Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Izboljšanje kemijskega stanja morja

8. november 2018, ARSO, Novice, Okolje

Nižje vsebnosti organskih kositrovih spojin v slovenskem morju Onesnaženje morja je rezultat človeških aktivnosti, ki jih izvaja na morju, obali in v zaledju. Potencialni viri so promet, pristaniška dejavnost, komunalne in industrijske odpadne vode in tudi turizem. Onesnaževala v morje zanesejo tudi reke s kopnega. Koncentracije organskih kositrovih spojin, ki so bile v preteklih letih prisotne predvsem zaradi uporabe v ladijskih premazih, so se v slovenskem morju znižale pod okolijski standard kakovosti. Slovensko morje ima tako po skoraj desetih letih zopet dobro kemijsko stanje.


Objavljeno 8.11.2018 v/na ARSO
http://www.arso.gov.si/o%20agenciji/novice/#N16335
Upravno sodišče rešilo volkove pred odstrelom

13.11.2018, RTVSLO

Lovci bodo do konca septembra 2019 po novem predlogu odvzeli 200 medvedov, ne pa tudi volkov.

Foto: Najhujši požari v zgodovini Kalifornije še požirajo hiše in gozdove

13.11.2018, RTVSLO

Število smrtnih žrtev obsežnih požarov na severu Kalifornije se je dvignilo na 42. Ameriški predsednik Donald Trump je v Kaliforniji razglasil izredne razmere in tako sprostil zvezno pomoč.

Sporna dovoljenja za črpanje zemeljskega plina v Petišovcih odnesla direktorja Arsa

12.11.2018, RTVSLO

Generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez je odstopil s položaja, vzrok naj bi bile odkrite nepravilnosti v postopkih izdaje dovoljenj v povezavi s črpanjem plina v Prekmurju.

Število žrtev požarov v Kaliforniji se veča

12.11.2018, RTVSLO

Kljub neutrudnim prizadevanjem več kot 8. 000 gasilcev, da bi ukrotili ognjene zublje, ti še naprej pustošijo po Kaliforniji. Število žrtev se je povzpelo na 31, več kot 200 ljudi še vedno pogrešajo.

V požarih v Kaliforniji umrlo že najmanj 25 ljudi, stotisoči zapustili domove

11.11.2018, RTVSLO

V požarih, ki divjajo v ameriški zvezni državi Kalifornija, je umrlo že najmanj 25 ljudi, več kot 300. 000 jih je moralo zapustiti domove. Z ognjem se bojuje več tisoč gasilcev.Več: Vse novice |Okolje


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani