Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 24. julija

16. julij 2015, Promet.si, Novice, Promet

Ta konec tedna je na naših cestah pričakovati še višjo gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.


Ta konec tedna je na naših cestah pričakovati še višjo gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.

Na Primorskem pričakujemo močno zgoščen promet na koncu hitre ceste pri Izoli in naprej proti Portorožu in mejnemu prehodu Sečovlje ter od izvoza s hitre ceste v Kopru proti mejnemu prehodu Dragonja.

V soboto, 18. julija, pričakujemo zgostitve prometa na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke, na gorenjski avtocesti tudi na izvozu za Bled v smeri Karavank ter na cesti Lesce–Bled, na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda do razcepa Kozarje in naprej proti cestninski postaji Log oziroma Vrhniki, občasno tudi na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in razcepom Kozarje, še posebej pa na koncu podravske avtoceste pri Ptuju ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Močno povečan promet v obratni smeri je zlasti na obalnih cestah ter primorski avtocesti pričakovati v soboto, 18. julija čez dan in v nedeljo, 19. julija, od popoldneva proti večeru.

Voznikom priporočamo, da načrtujejo daljši čas potovanja in si vnaprej pripravijo alternativne poti in predvidene postanke, predvsem upoštevajo omejitve hitrosti, pozorni naj bodo pri vožnji mimo delovnih zapor, upoštevajo naj pravilo razvrščanja v primeru zastojev. Možnost spremenjenih prometnih poti je tudi zaradi prireditev na različnih lokacijah.

VEČJA DELA SO TRENUTNO LE NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI A1, kjer pa smo delovišča tako organizirali, da sta še vedno po dva prometna pasova v vsako smer, kar omogoča največjo možno pretočnost:

Na avtocesti prek Trojan potekajo med Blagovico in predorom Podmilj obnovitvena dela na viaduktih Petelinjek in Vranke. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje; pri tem je proti Ljubljani en pas speljan na drugo polovico avtoceste.

Na odseku med Žalcem in Celjem poteka obnova vozišča in objektov v dolžini približno šest kilometrov ob omejeni hitrosti vožnje po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Proti Mariboru je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste in poteka vzporedno z gradbiščem.

V okviru delne zapore odseka 0640 Celje- Arja vas/Žalec in odseka 0641 Arja vas/Žalec – Šempeter, Obnova voziščne konstrukcije in objektov, je v nedeljo, 19.7.2015 delno predvidena zapora priključka Žalec (zaprt izvoz in uvoz v smeri Maribora), priključek bo zaprt 2 dni. Voznike na avtocesti se ob zaprtem izvozu vodi v smeri priključka Celje zahod, kjer se jih s prometno signalizacijo za smer Žalec, Velenje vodi po drugi strani AC (smer LJ) do izvoza za Žalec, uvoz na AC za smer Maribor se vodi po regionalni cesti tako, da se na AC priključijo preko priključka Celje zahod.

V torek, 21.7.2015 je predvidena zapora priključka Celje zahod in počivališče Lopata (zaprt izvoz in uvoz v smeri Maribora), priključek in počivališče bo zaprto 2 dni. Namesto priključka Celje zahod se uporabi priključek Žalec ali Celje center, do počivališča pa ni dostopa.

Predvidoma v četrtek, 23.7.2015 bodo pričeli z delno odstranitvijo zapore na odseku 0640 in 0040 Celje- Arja vas/Žalec in popolno odstranitev zapore na odseku 0641 in 0041 Arja vas/Žalec- Šempeter. V času odstranitve zapore lahko prihaja do krajših zastojev prometa.

Na odseku med Celjem in Dramljami promet zaradi graditve protihrupnih ograj poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer in ob omejeni hitrosti vožnje. V smeri proti Ljubljani je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. Priključki Celje - center, Celje - vzhod (Ljubečna) in Dramlje so odprti za promet, ravno tako obojestransko malo počivališče Zima.

Na primorski avtocesti bodo delavci DARS d. d. predvidoma v petek, 17. julija, v celoti odstranili zaporo odstavnega pasu med cestninsko postajo Log in Vrhniko, saj je graditev protihrupnih ograj zaključena.

Na odseku med priključkoma Ljubljana - Šentjakob in Ljubljana - Sneberje je proti Ljubljani v dolžini nekaj sto metrov zaprt zaviralni oz. odstavni pas zaradi izvedbe pasu pa prepletanje; promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Prireditve

Zaradi prireditev so predvidene kratkotrajne popolne zapore med 20. in 21. uro v soboto, 18.7. 2015 na glavni cesti: Fara – Petrina, v trajanju največ 15 minut ter regionalni cesti Bosljiva Loka - Osilnica in Petrina - Grivac – Mirtoviči.

V Laškem je do 20. julija možnost delnih in popolnih zapor na odsekih: Laško - Breze – Šentjur ter Celje – Šmarjeta.

NAPOTKI

Priprava na pot na počitnice naj se začne prej kot zvečer, preden se odpravimo na daljšo pot kot običajno. Pravočasno je potrebno poskrbeti tako za potnike kot za prevozno sredstvo, da bomo vsi skupaj prispeli srečno in zdravo do želenega cilja.

Na pot se zato odpravimo s tehnično brezhibnim vozilom, naspani in spočiti, v vozilu imejmo dovolj tekočine za pitje, najbolje vodo. Poskrbeti moramo tudi za varen prevoz prtljage, med postanki pa nadzirajmo vozilo in predmete v njem ter se pravilno ustavimo.

Za boljšo zbranost med vožnjo poskrbimo s primernim hlajenjem v vozilu, na pot se odpravimo v času manjše vročine in manjše gostote prometa, saj bomo za volanom tako bolj strpni, bolj pozorni in bolj varni. Na pot se odpravimo zgodaj zjutraj ali pozno popoldan.

V primeru zastoja na avtocesti se moramo nemudoma pravilno razvrstiti, in sicer tako, da pustimo dovolj prostora za morebitno vožnjo intervencijskih vozil.

Gasilci, reševalci, policisti in delavci družbe DARS d. d. bodo do kraja nesrečnega dogodka najhitreje in najlažje dostopili, če bomo pustili med kolonama vozil na prehitevalnem in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil; vozila na voznem pasu se morajo razvrstiti na desno stran do robne črte, vozila na prehitevalnem pasu na skrajno levo do robne črte!

Pred odhodom na pot preverimo razmere na cestah na www. promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na: https://twitter.com/dars_si ali pokličemo za nasvet Prometno-informacijski center (PIC) na kratko telefonsko številko 1970 oz. telefon: 00386 1/518-8-518.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.


Avtor: Promet.si




V Ljubljani - prireditve od 9. - 11. maja 2024

3.5.2024, Promet.si

Ljubljana, Pohod po Poti okoli Ljubljane, 9. maj (četrtek), med 9. in 13. uro.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

Kolesarska dirka »GP Gorenjska, 19. maj 2024«

30.4.2024, Promet.si

Kolesarska dirka bo potekala po: Kamniku, Komendi, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah, Zatrniku in okolici, predvidoma od 11:30 do 19:00 ure.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore.

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica proti Ljubljani, bo predvidoma od 6. 5., do vključno 15. 11. 2024 bistveno spremenjen prometni režim.

A1, Fram – Slovenska Bistrica delne in popolne zapore

30.4.2024, Promet.si

Zaradi izvedbe obnove voziščne konstrukcije na avtocesti A1, odsekih Fram – Slov. Bistrica, bo predvidoma od 6. 5., predvidoma do sredine novembra (15. 11. 2024) bistveno spremenjen prometni režim.



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani