V Zadru črpajo vodo iz objektov. Napovedane pa so nove padavine.

12. september 2017, RTVSLO, Novice, Voda

Po ponedeljkovem neurju, ko je na območje Zadra v dveh urah padlo več dežja, kot je dvomesečno povprečje, so gasilci in vojaki izčrpali vodo iz več kot 150 objektov. Obstaja možnost novih poplav.

V Zadru črpajo vodo iz objektov. Napovedane pa so nove padavine.


Objavljeno 12.9.2017 v/na RTVSLO
http://www.rtvslo.si/okolje/novice/v-zadru-crpajo-vodo-iz-objektov-napovedane-pa-so-nove-padavine/432327
Tajfun Damrey v Vietnamu zahteval 27 življenj

5.11.2017, RTVSLO

V Vietnamu se je število žrtev zaradi tajfuna Damrey povzpelo na 27, na severu Malezije pa so morali zaradi obilnih padavin, ki so povzročile poplave, evakuirati več kot 2. 000 ljudi.

Kazalci okolja o ekstremnih vremenskih dogodkih v Sloveniji

2.11.2017, ARSO

Za naše kraje je značilna velika spremenljivosti vremena, ki nam daje občutek, da nismo deležni posebnih vremenskih sprememb. V daljšem opazovalnem obdobju pa je mogoče opaziti določene okrepljene vremenske značilnosti. V primerjavi z obdobjem 1961 – 1990 zaznavamo vedno več odstopanj od običajnih podnebnih razmer. Suše in poplave so pogostejše, močni nalivi in neurja z močnimi sunki vetra se v večjem ali manjšem obsegu zgodijo vsako leto, vročinski valovi so pogostejši in izrazitejši. V …

Poplavljanje rek v Sloveniji septembra 2017

10.10.2017, ARSO

Prvo jesensko razlivanje rek v letu 2017 se je pričelo 15. in končalo 21. septembra. V tem obdobju se je zvrstilo pet porastov rek. Najbolj so okolico ogrožale Krka s pritoki in reke v Pomurju. V obeh obdobjih je padla podobna količina podobno prostorsko porazdeljenih padavin. V prvem delu je bilo več padavin na jugozahodu in osrednjem delu države, v drugem delu pa v severovzhodnem delu države. Padavinam je sledilo poplavljanje rek večinoma na območjih pogostih poplav, ponekod so bila …

Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo

19.9.2017, RTVSLO

Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.

Naraščanja rek še ni konec, poplavljata Krka in Ljubljanica

17.9.2017, RTVSLO

Od petka zvečer do nedelje zjutraj je ponekod padlo tudi 130 litrov dežja na kvadratni meter.Več: Vse novice |Voda

FACEBOOK