Zaradi Irme na Floridi 6,5 milijona domov brez elektrike

12. september 2017, RTVSLO, Novice, Okolje

Na Floridi je zaradi razdejanja, ki ga je povzročil orkan Irma, okoli 6,5 milijona oziroma dve tretjini domov ostalo brez elektrike. Irma se je medtem premaknila v Georgio in Južno Karolino.

Zaradi Irme na Floridi 6,5 milijona domov brez elektrike


Objavljeno 12.9.2017 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/zaradi-irme-na-floridi-6-5-milijona-domov-brez-elektrike/432301
Pogrešana žival: psička pasme koker španjel (Kriška vas)

22.9.2017, RTVSLO

Opis živali: Izgubila se je starejša psička pasme koker španjel. Ime ji je Dala, slabo vidi in slabo sliši. Kje je žival pogrešana? Izgubljena na območju Kriške vasi, Višnje Gore.

Orkan Maria na Dominiki terjal 15 življenj

21.9.2017, RTVSLO

Najmanj 15 je mrtvih, 20 ljudi na otoku Dominika pogrešajo, je po ponedeljkovem pustošenju po karibskem otoku Dominika sporočil premier Roosevelt Skerrit.

Zagotovila Arsa o uspešni sanaciji Tojnice niso pomirila krajanov

20.9.2017, RTVSLO

Agencija RS za okolje (Arso) je na podlagi prejetih rezultatov izsledkov Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ugotovila, da je bila sanacija okoljske škode po požaru v Kemisu . . .

Ali lahko zgradimo boljšo, čistejšo in varnejšo prihodnost?

20.9.2017, ARSO

Evropski teden mobilnosti v znamenju sodelovanja z mladimi V času od 16. do 22. septembra obeležujemo evropski teden mobilnosti, ki se konča z dnevom brez avtomobila in letos nagovarja s sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz.« Ker se potovalne navade oblikujejo že skozi otroštvo - pomemben pa je tudi čas polnoletnosti - smo na Agenciji pristopili k soorganizaciji prve nacionalne mladinske konference o trajnostni mobilnosti z naslovom »«. Drugi soorganizatorji so: Ministrstvo za …

Učinkovita prva faza sanacije okoljske škode po požaru v Kemisu

20.9.2017, ARSO

Agencija RS za okolje (Agencija) je v obdobju po požaru v podjetju Kemis d. o. o zbirala podatke o okoljski škodi ter ugotavljal njen obseg. Vzorčenje sedimentov je bilo na treh lokacijah v Tojnici in na eni lokaciji v Ljubljanici prvič izvedeno dne 22. 5. 2017, to je teden dni po požaru. Na podlagi teh rezultatov je bilo v sedimentu pri obratu Kemis ugotovljeno izredno povečanje vsebnosti težkih kovin (nikelj, cink in krom), aromatskih spojin (benzen, toluen, ksilen, stiren in etilbenzen), …Več: Vse novice |Okolje

FACEBOOK