Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Z okoljem ravnajmo preudarno

7.12.2014|Voda

Podnebne spremembe, ki so zagotovo povezane tudi z neodgovornim ravnanjem z okoljem, nas s poplavami in žledom v zadnjem času večkrat opominjajo, da je treba v vsakdanjem življenju korenito . . .

Predstavitev načrta del zaradi poplav v Sloveniji

5.12.2014|Voda

Ljubljana, 5.12.2014. Na Agenciji RS za okolje (ARSO) je potekala novinarska konferenca, na kateri je bil predstavljen Akcijski načrt interventnih aktivnosti zaradi poplav v Republiki Sloveniji, ki ga je potrdila Vlada RS. Slednja je imenovala tudi delovno skupino, ki jo vodi ministrica za okolje in prostor gospa Irena Majcen. Načrt, ki vsebuje nabor ukrepov, interventnih del ter plan dela na vodotokih in vodni infrastrukturi, so predstavili člani delovne skupine iz Ministrstva za okolje in …

Celovita ureditev poplavne varnosti bi stala okoli 600 milijonov evrov

5.12.2014|Voda

Država je poplavam, ki v zadnjih letih redno prizadenejo različne dele Sloveniji, napovedala učinkovit boj z najrazličnejšimi ukrepi.

Ljubljano bodo poplave stale 1,5 milijona evrov

5.12.2014|Voda

Skupna ocenjena škoda ob oktobrskih in novembrskih poplavah na območju Ljubljane znaša dobrih 1,5 milijona evrov.

Vabilo na novinarsko konferenco

4.12.2014|Voda

Na novinarski konferenci bo predstavljen program izvedbe akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav v Republiki Sloveniji. Novinarska konferenca bo v petek, 5.12.2014, ob 11.uri, v veliki sejni dvorani Agencije RS za okolje, Vojkova 1b, Ljubljana. Načrt vsebuje nabor potrebnih interventnih ukrepov in program izvedbe rednih in dodatnih vzdrževalnih del na vodotokih. Zanje je vlada namenila skupaj dobrih 37 milijonov evrov. Na novinarski konferenci bodo sodelovali …

Zaradi smrtonosnih poplav na jugu Francije evakuirali 1.500 ljudi

30.11.2014|Voda

Jug Francije se spopada z najhujšimi poplavami v zadnjih 15 letih, zaradi česar je moralo svoje domove zapustiti več kot 1. 500 ljudi, en človek je umrl.

Septembrske poplave povzročile za 154 milijonov evrov škode

25.11.2014|Voda

Poplave v septembru so prizadele 125 občin in povzročile za 153,9 milijona evrov škode, od tega za 123,9 milijona na vodotokih, je razvidno iz gradiv, ki jih bo obravnavala vlada.

Mitigating the risk of drought in Central and Eastern Europe

24.11.2014|Voda

Climate variability and changing precipitation patterns due to climate change render the countries of Central and Eastern Europe particularly vulnerable to drought. The World Meteorological Organization and the Global Water Partnership (GWP) have established the Integrated Drought Management Programme (IDMP) to assist these countries and others around the world to monitor and respond to drought, which is one of the world’s most significant natural hazards. Enhancing their resilience to drought will strengthen the ability of Central and Eastern European countries to adapt to climate variability and change.

Noč bo spet deževna, a hude ure ne bo

16.11.2014|Voda

Noč na ponedeljek bo deževna, a naj ne bi poslabšala poplavnih razmer. Krajevno bo deževalo na zahodu in jugu države, padavine pa se bodo čez noč okrepile in razširile.

Posamezni hudourniki in manjši vodotoki lahko narastejo

15.11.2014|Voda

Ponekod na zahodu države je že začelo rahlo deževati. V prvem delu noči se bo dež okrepil in do nedelje zjutraj prehodno zajel vso državo.

Na Notranjskem voda narašča za 1 cm na uro, na Baču upada. A le začasno.

14.11.2014|Voda

Poplavljena ostajata Loška dolina in Ilirskobistriško, kjer se nivo kraških voda še nekaj časa ne bo spustil - še več, pričakovati je, da se bo ob novih padavinah znova dvignil.

V Loški dolini bo mirno, a ne na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju

13.11.2014|Voda

Ponoči in v petek se bodo ojezerjene površine na Loškem polju ustalile, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju pa se bodo še naprej počasi povečevale, opozarjajo na Arsu.

V Loški dolini se zaradi vode lomi asfalt, ceste zaprli za tovornjake

11.11.2014|Voda

Vremenoslovci za Posočje napovedujejo močnejše nalive, ki bi lahko sprožili nove zemeljske plazove, narasle bodo tudi reke na tem območju. Pred naraslimi vodami pa še vedno trepetajo v Loški dolini.

Projekt BOBER v luči vremenskih in poplavnih dogodkov

10.11.2014|Voda

Agencija RS za okolje (ARSO) v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture (OP ROPI) za obdobje 2007–2013 izvaja projekt "Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji". Poimenovan je kot BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve (angl. Better Observation for Better Environmental Response). Celoten projekt je naravnan k zmanjšanju škodljivega delovanja voda ter vzpostavljanju trajnostnega razvoja …

Projekt BOBER v luči vremenskih in poplavnih dogodkov

10.11.2014|Voda

Agencija RS za okolje (ARSO)v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture (OP ROPI) za obdobje 2007–2013 izvaja projekt "Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji". Poimenovan je kot BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve (angl. Better Observation for Better Environmental Response). Celoten projekt je naravnan k zmanjšanju škodljivega delovanja voda ter vzpostavljanju trajnostnega razvoja …

Voda v Loški dolini še narašča

10.11.2014|Voda

Voda v Loški dolini kljub lepemu vremenu še vedno narašča. V večini drugih občin, ki so jih poplave prizadele, se je sanacija že začela.

Foto in video: V Loški dolini nivo vode dosegel raven januarskih poplav

9.11.2014|Voda

Tokratne poplave, ki se ponekod na Notranjskem še niso umirile - vodostaji v Loški dolini in na Planinskem ter Cerkniškem polju se še zvišujejo - , so prizadele več kot 1. 300 objektov.

Video: Poplavljeno Ljubljansko barje iz zraka

8.11.2014|Voda

Z nekaterih delov Ljubljanskega barja se voda umika, drugje pa se vodnatost povečuje, a je najhuje vseeno že mimo. Silovitost tokratnih poplav so prvi občutili prebivalci Iške vasi.

Stoletne poplave. Sto let poplav.

8.11.2014|Voda

"Poplave so super plastični primer reševanja težav v Sloveniji. Voda pride, voda gre. Ljudje trpijo. Zgodi se nič. Voda pride," je bil le eden izmed številnih odzivov v slovenski tvitosferi na . . .

Foto in video: Voda na Ilovici narašča počasneje, kot so pričakovali

8.11.2014|Voda

Poplavljanje na Ilirskobistriškem, Cerkniškem in Ljubljanskem barju se umirja.

12

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani