Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga

20. april 2018, RTVSLO, Novice, Okolje

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja . . .

Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga


Objavljeno 20.4.2018 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/uprava-na-pobudo-civilne-iniciative-umaknila-eno-fitofarmacevtsko-sredstvo-s-trga/452530
Začetek trgatve, obeta se odličen letnik

18.8.2018, RTVSLO

Nekateri slovenski vinogradniki so se že lotili trgatve. Vinarji si obetajo odlično, visokokakovostno letino, če je le ne bodo zagodle vremenske ujme v prihodnjih tednih.

Kormoran: Nizozemska jih izvaža, na Bavarskem streljajo - 10.000 letno

17.8.2018, RTVSLO

Slovenija trenutno odstreli 139 kormoranov letno, kar je po navedbah ribičev premalo, saj povzročajo ogromno škodo populaciji rib in ribiškemu turizmu.

Foto: V Avstraliji zaradi suše sredi zime divjajo gozdni požari

16.8.2018, RTVSLO

V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales se je, čeprav so tam sredi zime, razdivjalo okoli 80 požarov, s katerimi se bori več kot 800 gasilcev. Najmanj 30 požarov še vedno ni pod nadzorom.

Pogrešana žival: tigrasta muca (Sp. Idrija)

16.8.2018, RTVSLO

Opis živali: Izgubila se je tigrasta muca, stara 1 leto. Je sterilizirana. Kje je žival pogrešana? Izgubila se je v Spodnji Idriji. Od kdaj je žival pogrešana? 16. julij 2018.

Zadnja suša v Pomurju močno prizadela pridelek koruze

16.8.2018, RTVSLO

Še spomladi in prve tedne poletja je kazalo na zelo dober pridelek koruze, a pridelovalcem jo je zagodlo daljše sušno obdobje z visokimi temperaturami, kar bo pridelek ponekod v Pomurju oklestilo . . .Več: Vse novice |Okolje


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani