Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Most čez potok Bolska spodnesla debla, podrta v žledolomu

16.9.2014|Voda

Poplavljene površine se zmanjšujejo, tudi v Pomurju, kjer iz ravninskih vasi še vedno črpajo vodo. Gladina potokov se počasi znižuje, upada pa tudi Mura, čeprav v spodnjem toku le za malenkost.

Poplave na Hrvaškem še vedno ogrožajo mesta in vasi

15.9.2014|Voda

Zaradi močnega deževja, ki je v zadnjih petih dneh zajelo Hrvaško, državi še vedno grozijo poplave. Najhuje je v karlovški, siško-moslavški in medžimurski županiji.

Foto: Večmilijonska škoda v Kostanjevici na Krki. Na pomoč tudi vojska.

15.9.2014|Voda

Stanje po poplavah v vzhodni Sloveniji se počasi umirja.

Foto: Krka se počasi umika, veliko težav tudi v Pomurju in Podravju

14.9.2014|Voda

Krka, ki je povsem poplavila Kostanjevico na Krki, je sredi dneva začela počasi upadati, prav tako tudi na območju Šentjerneja. V obeh občinah pa v ponedeljek ne bo šolskega pouka.

Foto: Vzhod Slovenije pod vodo, najhuje je v Posavju in ob Krki

13.9.2014|Voda

Za porečje Krke velja rdeči alarm, Kostanjevico na Krki je voda odrezala od sveta. Še vedno naraščata Mura in Sava. V okolici Vranskega pa je voda zahtevala tudi smrtno žrtev.

Arso opozarja: Ponoči bodo reke poplavljale

12.9.2014|Voda

Predvidoma v zelo deževni noči na soboto in v soboto bodo reke predvsem v vzhodni polovici države narasle in poplavljale, opozarja Arso. Najbolj naj bi narasla Krka.

Opozorilo pred naraščanjem vodotokov

12.9.2014|Voda

Zaradi predvidene večje količine padavin bodo reke v noči na soboto in v soboto predvsem v vzhodni polovici države ponovno močneje narasle. Reke bodo poplavljale. Predvsem reka Krka bo poplavljala na širšem poplavnem območju. Po nekaterih izračunih obstaja možnost, da bodo vodotoki naraščali hitreje in v večjem obsegu, kot ponavadi.V tem primeru se bo stopnja ogroženosti zaradi poplav lahko marsikje bistveno povečala. Pozivamo vse prebivalce in ustrezne službe na ogroženih območjih, da …

Nas je poletje 2014 razočaralo?

3.9.2014|Voda

Pregled hidroloških, podnebnih in vremenskih značilnosti junija, julija in avgusta Letošnje poletje za razliko od lanskega ni izstopalo po temperaturi zraka, je pa bilo nenavadno po padavinah in trajanju sončnega obsevanja. Zaradi pogostih in občasno tudi obilnih padavin se v treh poletnih mesecih nismo soočali s sušnimi pretoki, ampak so pogosteje, kot je to običajno za poletje, reke poplavljale ceste, ogrožale posamezne stanovanjske objekte in drugo infrastrukturo. Ob občasnih močnih lokalnih nalivih smo bili priča poplavljanju hudourniških voda, potokov in tudi večjih …

The Weather in 2050: Warmer, Wetter, Wilder - TV presenters highlight need for action at U.N. Climate Summit

1.9.2014|Voda

Mega-droughts and deadly heatwaves. A year's rainfall in a month. Coastal cities under water. Destruction of ocean life. Invasive pests. Arctic cruises. These are some of the scenarios for 2050 from a series of imaginary but realistic reports which give a foretaste of warmer, wetter and wilder weather in the future.

Reka Mura prestopila bregove, znotraj nasipov bo poplavljala do četrtka

1.9.2014|Voda

Reka Mura je začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov. Tako bo do četrtka, napovedujejo na agenciji za okolje.

Foto: Ponoči je besnelo neurje. Ponekod brez električne energije.

21.8.2014|Voda

Neurja, ki so nad deli Slovenije besnela ponoči, so povzročila kar nekaj škode. Ponekod so ostali brez električne energije, ponovno so poškodovane že sanirane ceste v okolici Polhovega Gradca.

Foto: Meteorne vode zalivale kleti, povečana nevarnost plazov

14.8.2014|Voda

Nalivi in neurja, ki so Slovenijo zajeli v sredo zvečer, danes pa so se nadaljevali, so povzročili kar nekaj težav, predvsem poplave meteornih vod in nekaj zdrsov zemlje.

V Bosni in Hercegovini zaradi vode evakuirali več sto družin

7.8.2014|Voda

Po obilnih padavinah, ki so državo zajele v torek, je v BiH-u poplavljenih ali poškodovanih na desetine regionalnih in magistralnih cest, zaradi vode pa so morali evakuirati več sto družin.

Foto: Koroško je zajelo močno neurje, voda zalila več objektov

4.8.2014|Voda

V nedeljo popoldan in zvečer je Koroško zajelo močno neurje, ki je povzročilo nekaj nevšečnosti, med njimi poplave, manjše požare in naraščajoče vode.

Signature of Policy on the Exchange of Hydrological and Meteorological Data and Information in the Sava River Basin

16.7.2014|Voda

Within the 35th Session of the International Sava River Basin Commission (ISRBC), the representatives of the national hydrological and meteorological services (NHMSs) of the Sava River Basin countries (Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro and Serbia) met in Ljubljana (Slovenia) to sign the "Policy on the Exchange of Hydrological and Meteorological Data and Information in the Sava River Basin".

Atlas of Mortality and Economic Losses from Weather, Climate and Water Extremes

11.7.2014|Voda

Weather, climate and water-related disasters are on the rise worldwide, causing loss of life and setting back economic and social development by years, if not decades. From 1970 to 2012, 8 835 disasters, 1.94 million deaths, and US$ 2.4 trillion of economic losses were reported globally as a result of hazards such as droughts, extreme temperatures, floods, tropical cyclones and related health epidemics, according to a new report.

Sojenje zaradi poplav na Dravi preloženo za nedoločen čas

10.7.2014|Voda

Sojenje v primeru občine Labot na avstrijskem Koroškem proti podjetju Verbund zaradi poplav, ki so jeseni 2012 prizadele tudi Slovenijo, so na deželnem sodišču v Celovcu preložili za nedoločen čas.

Executive Council Aims to Strengthen Meteorological Services

3.7.2014|Voda

The World Meteorological Organization (WMO) Executive Council has agreed on measures to strengthen the delivery and quality of weather, water and climate services vital to public safety, economic efficiency and environmental sustainability. Discussions during the 10-day meeting (18-27 June) also focused on how to build the capacity of, and recognition for, National Meteorological and Hydrological Services (NMHSs) and secure appropriate funding necessary to the growing challenges posed by climate change, extreme weather events, pollution and urbanisation.

Sodelovanje s Federalnim Hidrometeorološkim zavodom BiH

2.7.2014|Voda

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje smo gostili direktorja Federalnega hidrometeorološkega zavoda Bosne in Hercegovine g. Almirja Bjedića ter g. Nina Rimca, vodjo hidrologije omenjenega zavoda. Pregledali smo opravljene aktivnosti ter se dogovorili o nadaljnih korakih pri pripravi celovite hidrološke analize ter izdelavi modelskega orodja za reanalizo poplavnega dogodka maja 2014 na porečju reke Bosne. Kolegom iz Bosne in Hercegovine smo tudi podrobno predstavili operativen hidrološki …

Strokovna pomoč RS pri pripravi analize poplavnega dogodka na reki Bosni

20.6.2014|Voda

Velik del območja Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške so maja 2014 zajele stoletne, po nekaterih informacijah tisočletne poplave, ki so povzročile ogromno materialno škodo in terjale tudi smrtne žrtve. Šlo je za kombinacijo nižinskih in hudourniških poplav. V nižinskem delu je poplavljala reka Sava in njeni nižinski pritoki, kjer se je voda zadrževala več dni. V hribovitih delih so hitro narasli hudourniški pritoki, ki so s sabo prinašali veliko zemeljskega materiala in rečnih sedimentov …

14

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani