Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Greznice bodo zamenjale male komunalne čistilne naprave

20.10.2015|Okolje

Po zdajšnji zakonodaji bi morala vsa gospodinjstva, ki niso priključena na kanalizacijsko omrežje in so na občutljivih območjih, do konca leta vgraditi male komunalne čistilne naprave.

Ministrstvo opozarja: Pred kurilno sezono očistite naprave

19.10.2015|Okolje

Začenja se kurilna sezona, zato je pomembno, da očistimo male kurilne naprave, ki so največji krivec za slabo kakovost zraka pozimi.

Meteorološko-oceanografska podpora misiji ladje Triglav

19.10.2015|Okolje

Slovenska večnamenska vojaška ladja Triglav 11 je v okviru sodelovanja v mednarodni vojaški pomorski operaciji EUNAVFOR MED Sophia odplula proti obali Libije. Poglavitna naloga operacije je zbiranje informacij in patruljiranje na odprtem morju za podporo odkrivanju in spremljanju tihotapskih mrež v Sredozemlju. V operaciji sodeluje 14 držav Evropske Unije. Agencija RS za okolje pa bo v času operacije nudila ladji meteorološko-oceanografsko podporo. Podpora ladji na misiji je del sporazuma o …

Rešene živali so redko glavni junaki

19.10.2015|Okolje

V tednu štirinožnega prijatelja, ki ga je med 6. in 11. oktobrom v Ajdovščini priredila Hiša mladih, se je obiskovalcem med drugimi predstavilo Slovensko društvo za pomoč hrtom.

Štiri žrtve tajfuna Koppu, ki pustoši po Filipinih

18.10.2015|Okolje

Po severnem delu Filipinov pustoši tajfun Koppu.

19. Razstava Bioexo - v družbi eksotičnih živali

18.10.2015|Okolje

Na vsakoletni razstavi Bioexo si lahko ljubitelji eksotičnih živali ogledajo pajke, različne kuščarje, kače, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki radi pobožajo kosmate sesalce ali glodavce.

Vinske mušice - eden najpomembnejših modelov v genetiki

17.10.2015|Okolje

V grščini njeno ime pomeni ljubiteljica rose s temnim trebuhom.

SMC, SDS, NSi, ZL ... vsi podpirajo proteste kmetov

16.10.2015|Okolje

Štiri parlamentarne stranke so izrazile podporo sobotnim protestom kmetov, ki opozarjajo na nižje odkupne cene pridelkov. Vsaka je nanizala nekaj lastnih argumentov.

Posvojite žival: Rex že tri leta čaka na priložnost

16.10.2015|Okolje

V mariborskem zavetišču že skoraj tri leta na svoj pravi dom čaka večji kratkodlaki pes z imenom Rex. Je vodljiv, prijazen in kljub starosti (približno devet let) še vedno zelo učljiv.

Predstavitev tematike kopalnih voda na simpoziju Vodni dnevi

16.10.2015|Okolje

V Podčetrtku so 15. on 16. oktobra 2015 na simpoziju Vodni dnevi predstavniki ministrstev, izvajalci javnih služb in gospodarskih družb ter domači in tuji strokovnjaki na simpoziju Vodni dnevi predstavili aktualno problematiko na področju pitne, kopalne in odpadne vode. Predstavnik Agencije RS za okolje je predstavil tematiko kopanja v naravnih kopalnih vodah: kje na slovenskih rekah, jezerih in morju so mesta, namenjena kopanju, kakšna je njihova ureditev, kako je poskrbljeno za varnost …

Izredne razmere na Hrvaškem: na območju Karlovca poplavljenih 400 hiš

16.10.2015|Voda

Gladina rek Kolpa in Korana je na območju Karlovca presegla tisto med lanskimi katastrofalnimi poplavami. Poplavljenih je okoli 400 hiš, v katerih živi okoli 2. 000 ljudi.

Foto: Krka poplavlja v širšem obsegu, a v Podbočju je začela upadati

16.10.2015|Voda

Močno deževje, ki je prešlo državo, je povzročilo težave predvsem na vzhodu države - poplavljale so meteorne vode ter reke in potoki, zaradi razmočenosti terena se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih . . .

Močvirske sklednice - naša domorodna vrsta želve

16.10.2015|Okolje

Želve na prvi pogled prav nič ne spominjajo na plazilce kot naše kuščarice in kače, čeprav spadajo v isto skupino. Pri nas od želv živi samo močvirska sklednica.

Prometna napoved do 23. oktobra

15.10.2015|Promet

V jesenskem času voznike velikokrat spremljajo slabša vidljivost, megla, vlaga in posledično spolzko cestišče. Zato priporočamo prilagoditev hitrosti voznim razmeram ter primerno varnostno razdaljo.

Neurje na Hrvaškem, v Karlovcu strah pred lanskim poplavnim scenarijem

15.10.2015|Voda

Zaradi močnih padavin se na vodni val pripravljajo v Karlovcu na Hrvaškem, kjer bodo verjetno razglasili izredne protipoplavne ukrepe. Medtem so poplave v Italiji zahtevale tri življenja.

Reke bodo naraščale do petka dopoldne

15.10.2015|Okolje|Voda

Vodotoki ponekod po državi še vedno naraščajo, a se bodo razmere v noči na petek najverjetneje postopoma umirjale. Za vzhodni del države velja oranžna stopnja ogroženosti.

Srčne gliste - nevarna bolezen, ki lahko zamaši vitalne krvne žile

15.10.2015|Okolje

Srčne gliste. Bolezen, ki je za štirinožne prijatelje zelo nevarna. Kako jo odkriti, preden je prepozno, in kakšni so preventivni ukrepi? Filarioza je bolezen, ki jo s piki prenašajo komarji.

Ofenziva EU-ja proti gensko spremenjenim organizmom

14.10.2015|Okolje

19 držav EU-ja se je na začetku oktobra odločilo za delno ali popolno prepoved pridelave gensko spremenjenih organizmov (GSO) na svojih ozemljih.

Narava se ne da: v Černobilu opazili porast živali

14.10.2015|Okolje

Skoraj 30 let po jedrski katastrofi v Černobilu na območju, kjer ljudje zaradi njenih posledic ne živijo več, cveti živalstvo.

Aktualno o vremenu in vodah

14.10.2015|Okolje

Spletne povezave do zadnjih vremenskih napovedi, opozoril in tonskih izjav:

188

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani