Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Sanacija predora Jasovnik

11. maj 2016, Promet.si, Novice, Promet

13. maj 2016: v predoru Jasovnik proti Ljubljani sta odprta vozni in prehitevalni pas, ostaja omejitev hitrosti 80 km/h. Do dokončne sanacije v požaru poškodovane opreme in objekta so predvidena še nekatera dela.


13. maj 2016: v predoru Jasovnik proti Ljubljani sta odprta vozni in prehitevalni pas, ostaja omejitev hitrosti 80 km/h. Do dokončne sanacije v požaru poškodovane opreme in objekta so predvidena še nekatera dela.

12. maj: štajerska avtocesta je med priključkoma Vransko in Trojane proti Ljubljani ponovno odprta. V predoru Jasovnik zaradi odstranjevanja posledic požara ostaja zaprt vozni pas proti Ljubljani.

Odpravili so najnujnejše ukrepe za sprostitev prometa po enem voznem pasu z omejenim obratovanjem predora. Tako so danes dne, 12 maja ob cca. 5:05 odprli AC odsek Vransko - Trojane. Promet so spustili po prehitevalnem pasu. Vožnja skozi predor Ločica in Jasovnik je omejena na 60 km/h. O nadaljevanju sanacije vas bomo sprotno obveščali.

Ljubljana, 11. maj

V predoru Jasovnik je danes ob 5. uri v smeri Ljubljane zaradi okvare turbine zagorelo slovensko tovorno vozilo, ki je prevažalo pšenico. Nesreča se je zgodila sto metrov pred koncem predora. Vozilo so že odstranili iz predora.Po prvih informacijah poškodovanih v nezgodi ni, je pa po podatkih policije nastalo za več tisoč evrov gmotne škode, poškodovana pa je tudi infrastruktura predora, in sicer električna napeljava, kamere in zaščitna obloga, na stropu predora pa je nastala večja odprtina zaradi vročine.Vodja Darsove avtocestne baze Vransko Jana Vrhovnik je danes v izjavi za medije v Čepljah pri Vranskem povedala, da o škodi v predoru Jasovnik še ne more govoriti, saj komisija še pregleduje poškodbe, ki so nastale na voznih konstrukcijah, talnih obokih in elektrostrojni opremi. Ujeta vozila so delavci Darsa rešili s preusmeritvijo po avtocesti v smeri Maribora. Zato so za kratek čas zaprli avtocesto v smeri proti Mariboru. Promet proti Mariboru je bil sproščen takoj, ko so bila rešena ujeta vozila.

Avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami je vse od nesreče zaprt, po besedah Vrhovnikove pa so vozniki upoštevali rdečo luč pred predorom, ki se je prižgala ob izbruhu požara. V času sanacije predora Jasovnik bo ta avtocestni odsek zaprt. Po besedah Vrhovnikove bo popolna zapora veljala vsaj še en dan.

Odsek med Vranskim in Blagovico sicer vse od 3. maja vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj zaradi del popolnoma zaprejo, promet je v tem času preusmerjen na regionalno cesto. Popolne nočne zapore tega odseka bodo trajale predvidoma do 17. maja, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Obvoz je urejen po vzporedni regionalni cesti od avtocestnega priključka Vransko do priključka Trojane, so še sporočili z Darsa. Danes gneča nastaja tudi na vzporedni cesti, tako da so obvozi za osebna vozila mogoči po cesti Celje-Laško-Zidani Most ali Šempeter-Prebold-Trbovlje ter naprej proti Litiji ali Moravčam. Dars vsem uporabnikom svetuje, da vozijo strpno, upoštevajo prometno signalizacijo ter sproti preverjajo aktualne prometne informacije.


Objavljeno 11.5.2016 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/sanacija-predora-jasovnik.aspx




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani