Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 6. novembra

29. oktober 2015, Promet.si, Novice, Promet

Ob zaključku jesenskih počitnic in 1. novembru, bo konec tedna povečan promet v smeri različnih krajev ter v okolici pokopališč. Predvsem na začetku prihodnjega tedna pa je pričakovati spet izrazitejše dnevne prometne konice.


Ob zaključku jesenskih počitnic in 1. novembru, bo konec tedna povečan promet v smeri različnih krajev ter v okolici pokopališč. Predvsem na začetku prihodnjega tedna pa je pričakovati spet izrazitejše dnevne prometne konice.

Na posameznih mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo so ob večjem številu prebežnikov možne zapore in daljše čakalne dobe.

Voznike opozarjamo na slabšo vidljivost, meglo, vlago in zato spolzko cestišče ter daljše zavorne poti. Vse to na cestah zahteva dodatno previdnost.

PREDVIDENA DELA:

LJUBLJANSKA OBVOZNICA

V tripasovnem predoru Golovec na vzhodni ljubljanski obvoznici bo v cevi proti Mariboru do 30. novembra do 22.00 zaradi del zaprt en pas. Čez praznike zapore zaradi del ne bo. V torek, 3. novembra, se bodo dela, ki med drugim zaobjemajo izvedbo sistema video nadzora, obnovo opreme, začela v cevi proti Malencam/Dolenjski, zato bo do predvidoma 7. novembra zaprt en pas.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Logatec–Unec poteka obnova smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom, zato bo promet predvidoma do 12. novembra v razdalji približno 5 kilometrov potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Kopru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Do 12. novembra bo ponoči med 21. in 5. uro, promet proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Med priključkoma Trojane in Blagovica bodo proti Mariboru zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe v predoru Trojane do 1. novembra zjutraj popolne zapore avtoceste, in sicer vsako noč med 21. in 6. uro. Promet bo v času zapor v smeri Maribora v dolžini približno 9 km preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Od 1. novembra zvečer bodo zaradi navedenih del potrebne še nočne zapore proti Ljubljani, ki bodo trajale med 20.00 in 5.00, zaključile se bodo 5. novembra zjutraj, promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Izjema bo 1. november, ko bo odsek zaprt šele ob 22.00.

Na odseku med Vranskim in Šentjakobom bodo predvidoma do 8. novembra krpali vozišče. Zapirali bodo posamezne pasove v smeri Ljubljane in Maribora. Večino del bodo, če bo vreme primerno, opravili ob sobotah in nedeljah.

Na odseku Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice poteka obnova vozišča, zato promet v dolžini nekaj manj kot 4 kilometre poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Dela bodo zaključena predvidoma sredi novembra.

Na odseku Maribor (Ptujska)–Slivnica poteka obnova približno 4 kilometrov vozišča, zato je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Dela bodo zaključna predvidoma sredi decembra. Na razcepu Slivnica je zaprt uvoz iz smeri Ptuja proti Rogozi, zaprt je tudi priključek Rogoza proti Mariboru.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Med priključkoma Lesce in Jesenice - zahod poteka obnova vozišča, zato bo promet predvidoma do vključno 30. oktobra urejen v razdalji približno 8 kilometrov po polovici avtoceste, po enem pasu v obe smeri. Zaprti so uvoz in izvoz na priključku Jesenice - vzhod/Lipce v smeri Ljubljane ter počivališče Lipce v navedeni smeri. V soboto, 31. oktobra, bodo večino zapore odstranili, tako da bosta v tretji fazi del, ki bo potekala predvidoma najpozneje do sredine novembra, v dolžini nekaj sto metrov zaprta zgolj prehitevalna pasova v obe smeri na območju priključka Jesenice – vzhod/Lipce. Sicer pa bo priključek od 31. oktobra znova v celoti odprt za promet, ravno tako počivališče Lipce.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica bo promet zaradi obnove vozišča v dolžini približno 6 kilometrov urejen predvidoma do sredine novembra po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh pasovih v smeri prometne konice in po enem v nasprotni, na priključku Višnja Gora bo v smeri Novega mesta predvidoma do sredine novembra zaprt uvoz na avtocesto. Do predvidoma 7. novembra bo na tem odseku zaradi del zaprto tudi počivališče Podsmreka.

GLAVNE IN REGIONALNE CESTE

Zaradi del je zaprta regionalna cesta Vodice–Moste na relaciji Žeje pri Komendi–Moste. Obvoz za vozila do 7,5t je urejen po regionalni cesti Vodice–Sp. Brnik, za tovorna vozila nad 7,5t pa prek priključka Brnik.

NAPOTKI

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center na tel. 1970. Želimo vam prijetno in varno vožnjo.

Prazniki in omejitve

V soboto, 31. oktobra, in v nedeljo, 1. novembra 2015, med 8. in 21. uro veljala prepoved prometa za tovorna vozila in skupino vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, traktorje, motokultivatorje, delovne stroje in vprežna vozila na cestah, kot jih določa 4. člen odredbe.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani