Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 2. oktobra

24. september 2015, Promet.si, Novice, Promet

Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Še vedno ponekod poteka trgatev, kar vpliva predvsem na povečan promet med Ljubljano in vinorodnimi okoliši Dolenjske in Štajerske. Upočasnjen promet in zastoje je pričakovati v območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov.


Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Še vedno ponekod poteka trgatev, kar vpliva predvsem na povečan promet med Ljubljano in vinorodnimi okoliši Dolenjske in Štajerske. Upočasnjen promet in zastoje je pričakovati v območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov.

Na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo so ob večjem številu prebežnikov možne zapore in daljše čakalne dobe.

Voznike opozarjamo tudi na jutranjo meglo, ki zahteva dodatno previdnost na cestah.

DELA NA AVTOCESTAH:

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Logatec – Unec poteka obnova nekaj več kot štirikilometrskega smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom. Promet bo predvidoma do 12. novembra v razdalji približno pet kilometrov potekal zgolj po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Skozi delovno zaporo je omogočen prevoz vozil širine največ 3,25 metra.

Zaradi postavitev prometne signalizacije na razcepu Nanos v smeri Kopra, bo promet v soboto, 26. in nedeljo, 27. septembra po 12. uri potekal izmenično po voznem ali prehitevalnem pasu.

V nedeljo, 27. septembra bo promet po 12. uri potekal izmenično (vozni-prehitevalni). Zaradi potreb postavitve prečne nosilne konstrukcije – teža 3 ton in dolžine 14 m, je zaradi zagotovitve prometne varnosti, potrebna kratkotrajna prekinitev prometa do 20 minut, da se preko vozišča postavi nosilec in delno pritrdi, vsa ostala dela pritrditve bodo potekala pod zaporo voznega ali prehitevalnega pasu. Dolžina zapore bo 100 m.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Domžale - Šentjakob v obe smeri promet poteka po dveh zoženih pasovih do petka, 25. septembra, ko se po 18. uri zapora spremeni. Promet v obe smeri bo potekal samo po prehitevalnem pasu do nedelje zvečer, 27. septembra.

V smeri Maribora bo predvidoma od 27. septembra do 2. oktobra promet potekal po dveh zoženih pasovih.

V petek, 02. oktobra po 18. uri (zapora odstavnega, voznega pasu), promet bo potekal samo po prehitevalnem pasu do nedelje zvečer 4. oktobra.

Zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe bodo na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Blagovica proti Ljubljani popolne nočne zapore do 5. Oktobra, in sicer vsako noč med 20. uro zvečer in 5. uro naslednjega dne. Ob koncu tedna bo zapora od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure. Zaprta sta tudi uvoza Trojane v obe smeri. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Predvidoma med 5. in 18. oktobrom bo zapora proti Mariboru.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka v razdalji približno devet kilometrov po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Graditev protihrupnih ograj bo sicer na odseku med Celjem in Dramljami potekala do začetka oktobra.

Na odseku Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice poteka obnova približno štirikilometrskega smernega vozišča proti Mariboru. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste. V sklopu obnove vozišča Sl. Bistrica – Sl. Konjice se bo obnavljal tudi priključek Slovenske Konjice. V ta namen bo popolna zapora priključka predvidoma od sobote, 26. septembra do sobote, 10. oktobra. Predvidena je obnova vseh štirih krakov priključka Slovenske Konjice.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica promet zaradi obnove približno šest kilometrov vozišča poteka zgolj po polovici avtoceste, po treh zoženih pasovih, pri čemer sta dva v smeri prometne konice. Na priključku Višnja Gora je proti Novemu mestu zaprt uvoz na avtocesto, obvoz je prek priključka Ivančna Gorica. V smeri Novega mesta bo promet potekal samo po enem voznem pasu in sicer od sobote zgodaj zjutraj do ponedeljka do 12.00 ure. Enako je bilo zadnji vikend.

Na odseku Drnovo - Brežice bosta zaradi sanacije vozišča v garancijski dobi na viaduktu Čatež v času med 28. septembrom in 7. oktobrom naprej zaprta odstavni in vozni pas, v drugem terminu pa bo zaprt prehitevalni pas.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Lesce in Jesenice - vzhod promet zaradi obnove vozišča poteka v razdalji približno pet kilometrov med galerijo Moste in priključkom Lipce zgolj po enem pasu v obe smeri. Zaprt je priključek Jesenice - vzhod proti Avstriji (izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane ter uvoz nanjo v smeri Avstrije). Obvoz je možen prek priključkov Lesce ali Jesenice - zahod. Mimo delovne zapore je omogočen promet samo vozilom največje dovoljene širine 3,3 metra. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do konca oktobra.

VREME

Vse do konca tedna se obeta spremenljivo postopno oblačno vreme s padavinami. Čez vikend se bo vreme izboljšalo ter zjasnilo. V začetku novega tedna bo povečini sončno in suho, zjutraj bo po nižinah megla. Jutranje temperature okoli 10, čez dan do 20 stopinj C.

NAPOTKI ZA VARNO VOŽNJO

Megla je pogost pojav predvsem v jesenskem času ter zmanjšuje vidljivost. Ob megli velja upoštevati naslednje napotke: zmanjšanje hitrosti, pravilna uporaba meglenk in povečanje varnostne razdalje. Posebno pozorni moramo biti na območjih, kjer potekajo dela. Zaradi megle so namreč oznake in naprave za usmerjanje prometa pogosto težje razpoznavne.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 01/518 8 518.

Želimo vam strpno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani