Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 30. oktobra

21. oktober 2015, Promet.si, Novice, Promet

Pred učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol so enotedenske jesenske počitnice, ki se uradno začnejo v ponedeljek, 26. oktobra, zato je že ta konec tedna lahko pričakovati povečan promet v smeri turističnih krajev. V nedeljo, 25. oktobra, bo v Ljubljani in njeni okolici potekal tekaški maraton, zato bodo zaprte posamezne ceste in mestne ulice ter nekateri izvozi s severne obvoznice H3.


Pred učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol so enotedenske jesenske počitnice, ki se uradno začnejo v ponedeljek, 26. oktobra, zato je že ta konec tedna lahko pričakovati povečan promet v smeri turističnih krajev. V nedeljo, 25. oktobra, bo v Ljubljani in njeni okolici potekal tekaški maraton, zato bodo zaprte posamezne ceste in mestne ulice ter nekateri izvozi s severne obvoznice H3.

Bliža se 1. november, zato je že v prihodnjih dneh pričakovati povečan promet v smeri pokopališč in njihovi okolici.

Na posameznih mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo so ob večjem številu prebežnikov možne zapore in daljše čakalne dobe.

V petek, 23. oktobra, je praznik na Madžarskem, v ponedeljek, 26. oktobra, pa v Avstriji, zato je pričakovati povečano število tovornih vozil zlasti na A1 od Italije proti Madžarski ter pred mejnimi prehodi z Avstrijo.

Voznike opozarjamo na slabša vidljivost, meglo, vlago in posledično spolzko cestišče, kar zahteva dodatno previdnost na cestah.

PREDVIDENA DELA:

LJUBLJANSKA OBVOZNICA

Promet skozi predor Golovec na vzhodni obvoznici bo predvidoma v nočeh na soboto in nedeljo (24./25. in 25./26. oktober) zaradi izvedbe glavnega pregleda v posamezni cevi potekal zgolj po enem pasu; uporabniki bodo smeri zapore pravočasno obveščeni prek Prometno-informacijskega centra.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku med Vrhniko in Logatcem bo prek viadukta Verd proti Kopru v soboto, 24. oktobra, predvidoma med 7. In 17. uro zaradi del zaprt prehitevalni pas, tako da bo promet potekal po voznem in počasnem pasu v dolžini nekaj manj kot 2 kilometra. V nedeljo, 25. oktobra, pa bosta proti Kopru zaprta vozni in počasni pas, tako da bo promet predvidoma med 7. in 20. uro potekal zgolj po prehitevalnem pasu.

Na odseku Logatec–Unec poteka obnova smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom, zato bo promet predvidoma do 12. novembra v razdalji približno 5 kilometrov potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Kopru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Med 22. oktobrom in 12. novembrom bo ponoči med 21. in 5. uro, promet proti Kopru urejen zgolj po enem pasu, ravno tako konec tedna, od sobote, 24. 10., od 15 ure do ponedeljka, 26. 10., do 5 ure zjutraj.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odsekih Krtina–Domžale in Domžale–Šentjakob v smeri proti Mariboru poteka sanacija vozišča. Predvidoma do četrtka, 29. oktobra, bo na priključku Domžale zaprt uvoz proti Mariboru. V soboto, 24. oktobra, bo promet preusmerjen na odstavni pas in bo potekal samo po enem pasu do ponedeljka, 26. oktobra, do 10. ure, ko bosta vzpostavljena dva zožena pasova do predvidoma četrtka, 29. oktobra.

Med priključkoma Trojane in Blagovica bodo proti Mariboru zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe v predoru Trojane od 26. oktobra do predvidoma 31. oktobra popolne zapore avtoceste, in sicer vsako noč med 21. in 6. uro. Promet bo v času zapor v smeri Maribora v dolžini približno 9 km preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. V začetku novembra bodo zaradi navedenih del potrebne še enotedenske nočne zapore proti Ljubljani.

Na odseku Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice poteka obnova vozišča, zato promet v dolžini nekaj manj kot 4 kilometre poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra. Dela bodo zaključena predvidoma sredi novembra.

Na odseku Maribor (Ptujska)–Slivnica poteka obnova približno 4 kilometrov vozišča, zato je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh pasovih v smeri prometne konice in po enem v nasprotni. Dela bodo zaključna predvidoma sredi novembra.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi gradnje protihrupnih ograj poteka v razdalji približno 9 kilometrov po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Dela bodo zaključena predvidoma do konca oktobra.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Predor Šentvid bo v prihodnjem tednu ponoči zaprt v smeri Ljubljane, vključno s priključno cevjo s Celovške ceste (v nočeh na torek, sredo in četrtek, med 20. in 5.30).

Med priključkoma Lesce in Jesenice - zahod poteka obnova vozišča, zato bo promet predvidoma do 8. novembra urejen v razdalji približno 8 kilometrov po polovici avtoceste, po enem pasu v obe smeri. Zaprti so uvoz in izvoz na priključku Jesenice – vzhod/Lipce v smeri Ljubljane ter počivališče Lipce v navedeni smeri. Mimo delovišča je omogočen promet samo vozilom največje dovoljene širine 3,3 metra.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica bo promet zaradi obnove vozišča v dolžini približno 6 kilometrov urejen predvidoma do 20. novembra po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh pasovih v smeri prometne konice in po enem v nasprotni.

GLAVNE IN REGIONALNE CESTE

Predvidoma do 23. oktobra je zaprta glavna cesta Ilirska Bistrca–Ribnica–Pivka med Ilirsko Bistrico in Topolcem ter do 28. oktobraregionalna cesta Pivka–Knežak–Ilirska Bistrica, v Pivki. Obvozi so urejeni.

Predvidoma do konca oktobra je zaradi del zaprta regionalna cesta Vodice–Moste na relaciji Žeje pri Komendi–Moste. Obvoz za vozila do 7,5t je urejen po regionalni cesti Vodice–Sp. Brnik, za tovorna vozila nad 7,5t pa prek priključka Brnik.

NAPOTKI ZA VARNO VOŽNJO

Megla je značilna zlasti za jesen in voznikom zelo otežuje vožnjo. Zato ob megli zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center na tel. 1970.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani