Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

ARSO krepi slovensko poročevalsko mrežo za oceno posledic suše

7. december 2018, ARSO, Novice, Okolje

Danes poteka v sklopu Lombergarjevih dnevov delavnica projekta DriDanube za dejavne in bodoče opazovalce za sušo in za preverjanje podatkov novih orodij Agencije Republike Slovenija za okolje (ARSO). Od 5. do 7. decembra v Večnamenskem kulturno turističnem centru Pesnica pri Mariboru potekajo tradicionalni Lombergarjevi dnevi, ki združujejo Vinogradniški posvet, Poljedelski posvet ter Lombergarjev sadjarski posvet. Dogodek organizira Kmetijsko gozdarski zavod Maribor v sodelovanju s …


Objavljeno 7.12.2018 v/na ARSO
http://www.arso.gov.si/o%20agenciji/novice/#N16433
Je zabava z ognjemeti lahko opravičilo za onesnaženje zraka?

18.12.2018, ARSO

Ognjemeti izgledajo svojstveno in pričarajo posebno razpoloženje. Pri eksplozijah pa sproščajo snovi, ki zastrupljajo ozračje. Ognjemeti, petarde in iskrice povzročajo veliko in negospodarno onesnaženost ozračja z delci ter predstavljajo tveganje za zdravje. Vabimo vas, da se ob novoletnih praznovanjih odpoveste ognjemetom in drugi pirotehniki. S tako odločitvijo lahko hitro, brezplačno in učinkovito pripomorete k večji kakovosti zraka.

EU Member States need more ambition to reach joint target on renewable energy

18.12.2018, EEA

The share of renewable energy sources in the European Union’s (EU) energy use has doubled since 2005 but this growth has been slowing down in recent years, especially due to increasing energy consumption and lack of progress in the transport sector. The European Environment Agency’s (EEA) new report shows that EU Member States need to step up their efforts to reach the 2020 target on renewable energy.

DZ: Pred poslanci interventni odvoz nakopičene odpadne embalaže

18.12.2018, RTVSLO

Pred poslanci, ki bodo nadaljevali z redno sejo DZ, bo danes med drugim predlog zakona o interventnih ukrepih pri ravnanju s komunalno odpadno embalažo in z odpadnimi nagrobnimi svečami.

Leben po Katovicah: Slovenija mora delovati z zgledom, zato bomo podvojili vložek v podnebni sklad

17.12.2018, RTVSLO

Okoljski minister Jure Leben je po okoljski konferenci Združenih narodov napovedal, da bo Slovenija skušala delovati z zgledom, tako bo že naslednje leto podvojila finančni vložek v podnebni sklad, . . .

Ponekod v BiH-u zapadlo več kot pol metra snega, močno sneži tudi v Beogradu

16.12.2018, RTVSLO

Nekatera območja na Balkanu je te dni zajelo obilno sneženje.Več: Vse novice |Okolje


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani