Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Po kakcu se medved spozna

29.10.2015|Okolje

Že v eni od prvih številk revije Lovec je menda pisalo, da na Notranjskem in Kočevskem ni nič nenavadnega, če se srečata jager in medved. Še več, lovec medvedu v pozdrav dvigne klobuk.

Picture2050: and the winners are…

29.10.2015|Okolje

What comes to your mind when you think of nature, economy and well-being? This was the question the European Environment Agency’s (EEA) photography competition Picture2050 asked Europeans. An external jury and the public selected the five winning entries among hundreds submitted from across Europe. Take a look at the winners.

Pozor, lahko bomo presegli mejne vrednosti delcev PM10

27.10.2015|Okolje

Agencija za okolje opozarja, da danes in v sredo obstaja velika verjetnost preseganja mejne vrednosti delcev PM10 v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Zagorju in Trbovljah. Preseganja so poleg . . .

Martin Krpan je imel bosansko kobilico

27.10.2015|Okolje

Anton in Aline Dolinšek živita na kmetiji v Rtičah na Kumljanskem, občina Zagorje ob Savi, pod zasavskim Triglavom, kjer se po domače reče "Pr Špečkot".

Letos rekordna letina hrušk in jabolk

26.10.2015|Okolje

V Sloveniji je letos vreme ugodno vplivalo na pridelek. Letina hrušk in jabolk je namreč rekordna. Tudi pridelek krompirja in koruze bo presegel pričakovanja.

Ptica je vedno pri človeku, želi biti. Kot mucek je. Ne gre stran.

26.10.2015|Okolje

Ogledali smo si razstavo ptic, ki so jo ob jubileju priredili v Postojni, in se pogovorili s predsednikom društva Vinkom Bogatajem.

Orkan Patricija oslabel. Katastrofalne napovedi se niso uresničile.

24.10.2015|Okolje

Napovedi o katastrofalnih posledicah najmočnejšega orkana v zgodovini ameriške celine se niso uresničile. Orkan Patricija je v petek popoldne oslabel.

Mehiki grozi orkan, ki ga zahodna polobla še ni doživela

23.10.2015|Okolje

Orkan Patricija je že nad Tihim oceanom dosegel najvišjo peto stopnjo in bo s 325 kilometri na uro kmalu dosegel jugozahodni del Mehike. Gre za najmočnejši vihar do zdaj na zahodni zemeljski polobli.

Hidrološko in vremensko poročilo o visokih vodah med 11. in 18. oktobrom 2015

23.10.2015|Voda

Jesensko deževje, ki je Slovenijo zajelo 10. oktobra in trajalo do 16. oktobra, je povzročilo visoke vode in poplavljanje rek predvsem v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Količina padavin je bila največja na Goriškem in v Posočju. V zaledju reke Vipave je v tridnevnem obdobju, od 13. do 15. oktobra, padlo tudi do okoli 240 mm dežja. Vipava s pritoki je v tem obdobju dvakrat poplavila na območjih pogostih poplav v srednjem in spodnjem toku. Zaradi velike predhodne namočenosti pa so najbolj …

Izvedene intervencije in popravilo škode na Poljanski Sori, Ločnici in Bistri po poplavah jeseni 2014

23.10.2015|Voda

Ljubljana, 23. 10. 2015. Danes je v mali dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi potekala novinarska konferenca ob izvedenih protipoplavnih interventnih delih in odpravi posledic škode zaradi jesenskih poplav leta 2014 na vodotokih na območju Občin Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka in Žiri. Na konferenci so sodelovali ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, vodja Oddelka območja zgornje Save Agencije RS za okolje Urban Ilc, župan Občine …

Izgradnja zadnje merilne postaje za opazovanje podzemnih voda v okviru projekta Bober

23.10.2015|Okolje

Ljubljana, 23. 10. 2015. Agencija RS za okolje na Iški Loki končuje zadnjo izmed 32 merilnih postaj za spremljanje stanja podzemnih voda, ki so glavni vir oskrbe s pitno vodo. Izgradnja sodi v projekt Bober, v sklopu katerega je bilo zgrajenih, posodobljenih ali rekonstruiranih 247 vodnih merilnih mest po Sloveniji. Merilna postaja Iška Loka je namenjena opazovanju hidrogeoloških in fizikalno-kemijskih …

Angleški pointer - lovski pes, ki ga izkoriščajo in žrtvujejo v Španiji

23.10.2015|Okolje

Angleški pointer je lovski pes, ki ga v Španiji med drugim uporabljajo za lov in tudi žrtvujejo. Nekateri so s poljubom sreče dobili novo priložnost v Sloveniji.

Po štirih letih izboljšali življenjski prostor za ribe v Ljubljanici

22.10.2015|Okolje

Na fakulteti za gradbeništvo so predstavili projekt LIFE Ljubljanica povezuje, ki se je končal po skoraj štirih letih.

Samo 250 jih je - na Galapagosu odkrili novo vrsto velikih želv

22.10.2015|Okolje

Znanstveniki so na Galapaškem otočju v Tihem oceanu odkrili novo vrsto velikih želv, ki so jo po upokojenem čuvaju parka poimenovali Chelonoidis donfaustoi.

Zaradi bodečih žic poginile številne živali

21.10.2015|Okolje

Na Hrvaškem so opozorili, da je bodeča žica, ki so jo madžarske oblasti postavile ob meji s Hrvaško in Srbijo za zaustavitev begunskega vala, odgovorna za smrt številih živali.

Prometna napoved do 30. oktobra

21.10.2015|Promet

Pred učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol so enotedenske jesenske počitnice, ki se uradno začnejo v ponedeljek, 26. oktobra, zato je že ta konec tedna lahko pričakovati povečan promet v smeri turističnih krajev. V nedeljo, 25. oktobra, bo v Ljubljani in njeni okolici potekal tekaški maraton, zato bodo zaprte posamezne ceste in mestne ulice ter nekateri izvozi s severne obvoznice H3.

Prometna napoved do 29. oktobra

21.10.2015|Promet

Pred učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol so enotedenske jesenske počitnice, ki se uradno začnejo v ponedeljek, 26. oktobra, zato je že ta konec tedna lahko pričakovati povečan promet v smeri turističnih krajev. V nedeljo, 25. oktobra, bo v Ljubljani in njeni okolici potekal tekaški maraton, zato bodo zaprte posamezne ceste in mestne ulice ter nekateri izvozi s severne obvoznice H3.

Izvedena dela na vodotokih na območju Gorenjske

20.10.2015|Voda

Vabilo na novinarsko konferenco v Gorenji vasi Na vodotokih na območju Občin Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka in Žiri so bila izvedena protipoplavna interventna dela v sklopu akcijskega načrta, ki ga je sprejela Vlada RS novembra lani. Omenjene občine organizirajo novinarsko konferenco, na kateri želijo javnost seznaniti z izvedenimi deli. Udeležili se je bodo ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, vodja Oddelka območja zgornje Save Agencije RS za okolje Urban Ilc, župan Občine …

Climate change: EU shows leadership ahead of Paris with 23% emissions cut

20.10.2015|Okolje

The European Union is on track towards meeting and overachieving its 2020 target for reducing greenhouse emissions by 20%, according to a report published today by the European Environment Agency (EEA). The "Trends and projections in Europe 2015" report reveals that greenhouse gas emissions in Europe decreased by 23% between 1990 and 2014 and reached the lowest levels on record. Latest projections by Member States show that the EU is heading for a 24% reduction by 2020 with current measures in place, and a 25% reduction with additional measures already being planned in Member States. The EU is already working towards its 2030 goal of an emissions reduction target of at least 40% — the EU's contribution towards the new global climate change agreement in Paris in December.

V enem letu nameravajo odstreliti 89 medvedov in odvzeti sedem volkov

20.10.2015|Okolje

V obdobju od 1. oktobra letos do 30. septembra prihodnje leto je za odstrel predvidenih 89 rjavih medvedov, sedem volkov pa bodo odvzeli iz narave.

187

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani