Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 18. marca

10. marec 2016, Promet.si, Novice, Promet

V petek popoldne ter v soboto in nedeljo dopoldne je pričakovati nekoliko povečan promet predvsem iz večjih mest proti turističnim krajem, v nedeljo popoldne pa v obratni smeri.


V petek popoldne ter v soboto in nedeljo dopoldne je pričakovati nekoliko povečan promet predvsem iz večjih mest proti turističnim krajem, v nedeljo popoldne pa v obratni smeri.

V ponedeljek in torek, 14. in 15. marca, je praznik na Madžarskem, zato od torka popoldne do srede pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Madžarsko ter na avtocestnih počivališčih.

Zaradi prireditev v Planici prihodnji konec tedna, med 17. in 20. marcem, že sedaj opozarjamo na povečan promet na tem območju.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Odsek Črni Kal–Srmin bo proti Kopru zaprt v noči na torek (14./15. marec) ter v noči na četrtek (16./17. marec). Promet iz smeri Ljubljane proti Kopru bo med popolno zaporo sedemkilometrskega odseka, ki bo trajala od 20. do 5. ure zjutraj, voden prek avtocestnega priključka Črni Kal na vzporedno regionalno cesto Črni Kal–priključek Srmin. Zapora je potrebna zaradi večje sanacije prezračevalnega sistema v predoru Dekani, ki bo opravljena v času najmanjšega prometa.

PREDOR KARAVANKE

Zaradi vzdrževalnih del bo promet skozi predor potekal izmenično enosmerno, v intervalih s čakanjem pred predorom približno 30 minut: v petek, 11. marca, med 7. in 15. uro, od ponedeljka, 14. marca, do četrtka, 17. marca, med 7. in 16. uro ter v petek, 18. marca, med 7. in 15. uro.

POSEBNOSTI

V soboto in nedeljo, 12. in 13. marca, je na štajerski avtocesti med Vranskim in Žalcem predvideno sferično snemanje in lasersko skeniranje avtoceste. Snemanje vozišč se bo izvajalo pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem.

V nedeljo, 13.03.2016 je predviden tudi oviran promet na AC A1 Dramlje-Slovenske Konjice-Dramlje med 12.30 in 18.00 uro, zapirali se bodo tudi uvozi na AC priključek Dramlje smer Maribor in smer Ljubljana ter uvoz na AC priključek Slov. Konjice smer Maribor in smer Ljubljana v času prehoda snemalnega vozila mimo priključka. Pričakujemo zgoščen promet v času snemanja, v slučaju slabega vremena se snemanje ne bo izvajalo.

NAPOTKI

V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:

- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;

- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;

- spletna stran: www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;

- Twiter @DARS_si;

- Facebook Vozimo pametno: https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;

- mobilna aplikacija DarsPromet (DarsTraffic).

Predlagamo tudi spremljanje prometnih informacij prek radijskih postaj ter dosledno upoštevanje spremenljive prometno-informativne signalizacije.

Srečno in previdno vožnjo!


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani