Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 14. avgusta

6. avgust 2015, Promet.si, Novice, Promet

Prometna napoved do 14. avgusta


Prometna napoved do 14. avgusta

Vrhunec turistične sezone, lepo sončno vreme ter visoke temperature bodo zaznamovale tudi ta konec tedna, ko bodo naše ceste znova polne vozil. Prometno najbolj obremenjena bo sobota od jutra do popoldneva, nedelja manj, zato jo je smiselno, če je le mogoče, izkoristiti za odhod na dopust. V tem mesecu je tudi sicer vse konce tedna pričakovati večje zgostitve prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije in Italije proti slovenski in hrvaški Istri.

Gneča in zastoji, tudi večkilometrski, bodo v soboto predvidoma vse do poznega popoldneva na podravski avtocesti A4, Maribor - Ptuj proti Hrvaški, pred koncem avtoceste pri Dražencih ter naprej na glavni cesti Ptuj–Gruškovje vse do mejnega prehoda Gruškovje, kjer bo tudi razmeroma dolga čakalna doba za izstop iz Slovenije. Gost promet je sicer pričakovati že v noči na soboto.

Na gorenjski avtocesti A2 bosta večkilometrski koloni konec tega tedna nastajali na slovenski in avstrijski strani enocevnega predora Karavanke, povečan promet je iz smeri Ljubljane pričakovati tudi od avtocestnega izvoza Lesce in naprej po regionalni cesti R1-209, Lesce–Bled.

Visoko gostoto prometa je zlasti v soboto dopoldan pričakovati:

- na zahodni ljubljanski obvoznici A2 iz smeri Gorenjske proti Primorski;

- na primorski avtocesti A1, Ljubljana–Koper in A1, Koper–Ljubljana;

- na južni ljubljanski obvoznici A1, Ljubljana - center proti Kopru;

- na razcepu Kozarje (A1/A2) na ljubljanski obvoznici iz smeri Dolenjske in Gorenjske proti Primorski.

Na cestah proti morju je pričakovati zastoje:

- na koncu hitre ceste H6 Koper–Izola in naprej po cesti G2-111, Izola–Portorož¬–Sečovlje proti mejnemu prehodu Sečovlje;

- na hitri cesti H5 Škofije–Koper;

- na cesti G1-11, od izvoza Koper - center (Slavček) proti mejnemu prehodu Dragonja;

- na cesti G1-6, Postojna–Pivka–Ilirska Bistrica do mejnega prehoda Jelšane;

- na odseku G1-7, Kozina–Podgrad–mejni prehod Starod.

Promet se bo močno povečeval že v noči na soboto. Zastoji se bodo proti mejnemu prehodu Starod začeli že v soboto zgodaj zjutraj.

V smeri zahod–vzhod je pričakovati zgoščen promet ali zastoj predvsem v noči na soboto in v soboto dopoldan na koncu pomurske avtoceste A5 pred mejnim prehodom Pince proti Madžarski. V smeri sever–jug pa na koncu dolenjske avtoceste A2 pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški.

Posebej opozarjamo, da je povečan promet v smeri notranjosti države zlasti na obalnih cestah ter primorski avtocesti A1 pričakovati že v soboto čez dan ter še posebej v nedeljo od popoldneva proti večeru.

VEČJA DELOVIŠČA SO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI A1

Odsek Vransko–Blagovica bo proti Mariboru zaradi izvajanja sanacijskih del v predoru Trojane (v okviru odprave napak pred iztekom garancijske dobe) zaprt vsako noč do 14. avgusta, in sicer med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Med avtocestnima priključkoma Vransko in Blagovico bo tako ponoči proti Mariboru 20-kilometrski obvoz urejen po vzporedni cesti; zaprt bo tudi uvoz na avtocesto prek priključka Trojane proti Mariboru.

Na odseku med priključkoma Celje - center in Celje - zahod (počivališče Lopata) bo promet najpozneje do sobote, 8. avgusta, na krajši razdalji potekal le po enem pasu v obe smeri (proti Celju sta zapori enega pasu skupaj dolgi približno poldrugi kilometer, proti Ljubljani je zapora enega pasu dolga nekaj sto metrov). Promet bo na tem odseku delno oviran tudi med 8. in 12. avgustom, ko bodo zaključena vsa načrtovana dela.

Na odseku med priključkoma Dramlje in Celje - center promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer je en pas proti Ljubljani speljan na nasprotno stran avtoceste. Priključki Celje - center, Celje - vzhod (Ljubečna) in Dramlje so odprti za promet, ravno tako obojestransko malo počivališče Zima (v smeri Ljubljane bo potrebno počivališče zapreti za nekaj dni zaradi zgraditve protihrupne ograje na zaviralnem, to je izvoznem pasu z avtoceste na navedeno počivališče).

Predvidoma v nedeljo, 9. avgusta, bo zaprt izvoz Celje - center iz smeri Maribora; vozniki bodo avtocesto v tej smeri med enodnevno zaporo lahko zapustili ali prek izvoza Celje - zahod (Lopata) ali Celje - vzhod (Ljubečna). Graditev protihrupnih ograj bo na odseku med Celjem in Dramljami potekala do oktobra.

TER NA SEVERNI OBVOZNICI LJUBLJANE, H3

Promet na ljubljanski severni obvoznici bo ta konec tedna na odseku med priključkoma Dunajska cesta in Celovška cesta v razdalji približno 500 metrov potekal dvosmerno zgolj po polovici hitre ceste. Zapora bo trajala neprekinjeno od petka, 7. avgusta, od 21. ure zvečer do najpozneje ponedeljka, 10. avgusta, do 5. ure zjutraj. Od petka od 21. ure zvečer do sobote zvečer (predvidoma do 21. ure) bo zaprt uvoz na H3 s Celovške ceste proti Štajerski, od sobote zvečer (predvidoma od 21. ure) do najpozneje ponedeljka do 5. ure zjutraj pa bo zaprt izvoz s H3 na Celovško cesto proti Kosezam.

NAPOTKI

Priporočamo, da načrtujete daljši čas potovanja in si vnaprej pripravite alternativne poti in predvidene postanke.

Na pot se odpravite naspani in spočiti, v času manjše vročine, saj boste za volanom tako bolj pozorni in varni, s tehnično brezhibnim vozilom, v vozilu imejte dovolj tekočine za pitje, najbolje vodo.

V primeru zastoja se umaknite na rob svojega pasu, tako da v sredini naredite dovolj prostora in omogočite intervencijskim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet Prometnoinformacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani