Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Sprememba od A5 do MP Petišovci za tovornjake

3. februar 2021, Promet.si, Novice, Promet

Na odseku od avtoceste A5 do MP Petišovci (in obratno), bo od 9. 2. 2021 dalje dovoljen promet za vse voznike tovornih vozil nad 7,5 tone, ki bodo potovali kamorkoli na vzhod Hrvaške, ne le v Medžimursko ali Varaždinsko županijo kot je to veljal od 1. junija 2020 v zadnjem letu in pol.


Na odseku od avtoceste A5 do MP Petišovci (in obratno), bo od 9. 2. 2021 dalje dovoljen promet za vse voznike tovornih vozil nad 7,5 tone, ki bodo potovali kamorkoli na vzhod Hrvaške, ne le v Medžimursko ali Varaždinsko županijo kot je to veljal od 1. junija 2020 v zadnjem letu in pol.

Po novem bo dovoljen promet tovornih vozil nad 7,5 tone največje dovoljene mase, ki imajo izhodišče ali cilj (naklad ali razklad tovora ali sedež podjetja) v Sloveniji ali v eni izmed naslednjih hrvaških županij:

Medžimurska županija (izjema velja že po obstoječi prometni ureditvi),

Varaždinska županija (izjema velja že po obstoječi prometni ureditvi),                

Koprivniško-Križevska županija,

Bjelovarsko-Bilogorska županija,

Virovitiško-Podravska županija,

Požeško-Slavonska županija,

Brodsko-Posavska županija,

Osiješko-Baranjska županija,

Vukovarsko-Sremska županija,

kar je na kratko navedeno tudi na cesti, na dopolnilni tabli (Varaždin, Medžimurje, Koprivnica, Bjelovar, Slavonija), so nas obvestili iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Grafični prikaz dopolnjene prometne ureditve na MP Petišovci:

V letu 2019, natančno 1. 6., je Direkcija RS za infrastrukturo na najbolj s tranzitnim tovornim prometom obremenjenih cestnih izvedla ukrepe, ki so le-tega preusmerili na vzporedno avtocestno omrežje, ki predstavlja varnejšo cestno povezavo z boljšimi prometno tehničnimi elementi.

Ukrepi so bili izvedeni na cestah: Jelšane – Postojna (G1-6) in Starod – Kozina (G1-7) ter nekaterih glavnih in regionalnih cestah v severovzhodnem delu Slovenije.

V začetku avgusta leta 2019, je nato DRSI ukrepe prilagodila oziroma dopolnila na način, da je pri tem upoštevala potrebe gospodarstva in kakovost bivanja lokalnega prebivalstva.

 

Novica iz leta 2019: V Republiki Hrvaški so objavili Pravilnik o omejitvi prometa tovornih vozil nad 7,5 t, ki omejuje tovorni promet na določenih javnih cestah v Republiki Hrvaški (vir: Narodne novine, št.20/2019).

Med njimi je tudi cesta, ki vodi do mejnega prehoda Petišovci. Celotna novica na povezavi.

Vir: DRSI


Objavljeno 3.2.2021 v/na Promet.si
https://www.promet.si/portal/sl/sprememba-od-a5-do-mp-petišovci-za-tovornjake.aspx




Meritev stanja vozišč z merilnim vozilom - marec in april 2024

26.3.2024, Promet.si

Od petka, 29. marca do 9. aprila bodo izvajali meritve stanja vozišč na avtocestah in hitrih cestah. 

18 let - Prometnoinformacijskega centra

14.3.2024, Promet.si

18 let – Polnoletni Prometno-informacijski center – 15. 3. 2024

18 let Prometnoinformacijskega centra 15. 3. 2024

14.3.2024, Promet.si

Promet vsak posameznik dojema po svoje. Poznamo različne vrste prometa: cestni, pomorski, letalski, železniški… Z razvojem infrastrukture, globalne družbe in tehnologije pa so postale pomemben del tudi prometne informacije.

Sferično snemanje vozišča na gorenjski avtocesti

6.3.2024, Promet.si

Meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja bodo izvajali na A2, in sicer med priključkoma Kranj zahod in Vodice, v obe smeri. Meritve bodo potekale v petek, 8. 3., med 9.30 in 14. uro.

Avstrija - priporočila kolegov ASFINAG - napoved snega

23.2.2024, Promet.si

 Konec tega tedna (23., 24. in 25. februarja 2024), je napovedan dež in sneg do nižin, kar lahko povzroči oviran promet na cestah. Med bolj obremenjenimi območji je Brenner, na avtocesti Tauern, predeli severne Tirolske in Koroške. 



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani