Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Potresi

Priznanje seizmologinjam za projekt POTROG

10.3.2014|Potresi

Konec junija 2013 se je zaključil dvoletni raziskovalni projekt POTROG - Potresna ogroženost v Sloveniji za potrebe Civilne zaščite (CZ), pri katerem so sodelovali Zavod za gradbeništvo RS, Institut za vodarstvo in Agencija RS za okolje (ARSO). Naročnik projekta je Ministrstvo za obrambo RS, ki bo na svojih spletnih straneh objavilo rezultate projekta in spletne aplikacije. Osnovni namen projekta je bil izdelava strokovnih podlag in orodij, ki omogočajo vsestransko pripravljenost na potres. …

Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč: žled kot naravna nesreča

25.2.2014|Potresi

S spremembo zakona se bo žled izenačil z drugimi pojavi, ki so opredeljeni kot naravna nesreča - potres, snežni in zemeljski plaz, udor ali poplava -, če povzroči škodo na stvareh ali v gospodarstvu . . .

Streslo je Suho krajino in Kočevje z okolico

8.2.2014|Potresi

Okolico Ribnice sta stresla dva potresna sunka. Preliminarno ocenjena magnituda prvega potresa je bila 2,1, drugega pa 2,6.

V okolici Krškega so se zjutraj rahlo stresla tla

4.1.2014|Potresi

V zgodnjih jutranjih urah so se v Sloveniji stresla tla. Zmeren potresni sunek so zaznali 75 kilometrov vzhodno od Ljubljane, blizu Krškega.

Šibek potres v okolici Škofje Loke

1.12.2013|Potresi

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 0. 16 zaznali šibek potresni sunek v bližini Škofje Loke z magnitudo 1,5.

Šibek potres v bližini Dolenjskih Toplic

26.11.2013|Potresi

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v ponedeljek ob 23. 12 zaznali šibek potresni sunek. Žarišče potresa je bilo 48 km jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Dolenjskih Toplic.

Močan potres blizu Splita

18.11.2013|Potresi

Nekaj pred deveto uro zjutraj so na meji med Hrvaško in Bosno in Hercegovino zaznali močan potresni sunek z magnitudo 4,9. Mogoča je gmotna škoda, a o njej za zdaj še ni poročil.

Japonsko stresel potres. Fukušimo dosegel manjši cunami.

25.10.2013|Potresi

Japonsko je stresel potres magnitude 7,3 z epicentrom 370 kilometrov od otoka Honšu. Meteorologi so izdali rumeno opozorilo, saj je obalo Fukušime zadel manjši cunami.

Šibek potres v okolici Kobarida

21.10.2013|Potresi

Ob 14. 42 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali šibek potresni sunek, ki je imel žarišče v okolici Kobarida.

Foto: Filipine stresel močan potres, umrlo je najmanj 93 ljudi

15.10.2013|Potresi

Osrednji del Filipinov je prizadel potres z magnitudo 7,2. Po prvih podatkih je umrlo najmanj 93 ljudi, potres pa je povzročil tudi nemalo gmotne škode.

Foto: Filipine stresel močan potres, umrlo je najmanj 93 ljudi

15.10.2013|Potresi

Osrednji del Filipinov je prizadel potres z magnitudo 7,2. Po prvih podatkih je umrlo najmanj 93 ljudi, potres pa je povzročil tudi nemalo gmotne škode.

Šibek potres v bližini Škofljice

11.10.2013|Potresi

Seizmologi agencije za okolje so sporočili, da so se ob 20. 52 rahlo zatresla tla v bližini Škofljice. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,1.

Šibek potres v okolici Trebnjega

7.10.2013|Potresi

Ob 3. uri zjutraj so seizmografi zaznali šibek potresni sunek v bližini Trebnjega, 36 kilometrov vzhodno od Ljubljane.

Foto: Po potresu nastal skrivnostni otok

25.9.2013|Potresi

Ob smrtonosnem torkovem potresu, ki je stresel Pakistan, je blizu obale v južnem okrožju Gvadar nastal manjši otok, ki je že pritegnil prve radovedneže.

Bovec spet streslo

8.9.2013|Potresi

Po sobotnem zmernem potresnem sunku je Bovec in okolico v nedeljo še dvakrat streslo. Šibka potresna sunka sta dosegla magnitudo 1,2.

Zmeren potresni sunek v okolici Bovca

7.9.2013|Potresi

Ob 17. 19 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali zmeren potresni sunek s preliminarno magnitudo 2,9, pozneje pa še dva sunka, eden z magnitudo 2,2 in drugi z magnitudo 3,1.

Zmeren potresni sunek z epicentrom v okolici Vrhnike

31.8.2013|Potresi

Slovenijo je ob 21. 04 stresel zmeren potresni sunek. Epicenter potresa je bil v okolici Vrhnike, magnituda je bila 3,2.

Tepco razkril prave razsežnosti nesreče jedrske elektrarne v Fukušimi

4.8.2013|Potresi

Operater poškodovane jedrske elektrarne v Fukušimi na Japonskem, Tepco, je prvič po uničujočem potresu in cunamiju posredoval uradne podatke o tem, koliko radioaktivne snovi se je od usodnega marca . . .

Potres na Hrvaškem čutili tudi v Sloveniji

30.7.2013|Potresi

Hrvaško je stresel potres z magnitudo 4,6 in tresenje tal je bilo čutiti tudi v južni ter osrednji Sloveniji. Žarišče potresa je bilo severovzhodno od Senja.

Zaključen projekt POTROG

2.7.2013|Potresi

Potresna ogroženost v Sloveniji za potrebe Civilne zaščite Konec junija se je zaključil dvoletni raziskovalni projekt POTROG - Potresna ogroženost v Sloveniji za potrebe Civilne zaščite, pri katerem so sodelovali strokovnjaki Urada za seizmologijo in geologijo Agencije RS za okolje,Zavoda za gradbeništvo Slovenije ter Instituta za vodarstvo. Naročnik projekta je Ministrstvo za obrambo RS, ki bo na svojih spletnih straneh objavilo rezultate projekta in spletne aplikacije. Osnovni namen projekta je bil izdelava strokovnih podlag in orodij, ki omogočajo …

5

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani