Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 4. septembra

27. avgust 2015, Promet.si, Novice, Promet

Avgust se zaključuje, toda poletne turistične sezone še ni konec, saj v večjih nemških deželah in Italiji šolske počitnice trajajo vse do sredine septembra. Zato je tudi ta konec tedna, ko je napovedano lepo vreme, na naših cestah pričakovati močno povečan promet.


Avgust se zaključuje, toda poletne turistične sezone še ni konec, saj v večjih nemških deželah in Italiji šolske počitnice trajajo vse do sredine septembra. Zato je tudi ta konec tedna, ko je napovedano lepo vreme, na naših cestah pričakovati močno povečan promet.

Prometno najbolj obremenjene bodo:

• primorska avtocesta A1 ter ceste, ki povezujejo slovensko in hrvaško Istro, v obe smeri (ter mejni prehodi Dragonja, Sečovlje, Starod, Jelšane in Sočerga),

• gorenjska avtocesta A2 pred predorom Karavanke proti Avstriji,

• ljubljanska zahodna (A2) in južni obvoznica (A1) proti Obali,

• občasno lahko še vedno pride do zastojev tudi na podravski avtocesti A4 in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Glavnino povečanega prometa je pričakovati predvsem v soboto skozi dan in nedeljo popoldne, vendar bo promet povečan že v petek, predvsem od ljubljanske obvoznice proti Obali, nekoliko lahko tudi v ponedeljek, ko se bodo tuja vozila priključila že precej močnejši običajni jutranji in popoldanski prometni konici.

Bliža se začetek novega šolskega leta, zato naj bodo vozniki še posebej previdni na območju šol in vrtcev ter tudi pred prehodi za pešce in v bližini avtobusnih postajališč.

Do 27. avgustom je zaradi sejma pričakovati povečan promet v Gornji Radgoni in okolici.

Zaradi Strateškega foruma na Bledu med 31. avgustom in 1. septembrom 2015, vozniki lahko pričakujejo občasno povečan promet na območju letališča Jožeta Pučnik, na relaciji Brnik - Podtabor – Bled, na Bledu in v njegovi okolici zaradi udeležencev. Največ prometa ter vozil s prednostjo pričakujemo predvsem na relaciji Brnik – Podtabor – Bled. Voznike seznanjamo, da so dolžni ob srečanju vozil s spremstvom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neovirano vožnjo.

VEČJA DELA NA AVTOCESTAH

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica promet zaradi obnove približno šest kilometrov vozišča poteka zgolj po polovici avtoceste, po treh zoženih pasovih, pri čemer sta v jutranji konici proti Ljubljani vzpostavljena dva vozna pasova in eden proti Novemu mestu, dopoldan se zapora prestavi v dva vozna pasova proti Novemu mestu in enega proti Ljubljani. Na priključku Višnja Gora je proti Novemu mestu zaprt uvoz na avtocesto, obvoz je prek priključka Ivančna Gorica. Dela bodo zaključena do 11. oktobra.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na štajerski avtocesti bo zaradi del v soboto, 29. in nedeljo, 30. avgusta dopoldne zaprt vozni pas za priključkom Celje – vzhod proti Mariboru.

Na štajerski avtocesti zaradi poškodb cestišča med Ljubljano in Krtino načrtujejo nujna popravila in zapore posameznih voznih pasov. Ko bodo usklajeni najbolj ugodni termini, bodo informacije o tem objavljene na promet.si.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka v dolžini približno devet kilometrov po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Dela bodo potekala do konca septembra.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Predor Karavanke bo zaradi vzdrževalnih del (obnove elektronske opreme v pogonski centrali) zaprt za ves promet v noči s torka na sredo (1./2. september) ter s srede na četrtek (2./3. september) med 1. in 3. uro.

V času zapore Karavank bo obvoz za tovorna vozila po avtocesti čez Videm/Udine (I) ali Gradec (A); za osebna vozila bo možen obvoz čez Korensko sedlo/Wurzenpass, Ljubelj/Loiblpass (A), za počitniške prikolice in avtodome pa priporočamo prehod Rateče (smer Jesenice –Kranjska Gora –Trbiž).

NAPOTKI

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč. Največkrat je ta vzrok povezan tudi s prehitro vožnjo. Policisti so med 17. in 23. avgustom v okviru vseevropske akcije nadzora hitrosti ugotovili kar 1.696 prekoračitev hitrosti. Večji del prekoračitev hitrosti je bila ugotovljena v naseljih, 270 prekoračitev pa so policisti ugotovili tudi na avtocestah. Pozivamo vsem udeležence v prometu k doslednem upoštevanju cestnoprometnih predpisov.

V primeru zastojev na avtocesti ne pozabimo na pravilno razvrščanje.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




Prometno bolj obremenjeni čas med 6. in 30. majem

6.5.2024, Promet.si

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo vračanje turistov iz turističnih krajev, predvsem iz Istre, proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Največ prometa bo na avtocesti Koper – Ljubljana, povečan pa bo tudi promet od Novega mesta proti Ljubljani in od prehoda Gruškovje s Hrvaško proti Mariboru in naprej proti Avstriji. Če bodo avstrijski obmejni organi povečali nadzor, bodo zastoji pred Karavankami in Šentiljem. Zelo bo obremenjena ljubljanska obvoznica.

V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani