Požar pri Novem mestu ni povzročil okoljske škode na zemljini

12. september 2017, RTVSLO, Novice, Okolje

Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.

Požar pri Novem mestu


Objavljeno 12.9.2017 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/pozar-pri-novem-mestu-ni-povzrocil-okoljske-skode-na-zemljini/432352
Zone Rouge: Nikogaršnja zemlja, zastrupljena z vojno

21.11.2017, RTVSLO

Že ime je zlovešče - Zone Rouge, Rdeča cona. Nedvomno ne nekaj, kar bi povezovali s slikovito in idilično francosko pokrajino.

Izvedenec: Primarni sanacijski ukrepi glede Tojnice so bili ustrezni

20.11.2017, RTVSLO

Strokovnjak za ekologijo celinskih voda Mihael Toman primarno sanacijo Tojnice ocenjuje kot ustrezno in uspešno izvedeno, vendar ima še vedno pomisleke o dolžini odseka, kjer so pobirali usedline.

Iz Škocjanskih jam pobrali za 200 vreč odpadkov

20.11.2017, RTVSLO

Septembra je v Škocjanskih jamah potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 190 športnikov iz devetih držav. Pobrali so za okoli 200 vreč odpadkov, so sporočili organizatorji.

Kakovost zraka v Sloveniji v letu 2016

20.11.2017, ARSO

Agencija RS za okolje je pripravila letno poročilo o kakovosti zraka v Sloveniji v letu 2016. Tudi lani smo se v Sloveniji soočali s čezmernimi ravnmi delcev PM10 v hladni polovici leta, poleti pa so bile povišane ravni ozona. Poročilo med drugim navaja najpomembnejše načine obveščanja in opozarjanja o sedanji in pričakovani kakovosti zraka, da bi prebivalci v primeru povišanih ravni zmanjšali svojo izpostavljenost onesnaženemu zraku in s svojim ravnanjem pripomogli k nižjim izpustom …

Podnebne spremembe: kljub opozorilom znanstvenikov o časovni stiski odločitev o ukrepih preložena za leto dni

20.11.2017, RTVSLO

Medtem ko številni znanstveniki opozarjajo, da se čas za spopadanje s podnebnimi spremembami izteka, pa politika na letošnji podnebni konferenci ni izpolnila pričakovanj in ni postregla s . . .Več: Vse novice |Okolje

FACEBOOK