Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Presoja Slovenske akreditacije v Kemijsko analitskem laboratoriju ARSO

2.12.2015|Okolje

Kemijsko analitski laboratorij Agencije Republike Slovenije za okolje izvaja analize okoljskih vzorcev (površinskih voda, padavin in trdnih delcev v zunanjem zraku) v okviru državnih in mednarodnih monitoringov. V mesecu juniju se je laboratorij preselil v nove prostore prizidka Laboratoriji, ki je bil zgrajen v okviru projekta Bober. Da je bila selitev v nove prostore uspešno izpeljana z vidika sistema kakovosti in s strokovnega vidika, je pokazal redni nadzorni obisk Slovenske …

Climate change adaptation in Europe: tracking progress and sharing know-how

2.12.2015|Okolje

An increasing number of initiatives and measures are being put in place to adapt to current and potential impacts of climate change at European, national, regional and local levels. It is now critical to understand better which actions work in which contexts and why. Where do countries stand in terms of tracking climate change adaptation in their territories? A new report by the European Environment Agency provides an overview of national monitoring, reporting and evaluation (MRE) systems in European countries.

Pariz: Afrika odločno v obnovljive vire

1.12.2015|Okolje

Predsednik Afriške razvojne banke (AfDB) Akinwumi Adesina želi elektrificirati afriški kontinent, vendar z obnovljivo energijo. Banka bo za ta namen namenila 12 milijard dolarjev.

Tehnične ovire na meji zahtevale najmanj tri živalske žrtve

1.12.2015|Okolje

Glavni poudarek je, da se naredi čim manjša škoda divjadi, o svojih aktivnostih zaradi postavitve žičnate ograje na meji s Hrvaško pravijo lovci.

Foto: Kitajska zaradi rekordnih količin smoga zapira 2.000 tovarn

1.12.2015|Okolje

Na severu Kitajske bodo zaprli več kot 2. 000 tovarn, saj je v prestolnici Peking količina smoga, ki je zdravju sprejemljiva, mejo presegla kar za 24-krat.

Many Europeans still exposed to harmful air pollution

30.11.2015|Okolje

Air pollution is the single largest environmental health risk in Europe. It shortens people’s lifespan and contributes to serious illnesses such as heart disease, respiratory problems and cancer. A new report published today by the European Environment Agency (EEA) estimates that air pollution continues to be responsible for more than 430 000 premature deaths in Europe.

Na pariški konferenci državam v razvoju obljubljene milijarde dolarjev

30.11.2015|Okolje

V Parizu se je začela podnebna konferenca COP21, cilj katere je omejiti dvig temperature na največ dve stopinji Celzija. Spregovoril je tudi slovenski premier Miro Cerar.

Netopirji ljudem niso nevarni

30.11.2015|Okolje

Netopirji pri ljudeh niso najbolje zapisani. Številni se jih celo bojijo, čeprav ljudem sploh niso nevarni.

Pariz: Pred podnebnim vrhom nasilje med protestniki in policijo

29.11.2015|Okolje

Že pred začetkom podnebne konference Združenih narodov so se v Parizu spopadli podnebni aktivisti in policija.

Težave spodnjega Podravja z odlagališčem odpadkov

29.11.2015|Okolje

Ptujsko odlagališče odpadkov v Gajkah bo lahko odpadke sprejemalo le še do novega leta, ko se izteče sedanje dovoljenje, v spodnjem Podravju pa še vedno niso poiskali dolgoročne rešitve.

Pariški podnebni konferenci ob rob

29.11.2015|Okolje

V ponedeljek se v Parizu začenja verjetno najpomembnejša podnebna konferenca v tem desetletju. Svetovni voditelji naj bi sprejeli obvezujoči dogovor o zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov na raven, ki bi omejila dvig povprečne svetovne temperature na 2 °C glede na predindustrijsko dobo. Ta cilj se nam vse bolj oddaljuje oziroma postaja vse težje dosegljiv, saj do zdaj obljubljena zmanjšanja izpustov ustrezajo dvigu za 2,7 °C. Samo upamo lahko, da bodo svetovni voditelji v Parizu …

Medved, ki se je boril v drugi svetovni vojni – 2. del

29.11.2015|Okolje

Skoraj neverjetna zgodba o rjavem medvedu po imenu Vojtek, ki je sodeloval v zaključnih bojih druge svetovne vojne, na trenutke spominja bolj na pravljico kot na resničnost.

Pasji atleti niso le mišičasti pitbuli in hitri hrti

29.11.2015|Okolje

Ljudje smo pri skrbi za lastno telo in postavo pripravljeni storiti marsikaj. Pripravljeni smo plačati precejšne vsote denarja za opremo, dodatke k prehrani in za nasvete trenerjev.

Podnebna konferenca v Parizu - dogovor je nujen, a vprašljiv

29.11.2015|Okolje

V ponedeljek se bo v Parizu začela dolgo pričakovana podnebna konferenca: prinesla naj bi svetovni podnebni dogovor, ki bi zagotovil omejitev dviga temperature na še vzdržni dve stopinji Celzija.

Pred podnebno konferenco shodi za zajezitev globalnega segrevanja

28.11.2015|Okolje

Pred bližajočo se podnebno konferenco Združenih narodov v Parizu so po svetu organizirani množični protestni shodi, medtem pa je Francija še poostrila varnostne ukrepe.

Sodišče zavrglo obtožbo zaradi mučenja kobil

28.11.2015|Okolje

Na Okrajnem sodišču v Novi Gorici so obtožbo proti Igorju C. , ki so ga obtožili napada na kamarški kobili v Škocjanskem zatoku leta 2013, zavrgli, sklep pa je pred dnevi postal pravnomočen, poročajo . . .

Japonska bo nadaljevala sporni kitolov na Antarktiki

28.11.2015|Okolje

Japonska bo po enoletnem premoru obnovila kitolov v vodah okoli Antarktike kljub lanskemu pozivu Mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu (ICJ), naj preneha to početje.

Posvojite žival: mačji mladiči pripravljeni za odhod v svoj dom

27.11.2015|Okolje

Zima je tu, v zavetiščih in začasnih domovih društev pa na topel dom čaka veliko število mačjih mladičev, zato tokratno rubriko namenjamo prav njim.

Burja na Primorskem povzroča številne težave

27.11.2015|Okolje

Zaradi močne burje je zaprt predor Kastelec na primorski avtocesti v smeri Ljubljane. Zgodaj zjutraj pa so prav tako zaradi močne burje zaprli promet v Luki Koper.

Pogrešana žival: pes Thor (okolica Kamnika)

26.11.2015|Okolje

Opis živali: V okolici Kamnika se je izgubil kuža po imenu Thor. Zadnjič je bil viden v torek v kamniku. Je prijazen,čipiran,okrog vratu ima ovratnico z imenom in telefonsko številko.

183

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani