Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Novembrsko indijansko poletje se konec tedna lahko konča s snežinkami

18.11.2015|Okolje

Evropo bo konec tedna od severa preplavil precejšen val hladnega zraka, zato bo sobota sprva deževna, čez dan pa se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila tudi do nižin.

Pogrešana žival: siv tigrast maček (Vrhnika)

18.11.2015|Okolje

Opis živali: siv tigrast maček Kje je žival pogrešana? Vrhnika Od kdaj je žival pogrešana? Od 7. novembra 2015 Kontaktni podatki lastnika: 041 965 044 Mojca

Zdravljenje živali z matičnimi celicami zelo učinkovito

15.11.2015|Okolje

Določena bolezenska stanja živali lahko zdravimo s protibolečinsko terapijo, z operacijo, lahko pa se odločimo tudi za zdravljenje z matičnimi celicami.

Novosti pri vzgoji psov: trdo roko zamenjala pozitivna motivacija

14.11.2015|Okolje

V četrt stoletja je trdo roko zamenjalo nagrajevanje s priboljški. V tečaje sprejemajo vse mlajše pse. Tako kot druge vede, se tudi kinologija hitro razvija.

Posvojite žival: mlada mamica Daisy bi rada v topel dom

13.11.2015|Okolje

Daisy je psička manjše rasti, stara okoli dve leti. Skupaj s tremi mladički (en samček še išče dom) je bila najdena na ulici in predana Društvu pasjih brezdomcev.

Video: Kako je Otto pogumno zapeljal med nogami 30 ljudi

13.11.2015|Okolje

Triletni angleški buldog Otto je pred dnevi v Limi v Peruju postavil zares nenavaden Guinnessov rekord - na rolki se je zapeljal med nogami 30 ljudi.

Novega psa nikoli ne smemo primerjati s prejšnjim

13.11.2015|Okolje

Ob smrti psa oziroma hišnega ljubljenčka nas prevzamejo čustva. Nekoč smo se tega sramovali. Žalovali smo in jokali, ko nas je pes zapustil. Mislim, da je zdaj že veliko ljudi, ki to razume.

Prometna napoved do 20. novembra

12.11.2015|Promet

Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost, vlago ter daljše zavorne poti.

Dela na cesti Kanonir - Zgornje Jezersko

12.11.2015|Promet

Na cesti Kanonir-Zgornje Jezersko (do odcepa za slatino) so predvidena izvajalna vzdrževalna dela in sicer preplastitve vozišča. Zaradi lažje in hitrejše izvedbe del bo cesta popolnoma zaprta med 8.00 in 15.00 uro.

Valižanski ovčar - v Ameriki na pašnikih, v Evropi na razstavah

12.11.2015|Okolje

Valižanski ovčar je klasičen majhen pes, ki izvira iz Velike Britanije. Včasih so ga uporabljali predvsem na pašnikih pri usmerjanju govedi, danes je to predvsem zelo priljubljen družinski pes.

Agencija RS za okolje na simpoziju 25 let seizmološke mreže na Tirolskem

11.11.2015|Potresi

Danes in jutri, 11. 11. in 12. 11. 2015, se v Innsbrucku v Avstriji, odvija simpozij z naslovom 25 let seizmološke mreže na Tirolskem, ki ga organizira avstrijski Urad za meteorologijo in geodinamiko (ZAMG). Simpozija se s predstavniki seizmoloških organizacij iz srednje Evrope udeležuje tudi Urad za seizmologijo in geologijo Agencije za okolje (ARSO). Na simpoziju bo predstavljena tirolska mreža potresnih opazovalnic, njen razvoj, funkcionalnost in delovanje. Udeleženci bodo ob …

Polemika o GSO: Ali bi morala Slovenija prepovedati tudi to živalsko krmo?

10.11.2015|Okolje

Medtem ko v nekaterih evropskih državah že gojijo gensko spremenjeno koruzo, je v Sloveniji pridelava teh rastlin prepovedana. Dovoljen pa je le uvoz gensko spremenjene krme za živali.

Zmaga borcev za pravice živali: v SeaWorldu ukinjajo predstave z orkami

10.11.2015|Okolje

Zdaj je uradno: SeaWorld, ameriški tematski park, bo do konca leta 2017 ukinil vse predstave, v katerih nastopajo kiti ubijalci oziroma orke (Orcinus orca).

Sava in Kokra bosta kmalu bolj čisti

10.11.2015|Okolje

Konec leta bo končan eden največjih infrastrukturnih projektov na območju Kranja, Naklega in Šenčurja – gradnja novega kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave. Po besedah županov Naklega, . . .

Foto: Ravni smoga na Kitajskem za 50-krat presegle dovoljeno mejo

10.11.2015|Okolje

Severovzhod Kitajske se duši pod rekordnimi plastmi smoga, saj je onesnaženost zraka kar 50-krat presegla vrednosti, ki jih je Svetovna zdravstvena organizacija določila za znosne.

V Moravskih Toplicah skrbijo za poškodovane štorklje

10.11.2015|Okolje

Večina štorkelj se je že odpravila na svojo pot v južne kraje, v Moravskih Toplicah pa jih biva še nekaj. Te so poškodovane in potrebujejo posebno skrb.

Marsikje po Sloveniji rekordne temperature za november

9.11.2015|Okolje

Vremenoslovci so v nedeljo marsikje izmerili rekordno visoke temperature za november v zadnjih 60 letih. Temperature so se ponekod povzpele skoraj do 25 stopinj Celzija.

V jesenskem času psi trpijo za kužnim kašljem

9.11.2015|Okolje

V jesenskem času imajo tudi psi težave z dihali. So bolni, prehlajeni. Vzrok je navadno infekcijske narave. Najpogostejši povzročitelj kašlja, ki je kužen, je kužni kašelj.

Kam izginejo žabe jeseni? Umaknejo se in hibernirajo.

8.11.2015|Okolje

Z dvoživkami se običajno srečamo spomladi na cestiščih, ko prečkajo cesto. Kasneje se srečamo z njimi ob vodah, ko žabe glasno regljajo. Jesen pa je čas, ko naše dvoživke enostavno izginejo.

Srečen preobrat v življenju pujse Dore, namenjene za zakol na veselici

7.11.2015|Okolje

V Sloveniji se ob praznovanju jubilejev ljudje velikokrat odločijo, da bodo nekomu v dar podarili žival. Tudi farmske živali, ki jih nato na veselicah zakoljejo. Enaka usoda je čakala svinjo Doro.

185

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani