Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 9. oktobra 2015

1. oktober 2015, Promet.si, Novice, Promet

Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Zaradi praznika v Nemčiji pa v petek in soboto pričakujemo tudi večje število vozil s tujo registracijo.


Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Zaradi praznika v Nemčiji pa v petek in soboto pričakujemo tudi večje število vozil s tujo registracijo.

Še vedno smo v času trgatve ter pospravljanja poljskih pridelkov, zato opozarjamo na povečan promet v smeri vinorodnih območjih ter na možne ovire na cestah. Hkrati je v polnem teku sezona obnavljanja cest, zato svetujemo pozornost pred delovnimi zaporami, predvsem tam, kjer je zaradi zgoščenega prometa pričakovati upočasnjen promet in zastoje.

Voznike opozarjamo tudi na jutranjo meglo, ki jeseni pogosto zmanjšuje vidljivost zato vozite previdno in s primerno varnostno razdaljo.

DELA NA AVTOCESTAH:

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Logatec – Unec poteka obnova smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom. Promet bo predvidoma do 12. novembra v razdalji približno petih kilometrov potekal zgolj po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozilom širine največ 3,25 metra.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Domžale - Šentjakob v smeri Maribora bodo v petek, 02. oktobra po 18. uri zaprli odstavni in vozni pas, promet bo potekal samo po prehitevalnem pasu do nedelje zvečer, 4. oktobra.

Zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe bodo na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Blagovica:

- proti Ljubljani popolne nočne zapore do 2. oktobra in vsako noč med 20:00 uro zvečer in 5:00 uro naslednjega dne,

- proti Mariboru pa bodo popolne nočne zapore od 2.10. do 18.10. in vsako noč med 21.00 in 6:00 uro naslednjega dne.

Čez vikend bo avtocesta med Blagovico in Trojanami v smeri Maribora zaprta od petka od 21.00 ure do ponedeljka do 6:00 ure. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi gradnje protihrupnih ograj poteka v razdalji približno devetih kilometrov po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste.

Na odseku Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice poteka obnova smernega vozišča proti Mariboru. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. V sklopu obnove vozišča Sl. Bistrica – Sl. Konjice je zaprt tudi priključek Slovenske Konjice. Dela bodo do sobote, 10. oktobra. Predvidena je obnova vseh štirih krakov priključka Slovenske Konjice.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

V petek, 2. oktobra bo spremenjen potek prometa na odseku med priključkoma Lesce in Jesenice – zahod/Lipce. Promet zaradi obnove vozišča poteka v razdalji približno osmih kilometrov med priključkom Lesce in viaduktom Podmežakla potekal po enem voznem pasu v obe smeri. Zaprta bosta uvoz in izvoz na priključku Jesenice – vzhod/Lipce v smeri Ljubljane ter počivališče Lipce - jug. Zaradi zaprtega uvoza in izvoza v priključku Jesenice –vzhod/Lipce bo obvoz urejen preko priključka Jesenice – zahod/Hrušica. V zapori je omogočen promet samo vozilom največje dovoljene širine 3,3 metra. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do 31.10. 2015.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica promet zaradi obnove približno šestih kilometrov vozišča poteka zgolj po polovici avtoceste, po treh zoženih pasovih, pri čemer sta dva v smeri prometne konice. Na priključku Višnja Gora je proti Novemu mestu zaprt uvoz na avtocesto, obvoz je preko priključka Ivančna Gorica. V smeri Novega mesta bo promet potekal samo po enem voznem pasu, od sobote zgodaj zjutraj do ponedeljka do 12.00 ure.

Na odseku Drnovo - Brežice bosta zaradi sanacije vozišča v garancijski dobi na viaduktu Čatež do 7. oktobra zaprta odstavni in vozni pas, v drugem terminu pa bo zaprt prehitevalni pas.

NAPOTKI ZA VARNO VOŽNJO

Vožnja v vetrovnih razmerah, predvsem v primeru burje, zahteva posebno previdnost. V nadaljevanju navajamo ukrepe, ki so, izvedeni na primorskih cestah v primeru burje:

1. stopnja: hitrost vetra 80-100 km/h oz. 22-28 m/s, zapora za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton, za ostala vozila omejitev hitrosti na 40 km/h;

2. stopnja: hitrost vetra 100-130 km/h oz. 28-35 m/s, zapora za kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami in hladilniki, za ostala vozila omejitev hitrosti na 40 km/h;

3. stopnja: hitrost vetra 130-150 km/h oz. 36-41 m/s, zapora za kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami in hladilniki ter avtobuse, za ostala vozila omejitev hitrosti na 40 km/h;

4. stopnja: hitrost vetra nad 150 km/h oz. nad 41 m/s: zapora za vsa vozila.

Predlagamo pozorno spremljanje prometne signalizacije, ki obveščajo o hitrosti vetra in stopnji zapore, pričakujete lahko tudi nepričakovane sunke vetra. Zmanjšajte hitrost vožnje, izogibajte se prehitevanju, priporočamo večjo varnostno razdaljo in spremljanje prometnih informacij.

Razmere na cestah so na voljo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 01/518 8 518.

Želimo vam srečno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani