Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 20. novembra

12. november 2015, Promet.si, Novice, Promet

Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost, vlago ter daljše zavorne poti.


Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost, vlago ter daljše zavorne poti.

S 15. novembrom je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu v Sloveniji obvezna predpisana zimska oprema. Voznikom priporočamo, da pravočasno pripravijo svoja vozila.

Tudi ta konec tedna bo v znamenju Martinovanj. Če boste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

PREDVIDENA DELA:

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku med Vrhniko in Logatcem bo na območju viadukta Verd proti Kopru v soboto, 14. novembra, predvidoma med 12.00 in 17.00, zaradi sanacije vozišča promet v dolžini približno 1 kilometra urejen zgolj po enem pasu.

Na odseku med priključkom Vrhnika in cestninsko postajo Log proti Ljubljani bo v soboto, 14. novembra, predvidoma med 6.00 n 23.00, promet zaradi sanacije vozišča v razdalji nekaj manj kot 1 kilometer urejen zgolj po enem pasu.

Na odseku Logatec–Unec je bila zapora zaradi obnove vozišča med počivališčem Lom in Ivanjim Selom proti Kopru odstranjena, medtem ko bo proti Ljubljani promet predvidoma do 23. novembra v dolžini nekaj več kot 3 kilometre zaradi zamenjave jeklenih varnostnih ograj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Med razcepom Slivnica in priključkom Maribor - center poteka obnova približno 4 kilometrov vozišča, zato je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Dela bodo zaključna predvidoma sredi decembra. Na razcepu Slivnica je zaprt uvoz iz smeri Ptuja proti Rogozi, zaprt je tudi priključek Rogoza proti Mariboru.

Na odseku Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice poteka obnova vozišča, zato promet v dolžini nekaj manj kot 4 kilometre poteka po dveh zoženih pasovih v smeri iz Maribora proti Ljubljani. Zapora bo odstranjena v soboto, 14. novembra.

MEJNI PREHODI

Stari mejni prehod Šentilj (na regionalni cesti Šentilj–MP Šentilj) je zaprt v obe smeri za ves promet. Obvoz po štajerski avtocesti med državno mejo in priključkom Šentilj je možen tudi brez slovenske vinjete. V Avstriji je za obvoz po avtocesti potrebna vinjeta.

PRIREDITEV

V soboto, 14. novembra, bo promet v Litiji in njeni okolici oviran zaradi prireditve od Litije do Čateža.

NAPOTKI

Vozniki v primeru megle zmanjšate hitrost, prižgete meglenke in povečate varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani