V Zadru črpajo vodo iz objektov. Napovedane pa so nove padavine.

12. september 2017, RTVSLO, Novice, Voda

Po ponedeljkovem neurju, ko je na območje Zadra v dveh urah padlo več dežja, kot je dvomesečno povprečje, so gasilci in vojaki izčrpali vodo iz več kot 150 objektov. Obstaja možnost novih poplav.

V Zadru črpajo vodo iz objektov. Napovedane pa so nove padavine.


Objavljeno 12.9.2017 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/v-zadru-crpajo-vodo-iz-objektov-napovedane-pa-so-nove-padavine/432327
Slovenija in ZDA za večjo poplavno varnost v porečju reke Save

2.2.2018, ARSO

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO)sta ministrica za okolje in prostor Irena Majcen in veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Robert Hartley predala v uporabo računalniško opremo za izboljšano napovedovanje poplavnih dogodkov v porečju reke Save. Vlada ZDA je prispevala računalniško opremo, Vlada Republike Slovenije pa sredstva za delovanje sistema v letu 2018 in podporo meteorološki in hidrološki stroki. Pravočasno opozarjanje na neurja in poplave bistveno poveča varnost prebivalcev in zmanjša materialno škodo.

Foto: Poplave, blato in plazovi razdejali južno Kalifornijo

10.1.2018, RTVSLO

Po obilnem deževju in poplavah v južni Kaliforniji so se sprožili zemeljski plazovi, ki so zahtevali 13 življenj, več kot 160 ljudi so odpeljali v bolnišnice.

Zaradi močnih nalivov poplavljeni hiša, papirnica, proizvodni prostori

9.1.2018, RTVSLO

Močni nalivi so ponekod že povzročali težave - meteorna voda je zalila hišo v občini Postojna, proizvodne prostore podjetja Tab v bližini Črne na Koroškem in prostore športnega društva v Notranjih . . .

Foto: Eleanor izgublja moč, a še grozi z vetrom in poplavami

4.1.2018, RTVSLO

Nevihta Eleanor še grozi Veliki Britaniji. Prebivalce Škotske, južnega dela Anglije in dela Walesa so oblasti posvarile, da lahko nastopijo hude poplave, zato naj se nanje dobro pripravijo.

Sneg in obilno deževje povzročala nevšečnosti. Reke se bodo razlivale.

28.12.2017, RTVSLO

Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato se na pot ne odpravljajte brez zimske opreme. Vozne razmere so slabše kot običajno, potovalni časi pa daljši.Več: Vse novice |Voda

FACEBOOK