Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Od 1. novembra prepoved prehitevanja tovornih vozil na celotnem omrežju

25. oktober 2021, Promet.si, Novice, Promet

»Kot je znano, od 15. januarja 2021 na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1) velja prepoved prehitevanja med 6. in 18. uro za težka tovorna vozila. 


»Kot je znano, od 15. januarja 2021 na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1) velja prepoved prehitevanja med 6. in 18. uro za težka tovorna vozila. 

Prepoved prehitevanja čez dan velja za tovorna vozila, težja od 7,5 tone največje dovoljene mase. Ta je določena s prometnim znakom prepovedano prehitevanje za tovorna vozila z dopolnilnima tablama, ki sta sestavni del prometnega znaka. Za vzpostavitev prehitevanja tovornih vozil na celotni avtocesti A1 in ljubljanskem avtocestnem obroču je družba DARS postavila skupno približno 470 prometnih znakov in dopolnilnih tabel oz. pripadajoče signalizacije.

Od 1. novembra 2021 bo prepoved prehitevanja tovornih vozil, težjih od 7,5 tone največje dovoljene mase, veljala na celotnem slovenskem omrežju avtocest in hitrih cest (A1, A2, A3, A4, A5, H2, H3, H4, H5, H6, H7). Tako kot na A1 bo določena s prometnim znakom prepovedano prehitevanje za tovorna vozila z dopolnilnima tablama, ki sta sestavni del prometnega znaka. Do 1. novembra 2021 do družba DARS v ta namen postavila skupno približno 750 prometnih znakov in dopolnilnih tabel oz. pripadajoče signalizacije. 

Voznike tovornih vozil pozivamo k spoštovanju postavljene prometne signalizacije, saj bo avtocestna policija lahko sankcionirala nepravilno prehitevanje.

Tovornjaki bodo podnevi lahko še vedno prehitevali na odsekih, kjer so trije prometni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila, ter ponoči.

Ukrep prepovedi prehitevanja tovornjakov je ustrezno dogovorjen med Ministrstvom za infrastrukturo in družbo DARS. Prispeval bo k večji varnosti in pretočnosti prometa na slovenskih avtocestah in hitrih cestah. Težka tovorna vozila s prehitevanjem namreč ne bodo zavirala prometnega toka na prehitevalnem pasu, saj je ta namenjen samo prehitevanju.«

Vir : DARS d. d.


Objavljeno 25.10.2021 v/na Promet.si
https://www.promet.si/portal/sl/od-1-novembra-prepoved-prehitevanja-tovornih-vozil-na-celotnem-omrežju.aspx
Prepoved prehitevanja tovornih vozil na celotnem omrežju s 1. 11.

25.10.2021, Promet.si

»Od 15. januarja 2021 na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1) velja prepoved prehitevanja med 6. in 18. uro za tovorna vozila težja od 7,5 tone največje dovoljene mase.

Predvideni obvozi za preplastitev krožišča Pesnica

15.10.2021, Promet.si

Od 16. 10. do 24. 10. 2021 bodo zaradi obnove krožnega križišča "Pesnica" na R2-449, delne in popolne zapore na križišču in krajši čas popolne zapore krakov cest, ki se navezujejo na krožišče. Dela bodo potekala v V fazah.

Sferično snemanje vozišča

12.10.2021, Promet.si

Sferično fotografiranje bo potekalo:

Poškodba vozišča na H3 ljubljanski severni obvoznici

30.9.2021, Promet.si

Na ljubljanski severni obvoznici je v sredo, 29. 9. 2021, močno deževje poplavilo del hitre ceste med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Industrijska cona Šiška (Litostrojska cesta) proti Zadobrovi (Štajerski). Posledica velikih količin meteorne vode, ki je sistemi kanalizacije niso mogli odvajati, so bili nanosi naplavljenega materiala in dvig voziščne konstrukcije voznega in pospeševalnega pasu.

PREPLASTITEV VOZIŠČA NA A1 LJUBLJANA - KOPER, KOZINA - ČRNI KAL

27.9.2021, Promet.si

FOTO: Prometnoinformacijski centerVeč: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani