Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Sokolarstvo ima v Sloveniji več kot 800-letno tradicijo

25.11.2015|Okolje

Legenda pravi, da je pred več tisoč leti nekje v Aziji človek ujel sokola. Da bi spoznal duha te divje ptice, ga je hranil in udomačil, potem pa izpustil.

Dan odprtih vrat na ARSO

23.11.2015|Okolje

Agencija RS za okolje (ARSO) organizira Dan odprtih vrat, ki bo 10.decembra 2015 na njenem sedežu, Vojkova 1b, Ljubljana. Agencija RS za okolje je vodilna slovenska okoljska institucija, ki opravlja vrsto nalog s področja varovanja okolja na državni ravni. Naše poslanstvo je spremljanje stanja onesnaženosti okolja in zagotavljanje kakovostnih javnih okoljskih podatkov; v ta namen razpolagamo z ustrezno merilno mrežo in laboratoriji. Uresničujemo zahteve varstva okolja, ki izhajajo iz …

Psička Neli - svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih oseb

23.11.2015|Okolje

Dobrodošli v družbi psičke Neli, svetovne prvakinje v iskanju pogrešanih v naravi. Neli delo reševalnega psa opravlja že vsaj štiri leta.

Zavrnjeno okoljevarstveno soglasje Papir Servisu v Vevčah

23.11.2015|Okolje

Agencija RS za okolje (ARSO) je 17.11.2015 izdala odločbo, s katero je zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja stranki Papir Servis Podjetje za predelavo odpadkov, d.o.o., Pod ježami 3, 1000 Ljubljana, za ureditev sortirnice nenevarnih odpadkov zmogljivosti 48.750 t letno, ureditev obstoječega okolja, odstranitev obstoječih objektov in izgradnja nadstreškov na lokaciji v Vevčah. Pri presoji vplivov nameravanega posega na okolje je ARSO upošteval dejansko stanje, kot izhaja iz predložene …

Zgodba o medvedu Vojtku – 1. del

22.11.2015|Okolje

Vroči poletni dnevi so minili, ostaja pa prijeten spomin na njih. V spominu pa je ostala tudi vest, ki je sredi poletja dodobra razburila slovensko javnost in sprožila val ogorčenja.

V nižinah do 15 centimetrov, v višjih predelih do 40 centimetrov snega

21.11.2015|Okolje

Slovenijo je zajelo sneženje, ki ne bo ponehalo do nedelje zjutraj.

Požar v Selnici ob Dravi pogasili

21.11.2015|Okolje

Obsežen požar, ki je v petek zvečer izbruhnil v gozdu na Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, je gasilcem v jutranjih urah uspelo pogasiti. Zgorelo je okoli 10 hektarov površine.

Na vzhodu države močan veter; v Selnici ob Dravi velik požar

20.11.2015|Okolje

Močan veter je v večernih urah veliko težav povzročal predvsem na vzhodu države, kjer je podiral drevesa, kriv pa naj bi bil tudi za padec električnega droga, ki je v bližini naselja Selnica ob . . .

Slovenskim kmetom bo Bruselj vrnil 876.855 evrov

20.11.2015|Okolje

Slovenski kmetje si iz rezervnega sklada za krizne ukrepe EU-ja lahko obetajo vrnitev 876. 855 evrov, Bruselj pa bo s skoraj tremi milijoni evrov podprl tudi slovenski okoljski projekt.

Pogrešana žival: pes Lupi (območje Trnovskega gozda)

20.11.2015|Okolje

Opis živali: Izgubil se je volkec Lupi. Pes je podoben volku sivo-rjave barve, na dolgih nogah, gleda izpod čela, sicer prijazen kuža. Okoli vratu je imel kovinsko ovratnico. Kje je žival pogrešana?

Usposabljanje za pridobitev licence letalski meteorolog – opazovalec

20.11.2015|Okolje

Agencija RS za okolje (Arso) je pričela izvajati šestmesečno usposabljanje za pridobitev licence letalski meteorolog - opazovalec. Arso z izobraževanjem zagotavlja zaposlenim v letalski meteorologiji pooblastila in kompetence za izvajanje nalog na letališčih Jožeta Pučnika Ljubljana, Edvarda Rusjana Maribor, Portorož in Cerklje ob Krki. Letalski meteorologi - opazovalci bistveno prispevajo k varnemu, nemotenemu in gospodarnemu odvijanju zračnega prometa. Zahteve glede varnosti in kakovosti …

Brezplačen dostop do podatkov LIDAR snemanj za Slovenijo in njihova uporaba

20.11.2015|Okolje

Na Agenciji RS za okolje, Vojkova 1b, 1000 Ljubljana (4. nadstropje, velika sejna soba), bo 26. 11. 2015, ob 9.30 potekala delavnica o dostopu do podatkov LIDAR (Light Detection And Ranging) snemanj za območje Slovenije. Izvajalci projekta bodo predstavili pridobivanje podatkov, dostop do njih in njihovo uporabo.

Prometna napoved do 27. novembra

19.11.2015|Promet

Čez vikend se obeta poslabšanje vremena, sneg do nižin ter burja. Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost ter daljše zavorne poti. V naslednjem tednu sledi izboljšanje. Priporočamo prilagoditev vožnje voznim razmeram ter dodatno previdnost na odsekih, kjer potekajo dela.

Živali povezujejo in v njihovi družbi se na obraze uporabnikov nehote prikrade nasmeh

19.11.2015|Okolje

Aktivnosti in terapije s pomočjo živali izboljšajo življenje uporabnikov na čustveni, fizični in kognitivni ravni.

Novembrsko indijansko poletje se konec tedna lahko konča s snežinkami

18.11.2015|Okolje

Evropo bo konec tedna od severa preplavil precejšen val hladnega zraka, zato bo sobota sprva deževna, čez dan pa se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila tudi do nižin.

Pogrešana žival: siv tigrast maček (Vrhnika)

18.11.2015|Okolje

Opis živali: siv tigrast maček Kje je žival pogrešana? Vrhnika Od kdaj je žival pogrešana? Od 7. novembra 2015 Kontaktni podatki lastnika: 041 965 044 Mojca

Zdravljenje živali z matičnimi celicami zelo učinkovito

15.11.2015|Okolje

Določena bolezenska stanja živali lahko zdravimo s protibolečinsko terapijo, z operacijo, lahko pa se odločimo tudi za zdravljenje z matičnimi celicami.

Novosti pri vzgoji psov: trdo roko zamenjala pozitivna motivacija

14.11.2015|Okolje

V četrt stoletja je trdo roko zamenjalo nagrajevanje s priboljški. V tečaje sprejemajo vse mlajše pse. Tako kot druge vede, se tudi kinologija hitro razvija.

Posvojite žival: mlada mamica Daisy bi rada v topel dom

13.11.2015|Okolje

Daisy je psička manjše rasti, stara okoli dve leti. Skupaj s tremi mladički (en samček še išče dom) je bila najdena na ulici in predana Društvu pasjih brezdomcev.

Video: Kako je Otto pogumno zapeljal med nogami 30 ljudi

13.11.2015|Okolje

Triletni angleški buldog Otto je pred dnevi v Limi v Peruju postavil zares nenavaden Guinnessov rekord - na rolki se je zapeljal med nogami 30 ljudi.

184

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani