Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Foto: Kako zelo prija - mladiček povodnega konja prvič na kopanju

23.6.2015|Okolje

Živalski vrt v Melbournu se je prvič po letu 1981 razveselil skotitve povodnega konja Obija, kot so ga poimenovali oskrbniki. Po treh tednih je malček doživel debi.

Meteorne vode poplavljajo kleti, dež naj bi do jutra ponehal

23.6.2015|Okolje

Močan dež, ki je zajel Slovenijo, je težave povzročil na Primorskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji in na Štajerskem, zvečer pa so še mogoči močnejši nalivi v zahodni in južni Sloveniji.

S torkom močno deževje in hladno vreme

22.6.2015|Okolje

Od torka zjutraj do srede zjutraj bo močno deževalo, zaradi česar je za zahodno polovico države razglašen oranžni alarm.

Astronomsko poletje je pred vrati, ne pa tudi vročina

21.6.2015|Okolje

Danes ob 18. 58 bo nastopil poletni solsticij ali začetek astronomskega poletja, toda vročine v prvem tednu še ne moremo pričakovati, je povedal meteorolog Brane Gregorčič. Zanesljivih napovedi o . . .

Psi so zahtevni uporabniki vozil

21.6.2015|Okolje

V Sloveniji je že več kot 225. 000 registriranih psov, ki so nemalokrat tudi sopotniki v vozilih, česar se dobro zavedajo pri Oplu, ki uvaja psom prijazne salone.

Zemlja je vstopila v novo obdobje množičnega izumiranja vrst

20.6.2015|Okolje

Zemlja je vstopila v novo obdobje izumiranja, ljudje pa naj bi bili med prvimi žrtvami. Živalske vrste izumirajo stokrat hitreje kot običajno.

Komunala je zavetišče za živali na Obali prevzela interventno

19.6.2015|Okolje

Župani Kopra, Izole in Pirana so zato, ker je veterinarska inšpekcija odkrila številne nepravilnosti, slaba dva tedna pred iztekom prekinili pogodbo z Obalnim društvom proti mučenju živali, ki je . . .

Hidrometeorološke razmere in stanje vodnih zalog v Sloveniji

19.6.2015|Okolje

Padavine omilile kmetijsko sušo Vročina je popustila in del Slovenije je med 13. in 16. junijem namočil dež. Padavine so bile lokalnega značaja in zelo neenakomerno razporejene, razmere so se rahlo izboljšale na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer je bilo stanje kmetijske suše že kritično. Še vedno pa je v zelo sušnem stanju kumulativna vegetacijska meteorološka vodna bilanca na Obali, kjer je bilo padavin premalo, da bi se stanje popravilo. Drugod trenutno večjih težav s sušo ni. V zadnjih tednih beležimo nizkovodno …

Uspešno izvedena interventna dela na slovenskih vodotokih

19.6.2015|Voda

Ljubljana, 18. 6. 2015 – Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je na novinarski konferenci predstavila izvedena nujno potrebna interventna gradbena dela na slovenskih vodotokih in vodni infrastrukturi iz novembra lani sprejetega Akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav v Sloveniji. Na novinarski konferenci so sodelovali tudi generalni direktor Direktorata za vode in investicije Leon Behin, generalni direktor Agencije RS za okolje (ARSO) Joško Knez in direktor Urada za …

Prometna napoved do 26. junija

18.6.2015|Promet

Pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri. Prometne konice odslej pričakujemo predvsem ob vikendih, saj se začnejo počitnice na Hrvaškem in v Sloveniji. V torek, 22. junija 2015, je zaradi praznika na Hrvaškem pričakovati povečano število tovornih vozil pred hrvaško mejo. Močno povečan promet v različnih smereh je pričakovati tudi naslednji konec tedna, saj je v četrtek, 25. junija, praznik na Hrvaškem in v Sloveniji.

Z očiščenjem strug in ureditvijo brežin manj možnosti za poplave

18.6.2015|Voda

Arso je v okviru ukrepov za večjo protipoplavno varnost končal čiščenje strug in urejevanje brežin vodotokov na 185 najbolj izpostavljenih mestih po vsej državi.

Dober večer. Vreme na Jadranu ta konec tedna bo ...

18.6.2015|Okolje

Kopalna sezona je tukaj in vsi z zanimanjem spremljamo vremenske napovedi v upanju, da nam je vreme ne bo tako zagodlo kot lani. Vremenska napoved pa bo v teh poletnih mesecih še podrobnejša.

Ukrepi za povečanje varnosti ter manj nesreč

17.6.2015|Promet

VRANSKO, 17. JUNIJA - Hitrost je eden od poglavitnih faktorjev, ki vplivajo na varen potek prometa. Neprilagojena hitrost je pogost vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V družbi DARS d.d. si v sodelovanju s Policijo in Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) že vrsto let prizadevamo za umiritev hitrosti na avtocestnem omrežju in spoštovanje predpisanih omejitev. Preventivno delovanje in osveščanje udeležencev v prometu sta pomembna dejavnika, a žal ne zadostna. To se je pokazalo v okviru opravljene analize hitrosti po posameznih avtocestnih odsekih, ko je glede prekoračitev še posebej izstopal odsek štajerske avtoceste prek Trojan. Zato smo se odločili, da bomo za umiritev hitrosti vožnje na tem odseku ter zagotovitev večje prometne varnosti v prihodnjih dneh namestili tako imenovani sistem sekcijskega merjenja hitrosti vožnje. Gre za meritve povprečnih hitrosti vožnje na območju trojanskih predorov. Sistem bo prvih nekaj tednov deloval poskusno in Policija v tem obdobju v okviru sekcijskega merjenja hitrosti še ne bo izrekala sankcij za prekrške.

Kolesarska dirka Po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21. junijem 2015.

Kolesarska dirka po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21.junijem 2015.

17. junij – svetovni dan boja proti suši in degradaciji tal

16.6.2015|Okolje

Zastonj kosila ni. Investirajmo v zdrava tla Vsako leto 17. junija obeležujemo Svetovni dan boja proti suši in degradaciji tal v sklopu Konvencije UNCCD (United Nations Convention to Combat Desertification). Slovenija je Konvencijo ratificirala junija 2001 kot prizadeta država severnega Sredozemlja. Od leta 2006 dalje se aktivnosti povezane s Konvencijo koordinirajo na Agenciji RS za okolje. Letošnji slogan je posvečen globalni kampanji za boj proti suši in degradaciji tal. Rodovitna tla so omejen vir in 99,7 % pridelane hrane je …

Bernardinec - včasih reševalni, danes bolj družinski pes

15.6.2015|Okolje

Bernardinci naj bi veljali za bolj lenobne pse, a vse je odvisno od skrbnika. Če je ta bolj aktiven, so tudi psi aktivnejši.

Okrepljen veter podiral drevesa

14.6.2015|Okolje

Okrepljen veter je po Sloveniji podiral drevesa. Največ težav so imeli v Celju, Brežicah, Novem mestu, Šentjerneju in Cerknici.

Foto: Večina pobeglih živali po poplavah v Tbilisiju znova na varnem

14.6.2015|Voda

V poplavah v gruzijski prestolnici Tbilisi je umrlo najmanj 12 ljudi, 24 jih še pogrešajo. Za preplah je poskrbelo tudi okoli 30 nevarnih živali, ki so pobegnile iz živalskega vrta.

Foto: Žirafec Srečko, pripadnik ogrožene živalske vrste

13.6.2015|Okolje

V živalskem vrtu Chester v istoimenskem britanskem mestu se je radovednim obiskovalcem prvič predstavil nekaj dni star žirafec po imenu Sanyu, ki pripada podvrsti rothschildska žirafa.

201

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani