Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Poplave v Sloveniji: milijardna škoda, za katero smo največkrat krivi sami

6. december 2018, RTVSLO, Novice, Voda

"Niti preobuti se mi ni uspelo. Naenkrat sem bil do kolen v vodi, ko je udarilo še iz kanalizacije. Voda se je izredno hitro dvignila in poplavila pritličje do dobrega metra. Zelo je smrdelo po . . .

Poplave v Sloveniji: milijardna škoda, za katero smo največkrat krivi sami


Objavljeno 6.12.2018 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/poplave-v-sloveniji-milijardna-skoda-za-katero-smo-najveckrat-krivi-sami/473334
V zadnjih 100 letih je človek uničil več kot dve tretjini mokrišč

3.2.2019, RTVSLO

Mokrišča zadržujejo vodo med poplavami, predstavljajo pomembno zalogo pitne vode med sušnimi obdobji, bogatijo podtalnico in zagotavljajo domovanje številnim rastlinskim in živalskim vrstam.

Voda je zalivala kleti, zaradi poplavljenih cestišč in plazov je bilo zaprtih več cest

3.2.2019, RTVSLO

Kot so napovedali hidrologi, je dež v noči na nedeljo povzročal preglavice. Gasilci so bili zaposleni s črpanjem vode iz objektov. V okolici Ilirske Bistrice in Vipave sta poplavljali reki Reka in Vipava. Sprožili so se tudi 3 manjši zemeljski plazovi.

Ponoči še močne padavine, ki bodo do jutra oslabele

2.2.2019, RTVSLO

Agencija RS za okolje opozarja, da se bodo ponoči padavine na jugu in zahodu Slovenije še okrepile, zato lahko poplavljajo nekateri vodotoki. Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m nad morjem. Do jutra bodo padavine oslabele.

Za stopinjo preveč

3.1.2019, ARSO

Dokumentarno-izobraževalna oddaja TV Slovenija Televizija Slovenija je posnela oddajo, v kateri o podnebnih spremembah in njihovem vplivu pripovedujejo zaposleni na Agenciji Republike Slovenije za okolje dr. Andreja Sušnik, mag. Mojca Dolinar in Janez Polajnar, drugi strokovnjaki, ter prebivalci, ki jih vremensko in poplavno dogajanje nenehno opozarja nase in na potrebnost prilagajanja tem spremembam.

V Sydneyju najbolj moker novembrski dan v zadnjih 34 letih

28.11.2018, RTVSLO

Več kot 500 Avstralcev je poklicalo prvo pomoč, potem ko je Sydney in bližnjo okolico zajelo obilno deževje, najobilnejše v zadnjih 34 letih, ki je povzročilo poplave in prekinilo dobavo električne . . .Več: Vse novice |Voda


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani