Novice/Okolje

Bodo živila izvzeta iz sistema javnega naročanja?

26.6.2017|Okolje

Pri nabavi hrane v javnih zavodih manjka zavedanje naročnikov, da je zagotavljanje lokalno pridelane hrane javni interes, je na posvetu o vlogi lokalno pridelane hrane v javnih prehrambnih obratih . . .

Nanut: Kemis bo ostal na Vrhniki ali pa ga sploh ne bo

26.6.2017|Okolje

O vzrokih za požar pred mesecem in pol. Ali je ogenj kdo podtaknil?

Arso kmetovalcem v pomoč z agrometeorološko aplikacijo

26.6.2017|Okolje

Arso je izdelal spletni bilten Agrometeorološka napoved, namenjen kmetovalcem in splošni javnosti, ki pri načrtovanju svojega dela spremljajo meteorološke in agrometeorološke podatke.

Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala

26.6.2017|Okolje

Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.

Foto: Močan veter odkrival strehe, tudi na blokih in dveh šolah

25.6.2017|Okolje

Nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, ki so se prek Slovenije pomikale od zahoda, so povzročile težave v večjem delu države, največ na Severnem Primorskem. Zvečer se je vreme umirilo.

Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost

24.6.2017|Okolje

Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.

Agrometeorološke napovedi za 15 regij v Sloveniji

23.6.2017|Okolje

Nova, spletna testna agrometeorološka napoved Agencija RS za okolje je objavila prvo testno različico dnevnega spletnega biltena Agrometeorološka napoved. Bilten je dobrodošla novost za kmetovalce, kmetijske svetovalce in tudi za splošno javnost, ki pri načrtovanju svojega dela spremljajo meteorološke in agrometeorološke podatke. Z biltenom želi Agencija uporabnikom omogočiti enostaven dostop do podatkov in okrepiti njihovo znanje s področja agrometeorologije. Dobrodošli so predlogi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Več informacij v celotnem sporočilu za javnost.

V Radencih drevo padlo na brunarico, ranjena ženska je v bolnišnici

23.6.2017|Okolje

Sunki vetra so že povzročili nekaj preglavic na severu in severovzhodu Slovenije, kjer je veter podrl več dreves in električnih drogov.

V delih Italije izredne razmere zaradi vročine in suše

23.6.2017|Okolje

Italijanska vlada je zaradi vročinskega vala in izjemne suše razglasila stanje naravne nesreče v severnoitalijanskih pokrajinah Parma in Piacenza.

Kljub nevihtam ponekod v Slovenij še vedno vztraja suša

22.6.2017|Okolje

V sredo, 21. junija popoldne, je burno vremensko dogajanje prineslo številne lokalne nevihte. Marsikje je padala tudi toča. Na severozahodu in ponekod v osrednjem delu države je lokalno padlo tudi do okoli 30 mm dežja, drugod do okoli 5 mm, ob močnejših lokalnih nalivih nekaj več. Zahodna Slovenija je ostala suha. Kazalec sušnih razmer - kumulativni primanjkljaj vodne bilance za vegetacijsko obdobje na obalnem območju že kaže na precej sušne razmere. Kmetijska suša pa se plazi tudi na …

Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji

22.6.2017|Okolje

Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka . . .

Video: Na severovzhodu države kot oreh debela toča

21.6.2017|Okolje

Na severovzhodu države so se popoldne razbesnele nevihte. V občinah Grad, Kuzma in Rogašovci se je ob močnem vetru in nalivu usula tudi kot oreh debela toča, ki je padala okoli petnajst minut.

Okoljske organizacije pozivajo vlado k vzpostavitvi nadzora nad onesnaževalci

21.6.2017|Okolje

Predstavniki 66 okoljskih nevladnih organizacij in civilnih iniciativ so na vlado naslovili poziv k vzpostavitvi dialoga na področju okolja in učinkovitejšega nadzora na področju onesnaževanja.

V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji

21.6.2017|Okolje

Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.

Prvi poletni dan uvod v prvi letošnji vročinski val - ta bo trajal vsaj en teden

21.6.2017|Okolje

Prvi poletni dan, ob 6. 25 po srednjeevropskem poletnem času je nastopil Sončev obrat ali poletni solsticij, letos zaznamuje prvi vročinski val. Temperature bodo dosegle tudi 35 stopinj Celzija.

NIJZ: Ljutomerske vrtnine varne, a jih vseeno zavrzite

19.6.2017|Okolje

Nacionalni inštitut za javno zdravje je dobil vse izsledke analiz vzorcev vrtnin iz Ljutomera, kjer je zagorelo v podjetju Eko Plastkom.

Prihaja prvi letošnji vročinski val

18.6.2017|Okolje

S prihajajočim novim tednom se bodo začeli tudi vroči dnevi. V ponedeljek se bo segrelo do 30 °C, nato pa bodo temperature začele naraščati.

So(n)čne marelice s Planine v boj s poceni sadjem s črnega trga

17.6.2017|Okolje

Te dni je sezona marelic na vrhuncu. Ena najbolj poznanih vasic, kjer raste največ tega oranžno-zlatega sadeža, je Planina nad Ajdovščino. Z letino so zadovoljni, saj so ušli majski pozebi.

Naša tla. Naš dom. Naša prihodnost.

16.6.2017|Okolje

17. junij - Svetovni dan boja proti dezertifikaciji Rodovitne obdelovalne površine omogočajo ljudem dostojno preživetje na domačih tleh. Možnost obdelovanja teh površin ima zato osrednjo vlogo pri umirjanju migracij iz nerodovitnih kmetijskih območij na območja, ki so stabilna, varna in trajnostna; varuje ljudi pred tveganimi življenjskimi odločitvami. Število migrantov po vsem svetu se je v zadnjih letih močno povečalo. Iz 173 milijonov leta 2000 se je povečalo na 222 milijonov leta 2010 in 244 milijonov leta 2015. To povečanje kliče k …

Slovenijo zajele nevihte, zalivalo je kleti in ponekod je padala toča

16.6.2017|Okolje

Opozorila agencije za okolje (Arso) zaradi verjetnosti močnejših neviht s točo so se uresničila, saj so večji del države zajele nevihte, ponekod pa je padala tudi toča.

1
FACEBOOK