 gostila prvo delovno srečanje slovensko-nemškega projekta mGROWA-SI, projekta za vzpostavitev spremljanja vodne bilance v podrobnejši časovni skali. Gre za metodološko izpopolnjeno in časovno natančnejšo nadgradnjo uspešno vzpostavljenega obdobnega vodno-bilančnega modela GROWA-SI. V času projekta (2015 - 2017) bo ARSO izvedel prenos in vzpostavitev mesečnega vodno-bilančnega modela za celotno območje Slovenije. Na delavnici sta sodelovala …

Prometna napoved do 9. oktobra 2015

1.10.2015|Promet

Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Zaradi praznika v Nemčiji pa v petek in soboto pričakujemo tudi večje število vozil s tujo registracijo.

Protecting marine life in Europe’s seas

1.10.2015|Okolje

Europe´s seas are under pressure. Marine protected areas (MPAs) can act as a key management measures to safeguard marine ecosystems and biodiversity so to maintain their potential to deliver key services to our societies and economies. European countries have been extending marine protected areas across Europe’s seas. More effective management of these marine protected areas and a convergent implementation of related legislation now constitute important challenges. A new report by the European Environment Agency assesses the progress made and concludes with perspectives for the future.

Supanje krepi vez med psom in vodnikom

1.10.2015|Okolje

Stoječe veslanje, v angleščini "stand up paddling", s kratico SUP, lahko izvajamo tudi v pasji družbi. Tako poleg svojih motoričnih sposobnosti krepimo tudi vzdržljivost in samodisciplino psa.

Foto: Ko valove jezdijo kužki

30.9.2015|Okolje

V ZDA so že sedmič zapored priredili pasje tekmovanje v deskanju na valovih, ki so se ga udeležili številni kužki različnih pasem.

Nemčija: Zaradi begunskih gobarjev porast zastrupitev z gobami

30.9.2015|Okolje

V Nemčiji naraščajo zastrupitve z gobami, pri čemer toksikologi za 40 primerov krivijo predvsem sirske pribežnike, ki med nabiranjem po gozdovih po nesreči zamenjujejo strupene gobe za užitne.

Gensko spremenjeni organizmi izključeni iz Slovenije

29.9.2015|Okolje

Vladni odbor za gospodarstvo je sprejel zahtevo za geografsko izključitev celotnega ozemlja Slovenije iz pridelave osmih gensko spremenjenih organizmov (GSO), kar omogoča nedavno sprejeti zakon o . . .

ZPStest suhe hrane za odrasle mačke: Mačka bi verjetno kupila miš

28.9.2015|Okolje

Mačke so naše pogoste spremljevalke in če mačka živi samo v stanovanju ali hiši (t. i.

Opice po prigrizke kar na avtomat

25.9.2015|Okolje

V berlinskem živalskem vrtu so opicam priskrbeli pet posebnih avtomatov, kjer si bodo živali lahko same vzele prigrizke.

Matjaž Kuntner: Kar delamo planetu, je neodgovorno

25.9.2015|Okolje

"Človek je - kot ena vrsta - s svojimi posegi povzročil novo množično izumiranje organizmov, ki smo mu priča danes," je brez dlake na jeziku dejal evolucijski biolog Matjaž Kuntner. Podcast Številke

Ko mladi in revni divji lovci postanejo plen

24.9.2015|Okolje

Po navedbah nekdanjega mozambiškega predsednika Joaquima Chissana so oboroženi čuvaji v južnoafriškem narodnem parku Kruger v zadnjih petih letih zaradi divjega lova ubili skoraj 500 večinoma mladih . . .

Prometna napoved do 2. oktobra

24.9.2015|Promet

Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Še vedno ponekod poteka trgatev, kar vpliva predvsem na povečan promet med Ljubljano in vinorodnimi okoliši Dolenjske in Štajerske. Upočasnjen promet in zastoje je pričakovati v območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov.

190

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani