Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 5. februarja

28. januar 2016, Promet.si, Novice, Promet

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, in sicer v petek in soboto iz mestnih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. V nekaterih predelih Avstrije in Češke se že začenjajo zimske počitnice.


Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, in sicer v petek in soboto iz mestnih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. V nekaterih predelih Avstrije in Češke se že začenjajo zimske počitnice.

Ob poslabšanem vremenu (sneg, dež), se zmanjša tudi vaša vidnost. Posebej bodite previdni, če ima vaš avto t.i. dnevne luči, ki svetijo samo spredaj. Ob slabši vidljivosti prižgite luči sami.

Ker se bliža čas pustnih prireditev, voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Obenem opozarjamo tudi na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola ter na dosledno upoštevanje omejitev hitrosti.

PREDOR KARAVANKE

Predvidoma s 1. februarjem bodo stekla vrtalna dela v okviru geoloških, geotehničnih in hidrogeoloških raziskav za namen zgraditve druge cevi karavanškega predora. Zato bo predor čez dan trikrat zaprt iz Slovenije proti Avstriji v trajanju 30 minut (od 7. do 7.30, od 15. do 15.30 ter od 23. do 23.30 ure), ponoči pa bo popolna zapora predora (v obe smeri) za 60 minut (med 1. in 4. uro zjutraj).

Od 1. februarja bo veljal nekoliko spremenjen potek izrednih prevozov skozi predor Karavanke. Zaradi del na avstrijski strani bo namreč zadnji večerni prehod izrednih prevozov iz smeri Avstrije v Slovenijo med ponedeljkom in petkom po novem ob 21.30 uri in ne več ob 20. uri kot doslej. Ukrep bo veljaven do sredine poletja. Drugi dosedanji termini izrednih prevozov ostajajo nespremenjeni (proti Avstriji med torkom in soboto ob 1. uri zjutraj ter proti Sloveniji med ponedeljkom in petkom ob 9. uri ter ob 23. uri, s tem da je ob ponedeljkih še dodaten termin ob polnoči). Za čas izrednih prevozov (če seveda so) je predor za druga vozila zaprt za predvidoma od 20 do 30 minut.

MEJNI PREHODI

Stari mejni prehod Šentilj (na regionalni cesti) je odprt za osebna vozila vsak dan med 6. in 22. uro. Za vožnjo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkom Šentilj in mejnim prehodom Šentilj je znova obvezna slovenska vinjeta v času, ko je stari mejni prehod Šentilj odprt.

Do 24. februarja do 16. ure je predvidena zapora državne ceste DC201 MP Požane/Sočerga. Obvoz je predviden preko MP Kaštel/Dragonja.

NAPOTKI

Telefoniranje med vožnjo ni le nespametno, ampak tudi zelo nevarno. Voznik, ki med vožnjo uporablja telefon, je manj zbran in zato nevaren tudi za vse druge udeležence v cestnem prometu. Zato bodimo vsaj med vožnjo nedosegljivi, saj se sicer lahko zgodi, da bomo za vedno nedosegljivi. Policija je sicer lani voznikom, ki so telefonirali med vožnjo, napisala približno 20.000 glob, zagrožena kazen je 120 evrov.

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Srečno vožnjo!


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani