Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 16. oktobra 2015

8. oktober 2015, Promet.si, Novice, Promet

Konec tedna je napovedano razmeroma slabo vreme, z burjo na Primorskem, zato ni več pričakovati dodatno povečanega prometa na primorski avtocesti A1.


Konec tedna je napovedano razmeroma slabo vreme, z burjo na Primorskem, zato ni več pričakovati dodatno povečanega prometa na primorski avtocesti A1.

Ker bo zaradi del tudi ta konec tedna proti Mariboru zaprta štajerska avtocesta A1 na odseku med Blagovico in Trojanami, je zlasti v soboto pričakovati zastoje pred priključkom Blagovica proti Mariboru in zgoščen promet na vzporedni regionalni cesti čez Trojane. Do zastojev pred priključkom Blagovica lahko pride tudi v nedeljo od popoldneva proti večeru.

Voznike opozarjamo na previdnost na cestah, saj nas v jesenskem času velikokrat spremljajo slabša vidljivost, megla, vlaga in posledično spolzko cestišče. Zato je potrebno vzdrževati primerno varnostno razdaljo.

V nedeljo med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

VEČJA DELOVIŠČA NA AVTOCESTAH:

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Logatec–Unec poteka obnova smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom. Promet bo predvidoma do 12. novembra v razdalji približno 5 kilometrov potekal zgolj po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Šentjakob–Domžale promet proti Mariboru v dolžini nekaj sto metrov zaradi sanacije drenažnih asfaltov poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri; od petka popoldan, 9. oktobra, bo promet predvidoma do 18. oktobra potekal zgolj po enem pasu.

Med priključkoma Trojane in Blagovica proti Mariboru bodo zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe do 18. oktobra popolne zapore avtoceste: vsako noč med 21. in 6. uro, ob koncih tedna neprekinjeno od petka od 21. do ponedeljka do 6. ure. Promet bo v času zapor v dolžini približno 9 kilometrov preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Napovedana zapora odseka proti Ljubljani, med 14. in 18. oktobrom, zaradi slabega vremena odpade.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi gradnje protihrupnih ograj poteka v razdalji približno 9 kilometrov po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Dela bodo zaključena do 18. oktobra.

Na odseku Slovenska Bistrica–Slovenske Konjice do začetka novembra poteka obnova smernega vozišča proti Mariboru. Promet poteka v dolžini nekaj manj kot 4 kilometre po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. V sklopu obnove vozišča Sl. Bistrica – Sl. Konjice sta do predvidoma 10. oktobra zaprta tudi priključek Slovenske Konjice proti Mariboru ter uvoz proti Ljubljani. Obvozi so urejeni prek priključkov Celje - center in Slovenska Bistrica - jug.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Med priključkoma Lesce in Jesenice - zahod (Hrušica) promet zaradi obnove vozišča poteka v razdalji približno osmih kilometrov med priključkom Lesce in viaduktom Podmežakla po enem voznem pasu v obe smeri. Zaprta sta uvoz in izvoz na priključku Jesenice – vzhod/Lipce v smeri Ljubljane ter počivališče Lipce - jug. Obvoz je urejen preko priključka Jesenice – zahod/Hrušica. V zapori je omogočen promet samo vozilom največje dovoljene širine 3,3 metra. Dela bodo zaključena predvidoma konec tega meseca.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica promet zaradi obnove približno 6 kilometrov vozišča trenutno poteka zgolj po polovici avtoceste, po treh zoženih pasovih, pri čemer sta dva v smeri prometne konice. Dela bodo potekala predvidoma do 20. novembra. Na priključku Višnja Gora je proti Novemu mestu zaprt uvoz na avtocesto, obvoz je prek priključka Ivančna Gorica. Dela na polovici avtoceste proti Novemu mestu so v zaključni fazi in v prihodnjih dneh se bo začela obnova še smernega vozišča proti Ljubljani.

Na odseku Drnovo–Brežice je v ponedeljek, 12. oktobra, načrtovan začetek sanacije objektov v garancijski dobi in s tem popolna zapora polovice avtoceste; promet bo do 20. oktobra potekal zgolj po polovici avtoceste dvosmerno.

GLAVNE IN REGIONALNE CESTE

Zaprti sta glavna cesta Ilirska Bistrca - Ribnica - Pivka med Ilirsko Bistrico in Topolcem in regionalna cesta Pivka - Knežak - Ilirska Bistrica, v Pivki. Obvozi so urejeni. (Predvideno do 17.10.2015).

Zaprta je regionalna cesta Vodice - Moste na relaciji Žeje pri Komendi - Moste zaradi izgradnje kanalizacije. Obvoz za vsa vozila do 7,5t je urejen po regionalni cesti Vodice - Sp. Brnik, za tovorna vozila nad 7,5t pa preko priključka Brnik. (Predvideno do 31.10.2015).

NAPOTKI ZA VARNO VOŽNJO

V jesenskih dneh so vremenske razmere velikokrat neugodne (megla, dež, nižje temperature), dan se krajša. Spolzko vozišče in slabša vidljivost sta veliki nevarnosti vožnje v jesenskem času. Zato je zelo pomembno, da pri vožnji vseskozi vzdržujemo primerno varnostno razdaljo. Zakon kot varnostno določa najmanj razdaljo, ki jo pri trenutni hitrosti prevozimo v dveh sekundah. Pri 100 kilometrih na uro je približno 55, pri 130 kilometrih na uro pa 72 metrov. Prometne nesreče poleg tudi hudih posledic za njihove udeležence posledično vplivajo še na zaporo avtoceste ali zmanjšano pretočnost ter daljše zastoje.

V primeru zastojev na avtocesti ne pozabimo na pravilno razvrščanje!

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 01/518 8 518.

Policija bo do 11. oktobra po vsej Sloveniji izvajala evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

Želimo vam strpno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani