Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga

20. april 2018, RTVSLO, Novice, Okolje

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja . . .

Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga


Objavljeno 20.4.2018 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/uprava-na-pobudo-civilne-iniciative-umaknila-eno-fitofarmacevtsko-sredstvo-s-trga/452530
Po sinočnji ujmi Cerar obiskal Prevalje

25.5.2018, RTVSLO

Močni nalivi so sinoči predvsem na Koroškem in Štajerskem povzročali številne težave, najhuje je bilo v občini Prevalje, ki jo je danes obiskal Miro Cerar.

Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino

24.5.2018, RTVSLO

Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti . . .

Foto: Evropski dan parkov – v naravo, v park!

24.5.2018, RTVSLO

24. maja praznujemo evropski dan parkov. Namen dneva je poudariti pomen naravnih lepot, ohranjenih v naravnih parkih, in ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij.

Deset družin zaradi podnebnih sprememb vložilo tožbo zoper EU

24.5.2018, RTVSLO

Deset družin je na Sodišče Evropske unije vložilo tožbo zoper Evropski parlament in Svet Evropske unije, ker z nezadostnim zmanjševanjem toplogrednih plinov prebivalcem kršita pravice do življenja, . . .

Environmental pressures from industry’s heavy metal pollution decreasing

24.5.2018, EEA

Environmental pressures caused by heavy metal emissions from Europe's large industrial facilities decreased from 2010 to 2016, according to new data from the European Pollutant Release and Transfer Register (E-PRTR), released by the European Environment Agency (EEA). A small fraction of facilities was responsible for more than half of the environmental pressures linked to heavy metal pollution in 2016.Več: Vse novice |Okolje


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani