Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Ustanovitelj North Facea umrl v nesreči s kajakom

9.12.2015|Okolje

Ameriški milijarder Douglas Tompkins, ustanovitelj oblačilnih velikanov The North Face in Esprit, je umrl v nesreči s kajakom na jugu Čila. Star je bil 72 let.

Foto: Godrnjava mačka ob boku zvezdnikov - dobila je dvojnico

9.12.2015|Okolje

Da je Godrnjava Mačka dosegla zvezdniški status, dokazuje to, da je dobila svoje mesto v najbolj znanem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds.

Pogrešana žival: siamski maček Fido (Pesnica pri Mariboru)

9.12.2015|Okolje

Opis živali: Siamski muc. Star je 3 leta in pol. Ima izrazito modre oči in povešen trebušček. Sliši na ime Fido. Kje je žival pogrešana? Pesnica pri Mariboru Od kdaj je žival pogrešana?

Kdo bo služil s smetmi v spodnjem Podravju?

9.12.2015|Okolje

Še vedno ni jasno, kdo bo po novem letu skrbel za komunalne odpadke v spodnjem Podravju. Vnovič se je zapletlo pri izbiri koncesionarja, nekatere občine ga celo iščejo na lastno roko.

Vabilo na otvoritev nove meteorološke postaje Jezersko

9.12.2015|Okolje

Z izgradnjo nove, samodejne meteorološke postaje Jezersko smo bogatejši še za eno od 90 novih tovrstnih postaj, ki so bile zgrajene s pomočjo evropskih sredstev v okviru projekta Bober. Postaja stoji v neposredni bližini Planšarskega jezera na Jezerskem. Predstavlja prepotreben vir podatkov o vremenu na območju Kamniško Savinskih Alp, saj je Jezersko drugo najvišje ležeče merilno mesto na tem območju, takoj za Krvavcem. Še posebej pomembna je za spremljanje snežnih razmer v tem delu …

Phase-down of fluorinated gases essential to reduce effect on climate

9.12.2015|Vreme

Fluorinated gases (F-gases) have been introduced as substitutes for ozone-depleting substances in many sectors, but they contribute significantly to climate change. The European Environment Agency (EEA) has today published a new report on their production, import and export, which contributes to tracking progress towards their phase-down.

Bober je arhitekt med živalmi

9.12.2015|Okolje

Bobri so eni največjih glodavcev na svetu. Znani so po glodanju, predvsem pa po grajenju jezov, s katerimi višajo raven voda, da si nato ustvarijo bobrišče.

Seminar »Agrometeorologi pomagamo pri pridelavi zelenjave«

8.12.2015|Okolje

Prispevek k širjenju agrometeoroloških informacij 3. decembra 2015 je v gradu Hompoš, v Pivoli, na sedežu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze v Mariboru potekal agrometeorološki seminar pod naslovom »Agrometeorologi pomagamo pri pridelavi zelenjave«. Dogodek se je odvijal v sklopu letošnjih Lombergarjevih dnevov, ki del strokovnih vsebin tradicionalno namenjajo zelenjadarskemu posvetu. Oddelek za agrometeorologijo na Agenciji RS za okolje že nekaj let uspešno sodeluje s kmetijsko svetovalno službo Kmetijsko gozdarskega …

Šimpanz Boris z izbranko Nežo pričakuje naraščaj

8.12.2015|Okolje

Šimpanz Boris se je pred meseci iz zagrebškega preselil v ljubljanski živalski vrt, kjer je bil najprej mesec dni v karanteni, nato pa si je našel partnerico, s katero zdaj pričakujeta naraščaj.

Peking zaradi onesnaženosti zraka prvič razglasil rdeči alarm

7.12.2015|Okolje

Peking je zaradi onesnaženosti zraka prvič razglasil rdeči alarm, saj se bo po napovedih nad kitajsko prestolnico spustil nov oblak dušečega smoga.

Waste prevention: where do European countries stand?

7.12.2015|Okolje

Every year Europeans generate more than two billions of tonnes of waste, which does not only cause environmental problems but also represents an economic loss. Waste prevention lies at the centre of the European Union’s policies on waste and Member States have a legal obligation to adopt and implement waste prevention programmes. A new report by the European Environment Agency (EEA) reviews 27 national and regional waste prevention programmes adopted by the end of 2014.

Zaradi hudega deževja poplave v Veliki Britaniji. Na tisoče gospodinjstev brez elektrike.

6.12.2015|Voda

Na desettisoče gospodinjstev na severu Anglije in v delih Škotske je ostalo brez elektrike, potem ko je neurje Desmond povzročilo hude poplave. Na pomoč je prišla tudi vojska.

Okolica Kanala ob Soči ni tako onesnažena, kot menijo nekateri

6.12.2015|Okolje

Neodvisna raziskava tal na območju občine Kanal ob Soči je pokazala, da tla niso toliko onesnažena, kot trdijo nekateri, pač pa strokovnjaki odsvetujejo le gojenje poljščin, ki rastejo pod zemljo.

Medved, ki se je boril v drugi svetovni vojni – 3. del

6.12.2015|Okolje

Zgodba o medvedu Vojtku je zagotovo ena prijetnejših in navdihujočih epizod sicer mračnega obdobja druge svetovne vojne.

Pogajalci pripravili podnebni sporazum, potrdili ga bodo ministri

5.12.2015|Okolje

Pogajalci držav udeleženk mednarodne podnebne konference v Parizu so predložili osnutek sporazuma, o katerem bodo začeli razpravljati na ministrski ravni.

Kitajska objavila nove ukrepe za zmanjšanje onesnaženja zraka

4.12.2015|Okolje

V Pekingu so objavili nove ukrepe, ki naj bi v naslednjih štirih letih bistveno zmanjšali onesnaženje zraka na Kitajskem.

Leptospiroza - zaščitite svojega psa na sprehodu

4.12.2015|Okolje

Jeseni je treba omeniti nevarnost za vašo žival, ki jo pogosto zanemarjamo. Ste že slišali za leptospirozo? Leptospiroza je bolezen, ki jo povzroča bakterija leptospira.

Prometna napoved do 11. december

3.12.2015|Promet

Nekoliko več prometa je lahko pričakovati konec tedna iz mestnih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. Zaradi bližajočih se praznikov ter decembrskih prireditev so možne zgostitve v bližini večjih nakupovalnih središč, na mestnih ulicah ter trgih, nekoliko povečan promet je pričakovati na mejnih prehodih ter odsekih, kjer je spremenjena prometna signalizacija zaradi del.

Svetovno priznani strokovnjaki s področja metrologije v meteorologiji na ARSO

3.12.2015|Okolje

Agencija RS za okolje od 1. do 4. decembra 2015 gosti srečanje ekspertne skupine Svetovne meteorološke organizacije, ki obravnava izzive na področju metrologije v meteorologiji. Gre za svetovno priznane strokovnjake na področju meritev fizikalnih parametrov (vlaga, temperatura, zračni tlak, sončno obsevanje, intenziteta padavin ter smer in hitrost vera), ki so vključeni v meteorološke napovedi. Skupina je bila ustanovljena julija 2014, po 16. kongresu CIMO (Commission for Instruments and …

Nadpovprečno topla zima se še ne bo poslovila

2.12.2015|Okolje

Letošnja meteorološka zima je postregla z nadpovprečno visokimi dnevnimi temperaturami, saj so po večini države nad 10 stopinj Celzija, toplo pa bo tudi v prihodnjih dneh.

182

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani