Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Ukrepi za povečanje varnosti ter manj nesreč

17.6.2015|Promet

VRANSKO, 17. JUNIJA - Hitrost je eden od poglavitnih faktorjev, ki vplivajo na varen potek prometa. Neprilagojena hitrost je pogost vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V družbi DARS d.d. si v sodelovanju s Policijo in Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) že vrsto let prizadevamo za umiritev hitrosti na avtocestnem omrežju in spoštovanje predpisanih omejitev. Preventivno delovanje in osveščanje udeležencev v prometu sta pomembna dejavnika, a žal ne zadostna. To se je pokazalo v okviru opravljene analize hitrosti po posameznih avtocestnih odsekih, ko je glede prekoračitev še posebej izstopal odsek štajerske avtoceste prek Trojan. Zato smo se odločili, da bomo za umiritev hitrosti vožnje na tem odseku ter zagotovitev večje prometne varnosti v prihodnjih dneh namestili tako imenovani sistem sekcijskega merjenja hitrosti vožnje. Gre za meritve povprečnih hitrosti vožnje na območju trojanskih predorov. Sistem bo prvih nekaj tednov deloval poskusno in Policija v tem obdobju v okviru sekcijskega merjenja hitrosti še ne bo izrekala sankcij za prekrške.

Kolesarska dirka Po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21. junijem 2015.

Kolesarska dirka po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21.junijem 2015.

17. junij – svetovni dan boja proti suši in degradaciji tal

16.6.2015|Okolje

Zastonj kosila ni. Investirajmo v zdrava tla Vsako leto 17. junija obeležujemo Svetovni dan boja proti suši in degradaciji tal v sklopu Konvencije UNCCD (United Nations Convention to Combat Desertification). Slovenija je Konvencijo ratificirala junija 2001 kot prizadeta država severnega Sredozemlja. Od leta 2006 dalje se aktivnosti povezane s Konvencijo koordinirajo na Agenciji RS za okolje. Letošnji slogan je posvečen globalni kampanji za boj proti suši in degradaciji tal. Rodovitna tla so omejen vir in 99,7 % pridelane hrane je …

Bernardinec - včasih reševalni, danes bolj družinski pes

15.6.2015|Okolje

Bernardinci naj bi veljali za bolj lenobne pse, a vse je odvisno od skrbnika. Če je ta bolj aktiven, so tudi psi aktivnejši.

Okrepljen veter podiral drevesa

14.6.2015|Okolje

Okrepljen veter je po Sloveniji podiral drevesa. Največ težav so imeli v Celju, Brežicah, Novem mestu, Šentjerneju in Cerknici.

Foto: Večina pobeglih živali po poplavah v Tbilisiju znova na varnem

14.6.2015|Voda

V poplavah v gruzijski prestolnici Tbilisi je umrlo najmanj 12 ljudi, 24 jih še pogrešajo. Za preplah je poskrbelo tudi okoli 30 nevarnih živali, ki so pobegnile iz živalskega vrta.

Foto: Žirafec Srečko, pripadnik ogrožene živalske vrste

13.6.2015|Okolje

V živalskem vrtu Chester v istoimenskem britanskem mestu se je radovednim obiskovalcem prvič predstavil nekaj dni star žirafec po imenu Sanyu, ki pripada podvrsti rothschildska žirafa.

Povprečni Slovenec letno zavrže več kot 10 kg še uporabnih stvari

12.6.2015|Okolje

V Sloveniji pri preprečevanju nastajanja odpadkov in snovni izrabi dosegamo vedno boljše rezultate, a zadnji podatki še vedno kažejo, da v povprečju vsak prebivalec zavrže več kot 10 kg še uporabnih . . .

Reševanje ptičarjev iz Španije in iskanje ljubečih domov

12.6.2015|Okolje

Nina Žepič je pedagoginja in velika ljubiteljica živali, ki svoje življenje posveča reševanju odsluženih tekmovalnih in lovskih psov ter ozaveščanju širše javnosti s tovrstno problematiko v svetu.

Prvi znaki kmetijske suše

11.6.2015|Okolje

Hidrometeorološke razmere in stanje vodnih zalog v Sloveniji Podpovprečne padavine v prvih mesecih letošnjega vegetacijskega obdobja so povzročile naraščanje vodnega primanjkljaja v tleh na zahodu ter v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem. Vegetacijski vodni primanjkljaj omenjenih delov Slovenije že presega ekstremni vodni primanjkljaj za to obdobje leta glede na klimatološko statistiko stanja vodne bilance. Nekoliko boljše so bile vodne razmere kmetijskih tal na vzhodu, jugovzhodu ter severovzhodu države, kjer je bila količina padavin bližje …

Many European countries' air pollutant emissions above legal limits

11.6.2015|Okolje

Air pollutant emissions in the EU continue to exceed legal limits, according to a report from the European Environment Agency (EEA) published today. Preliminary data for 2013 shows that ten EU Member States exceeded one or more of their emission ceilings for key pollutants.

Spremenjen promet v okolici Stožic in okolice

11.6.2015|Promet

Prometna napoved do 19. junija

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Prometna napoved 19. junija

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Prometna napoved 9. junij

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Pri nas obstaja strah pred poniji

11.6.2015|Okolje

Na Javorju nad Vitanjem je na 1000 m nadmorske višine ekološka kmetija, kjer vzrejajo šetlandske ponije. Imajo pa tudi še veliko drugih živali - tudi haskije.

Prva zaporna kazen zaradi mučenja rejnih živali

10.6.2015|Okolje

Prejšnji teden smo dobili prvo pravnomočno sodbo zaradi mučenja rejnih živali. Znani lastnik bioplinarn iz Lendave je mučil 90 glav govedi in zato dobil šest mesecev zapora.

Čebele na Agenciji RS za okolje

10.6.2015|Okolje

Ljubljana, 10. 6. 2015. Danes je na strehi Agencije RS za okolje čebelar Žiga Logonder namestil 6 standardnih 10-satnih panjev Anton Žnidaršič. Čebelarji selijo svoje čebele v mestna okolja zaradi ozaveščanja ljudi o pomembnosti čebel za okolje in v prizadevanju za ohranitev kranjske sivke. Ker poleg čebel izginjajo tudi druge živali, ki oprašujejo rastline, so ogrožene biotska raznovrstnost, prehranska varnost ter nekatere industrijske panoge. Približno tretjina svetovnega pridelka hrane …

Veter podiral drevesa, strele zanetile požare

10.6.2015|Okolje

Torkova popoldanska neurja so predvsem na vzhodu države povzročila nekaj težav in škode. Voda je zalila nekaj kleti stanovanjskih hiš, veter pa je podiral drevesa.

202

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani