Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Arso: Zaradi obilnih padavin mogoče poplave do petka

10. april 2019, RTVSLO, Novice, Okolje

Od popoldneva pa vse do petka lahko hitro in močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki na širšem območju osrednje in vzhodne Slovenije, opozarja Arso.

Arso: Zaradi obilnih padavin mogoče poplave do petka


Objavljeno 10.4.2019 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/arso-zaradi-obilnih-padavin-mogoce-poplave-do-petka/485061
Iz Ljubljanice potegnili tono smeti, tudi otroške vozičke in skuter

20.4.2019, RTVSLO

Potapljači društva Vivera in Slovenske potapljaške zveze so pred svetovnim dnevom Zemlje znova organizirali čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Iz reke so potegnili več kot tono smeti, med drugim kolesa, prometne znake, smetnjake in otroške vozičke.

V Lenartu po petkovem požaru zahteve za ustavitev delovanja sortirnice odpadkov

20.4.2019, RTVSLO

Občina Lenart od pristojnih služb zahteva ustavitev delovanja sortirnice odpadkov podjetja Salomon, kjer je v preteklih dneh kar dvakrat zagorelo. Civilna iniciativa med tem za torek zjutraj pripravlja protestni shod.

V sortirnici odpadkov po obisku ministra spet zagorelo: dva gasilca poškodovana

19.4.2019, RTVSLO

Okoljski minister Simon Zajc si je skupaj z lenarškim županom Janezom Krambergerjem ogledal posledice nedeljskega požara v sortirnici odpadkov, ki jo upravlja podjetje Salomon. Kmalu po ministrovem obisku je v sortirnici znova zagorelo.

Pozabljene kosti pripadajo novo odkritemu gigantskemu levu

18.4.2019, RTVSLO

Novo vrsto velikanskega sesalca so identificirali po analizi kosti, ki so bile desetletja shranjene v predalniku nacionalnega muzeja v kenijski prestolnici Nairobi.

Foto: Konj in biki gnili pri živem telesu v lastnih iztrebkih

18.4.2019, RTVSLO

Društvo za zaščito konjev je objavilo fotografije konja in bikov, ki jih je lastnik očitno zanemarjal. Inšpekcija je bila prisiljena konja usmrtiti.Več: Vse novice |Okolje


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani